Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα

0
ergazomenoi sdan

Δεν θα πάρουν το επίδομα των Βαρέων τον Μάρτιο – Δεν ολοκλήρωσε η Επιτροπή τη λίστα με τους δικαιούχους

 

Συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ

 

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του δήμου Ξάνθης και του ΣΔΑΝ Ξάνθης συμμετέχοντας με ομόφωνη απόφασή τους που ελήφθη σε χθεσινή συνέλευση,  στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση δραστική περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και απένταξης ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησης του Επιδόματος.

Δεν θα πάρουν το επίδομα των Βαρέων τον Μάρτιο – Δεν ολοκλήρωσε η Επιτροπή τη λίστα με τους δικαιούχους

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος στον αέρα βρίσκεται το επίδομα Βαρέων και Ανθυγιεινών που παίρνουν οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα καθώς η Επιτροπή που ανέλαβε να εξετάσει τα νέα δεδομένα και καταρτίσει την νέα λίστα των δικαιούχων δεν ολοκλήρωσε το έργο της και έτσι οι εργαζόμενοι δεν θα πληρωθούν το επίδομα του Μαρτίου. Επίσης ένας άλλος  λόγος είναι ότι στην επιτροπή δεν συμμετέχει εκπρόσωπος της ΠΟΕ ΟΤΑ και έτσι δεν γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ποιες κατηγορίες δικαιούνται το επίδομα και πόσα τελικά θα είναι. Να σημειώσουμε ότι στην παρούσα φάση είναι κλιμακωτό και ανέρχεται από 150 ευρώ , 75 ευρώ και 35 ευρώ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γαλανόπουλος εκτός από το επίδομα οι εργαζόμενοι ζητούν να ολοκληρωθεί η διαδικασία της περιβόητης προκήρυξης 3Κ που εκκρεμεί και να εφαρμοστεί νέο σύστημα αξιολόγησης για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ.

Τέλος, με την κινητοποίηση της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στέλνουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούν οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης Δημοτικών Υπηρεσιών, σε μικρό ή μεγάλο Δήμο και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ

«Κατ’ απαίτηση των δανειστών η κυβέρνηση δέχθηκε περικοπή κατά 32% του προβλεπόμενου κονδυλίου και τώρα αναζητεί τρόπους να την εφαρμόσει, βάζοντας σε πρώτη φάση στο στόχαστρο χιλιάδες εργαζόμενους στην Καθαριότητα και τα Τεχνικά Συνεργεία των Δήμων, οι οποίοι κινδυνεύουν να μην λάβουν το Επίδομα από τον μήνα Μάρτιο κιόλας.

Η απόφαση της περικοπής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, που μεθοδεύεται εδώ και μήνες, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και θα παλέψουμε για να μην γίνει πράξη. Ζητούμε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, την κατοχύρωση του και την επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες, όπως επίσης και την κατάργηση του συμψηφισμού του Επιδόματος με την προσωπική διαφορά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…