Παρουσία των Υπουργών Α. Πιτσιόρλα και Ε. Γιαννακίδη
Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή πορεία του για την προώθηση της καινοτομίας σε ολόκληρη τη χώρα, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) προχωρά στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Δίκτυο Συνδέσμων Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΔΣΒΒΑΜΘ). Η υπογραφή του Συμφώνου θα λάβει χώρα σε εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού οι δύο συνεργαζόμενοι φορείς στην Κομοτηνή, στις 21 Ιανουαρίου 2019, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης – Βιομηχανίας, κ. Αστέριου Πιτσιόρλα και του Υφυπουργού, κ. Ευστάθιου Γιαννακίδη, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Περιφέρεια ΑΜΘ με σκοπό την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας στην ακριτική Περιφέρεια.
Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την ίδρυση και λειτουργία του νέου Περιφερειακού Γραφείου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, για το οποίο ο ΟΒΙ προχωρά σύντομα σε συνεργασία και με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Στόχο του εγχειρήματος αποτελεί η καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού, τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς, ώστε να προωθήσει τη διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή, να ενισχύσει την τοπική απασχόληση και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο Πρόεδρος του Δικτύου Συνδέσμων ΑΜΘ, κ. Χρήστος Γιορδαμλής, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΒΙ, Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης.
Διήμερο σεμινάριο για την κατοχύρωση των ευρεσιτεχνιών στο ΔΠΘ
Παράλληλα, το διήμερο Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 διοργανώνουν σεμινάρια από κοινού ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας – European Patent Office (EPO) στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στις πόλεις της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα, αναφορικά με τα οφέλη κατοχύρωσης της εφευρετικής δραστηριότητας και προστασίας της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ). Τα σεμινάρια απευθύνονται σε φοιτητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σε ακαδημαϊκούς και ερευνητές, σε ανεξάρτητους εφευρέτες, αλλά και σε επιχειρήσεις, βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, ΜμΕ και start-ups, που έχουν στη διάθεσή τους ένα καινοτόμο προϊόν (πατέντα), μία νέα μέθοδο παραγωγής ή μεταποίησης και επιθυμούν κατοχύρωση. Απώτερο σκοπό αποτελεί η διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή, με οφέλη για τους ίδιους τους εφευρέτες.
Μετά την ίδρυση Περιφερειακών Γραφείων στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης και σύντομα στην Ξάνθη και την Κομοτηνή για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το προσεχές διάστημα σχεδιάζεται να λειτουργήσουν νέα Γραφεία στο Βόλο και τα Ιωάννινα.