Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΛ – Ξάνθη 1-1: Μοιράστηκαν εντυπώσεις και βαθμούς

ΑΕΛ – Ξάνθη 1-1: Μοιράστηκαν εντυπώσεις και βαθμούς

0

Ένα μήνα χωρίς νίκη συμπλήρωσε η τοπική ομάδα

Η ΑΕΛ υποδέχθηκε την Ξάνθη στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση της Κυριακής (17/2) για την 21η αγωνιστική της Super League, αλλά το ματς της Λάρισας δεν ανέδειξε νικητή. Οι “βυσσινί” άνοιξαν το σκορ με τον Μάρκο Νούνιτς στο 8′, αλλά ο Ντίνις Αλμέιδα ισοφάρισε για την ομάδα της Ξάνθης στο 25′. Αυτό το αποτέλεσμα έμελλε να ήταν και το τελικό, καθώς ο Σλοβένος είχε δοκάρι για τους Θεσσαλούς, οι οποίοι έχασαν και πολλές ευκαιρίες.

Σιγά-σιγά γεμίζει το σακούλι των βαθμών για γηπεδούχους και φιλοξενούμενους στην προσπάθεια που κάνουν αντίστοιχα για παραμονή στην πρώτη κατηγορία και προσέγγιση της πρώτης πεντάδας. Η ΑΕΛ έχει να πανηγυρίσει τρίποντο από τις 12 Ιανουαρίου, όταν και υποδέχθηκε τον Απόλλωνα. Βαθμό (εντός) με τον Άρη, βαθμό (εκτός) με Παναθηναϊκό, ήττα στο Φάληρο, ήττα (εντός) από τον Ατρόμητο, ισοπαλία στο Αγρίνιο.

Και για την Ξάνθη πάει… μήνας χωρίς νίκη. Η τελευταία ήταν στις 20 Ιανουαρίου με τον Ατρόμητο. Βαθμό στο Αγρίνιο, ήττα (εντός) από Άρη, βαθμό στο Ηράκλειο, βαθμό (εντός) με Λαμία.

Η Ξάνθη αν και υπερτερεί ποιοτικά της ΑΕΛ, πήγε το ματς στη δύναμη. Ακόμη κι ο πιο τεχνίτης παίκτης της ομάδας της Θράκης, Πέταρ Τζουρίτσκοβιτς, αναλώθηκε σε “κοκκορομαχίες”, αντί να βάλει κάτω την μπάλα και ν’ απειλήσει. Άλλωστε και η ισοφάριση στο ματς ήλθε από κεντρικό αμυντικό και στημένη φάση. Στο 21ο λεπτό ο Σαρπόνγκ εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά,  ο Πορτογάλος έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και “κρέμασε” τον Κρίστινσον για το 1-1.

Ο Ράσταβατς ξεκίνησε βασικό τον 17χρονο, Γιάννη Φάκκη, στην κορυφή της επίθεσης, καθώς έλειπε ο Έρικ Γέντρισεκ, αλλά κι ο Ματίας Κάστρο. Ο ομόλογός του, Τζανλούκα Φέστα, πέρασε ως αλλαγή τον Βαγγέλη Νούσιο, ο οποίος μόλις το περασμένο καλοκαίρι έγινε επαγγελματίας.  Κι αυτός είχε επιλογές στον πάγκο, αλλά όχι επιθετικούς…

Οι δύο τεχνικοί είναι ανοιχτόμυαλοι και δεν χρειάστηκε το σημερινό ματς για να τους μάθουμε, παρά μόνο για να επαληθεύσει τη διαπίστωση αυτή. Έβαλαν δύο νεαρά παιδιά να παίξουν – αντίστοιχα για κάθε ομάδα – και λόγω… ανάγκης.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γιακιμόβσκι (54′ Στέφαν Ζίβκοβιτς), Σικάβκα (46′ Σετσέροβιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (83′ Νούσιος), Ντέλετιτς, Νούνιτς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Αλμέιδα, Λισγάρας, Μπαριέντος (76′ Σιλά), Κασάδο, Κοβάτσεβιτς, Καμαρά, Σαρπόνγκ (57′ Ουίλιαμ), Ντουρίτσκοβιτς, Φάκκης (64′ Μελιόπουλος).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…