Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην υγειά του «Φιλόδημου» θα πίνει νερό ο δήμος Αβδήρων

Στην υγειά του «Φιλόδημου» θα πίνει νερό ο δήμος Αβδήρων

0

Εντάχθηκε με 2,7 εκ. ευρώ το έργο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού των παραλιακών οικισμών – Ένα σημαντικό έργο αφού θα αντικατασταθούν οι αμιαντοσωλήνες

 

Πρωτιά σε εντάξεις έργων στο νομό από τον «Φιλόδημο» έχει ο Δ. Αβδήρων – 7,5 εκ. ευρώ εντάξεις – Στα 10,5 εκ. ευρώ το σύνολο υποβληθέντων

 

Καλοί …φίλοι είναι ο Δήμος Αβδήρων με τον «Φιλόδημο» αφού ο δεύτερος τον …τροφοδοτεί συνεχώς με ζεστό χρήμα για να μπορεί να δημοπρατεί έργα. Είναι γεγονός ότι ο δήμος Αβδήρων είναι στην πρώτη θέση στο νομό μας σε απορροφητικότητα χρηματοδοτήσεων από το εν λόγω πρόγραμμα της αυτοδιοίκησης.

2,7 εκ. ευρώ για αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στον κεντρικό αγωγό δικτύου ύδρευσης των Αβδήρων

Μόλις χθες ανακοινώθηκε η ένταξη του έργου “Τοπικές παρεμβάσεις αντικατάστασης αγωγού ύδρευσης νοτίων δημοτικών διαμερισμάτων Δήμου Αβδήρων” στο πρόγραμμα

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του Υπουργείου Εσωτερικών, προϋπολογισμού 2.742.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο καθώς όπως γράψαμε και σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας το δίκτυο ύδρευσης που ξεκινά από την Αλκυόνη και καταλήγει στην παραλία των Αβδήρων είναι πεπαλαιωμένο και ο κεντρικό αγωγός αποτελείται από αμιαντοσωλήνες , ένα υλικό που έχει ενοχοποιηθεί ότι προκαλεί προβλήματα στην υγεία. Η παλαιότητα του δικτύου έχει σαν αποτέλεσμα τις συχνές βλάβες και τις πολυήμερες διακοπές νερού στους οικισμούς Αβδήρων, Μάνδρας, Μυρωδάτου, Γκιώνας, Πεζούλας και της παραλιακής ζώνης.

Ένα σημαντικό έργο για τους παραλιακούς οικισμούς του δήμου Αβδήρων

Ο Δήμος Αβδήρων υπέβαλε το αίτημα χρηματοδότησης του έργου σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Αβδήρων, η οποία είχε την ευθύνη της σύνταξης των απαιτούμενων μελετών και αδειοδοτήσεων, με αποτέλεσμα την ένταξη του Έργου από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο έργο προβλέπονται δράσεις όπως η κατασκευή νέων εξωτερικών δικτύων και έργων επέκτασης – ενίσχυσης υφιστάμενων εξωτερικών δικτύων μεταφοράς πόσιμου νερού. «Το συγκεκριμένο έργο θα λύσει χρόνια προβλήματα που αφορούν συχνές βλάβες στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης των νοτίων διαμερισμάτων του Δήμου μας», αναφέρει ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης προσθέτοντας πως ο Δήμος Αβδήρων υπέβαλε το αίτημα χρηματοδότησης του έργου σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Αβδήρων, η οποία είχε την ευθύνη της σύνταξης των απαιτούμενων μελετών και αδειοδοτήσεων.

7,5 εκ. ευρώ σε εντάξεις έργων στον «Φιλόδημο» έχει ο δήμος Αβδήρων – Στα 10,5 το σύνολο υποβληθέντων

Όπως αναφέρει ο κ. Τσιτιρίδης ο δήμος Αβδήρων στα 4 χρόνια έχει εντάξει έργα 7,5 εκ. στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Απ’ αυτά άλλα δημοπρατούνται και άλλα βρίσκονται στην διαδικασία για δημοπράτηση ενώ έχει υποβάλλει προτάσεις συνολικά για έργα ύψους 10,5 εκ. ευρώ. Μεταξύ των ενταγμένων είναι ο Βιολογικός του Σελέρου που πρόκειται να δημοπρατηθεί τον Μάρτιο ύψους 4,3 εκ. ευρώ, 260.000 ευρώ για τις Παιδικές Χαρές που έχουν δημοπρατηθεί, 160.000 ευρώ για οχήματα (φορτωτή, τρακτέρ) που πρόκειται να παραληφθούν το επόμενο διάστημα και 100.000 ευρώ για επέκταση Σχολείου Διομήδειας και σ’ αυτά προστίθεται τώρα και το έργο ύδρευσης ύψους 2,7 εκ. ευρώ. Στα υπό ένταξη είναι το αντιπλημμυρικό της Γενισέα ύψους 1,3 εκ. ευρώ και 770.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …