Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ο Νίκος Παπανδρέου μας συστήνει τον οικονομολόγο Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Νίκος Παπανδρέου μας συστήνει τον οικονομολόγο Ανδρέα Παπανδρέου

0

Επισκέπτεται αύριο την Ξάνθη για την παρουσίαση του βιβλίου του «Ανδρέας Παπανδρέου, ο οικονομολόγος»

 Συνομιλεί μαζί του ο οικονομολόγος Θάνος Αργυρόπουλος. Το νέο βιβλίο του Ν. Παπανδρέου αναλύει την προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου στην οικονομική επιστήμη

 Την Ξάνθη επισκέπτεται ο Νίκος Παπανδρέου για την παρουσίαση του βιβλίου του «Ανδρέας Παπανδρέου, ο οικονομολόγος»

Συγκεκριμένα, αύριο, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ. ο Νίκος Παπανδρέου θα συνομιλήσει με τον οικονομολόγο Θάνο Αργυρόπουλο στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπνεργατών 9).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, του βιβλιοπωλείου Πυργελή και των Εκδόσεων Καστανιώτη.

 Το βιβλίο

Στο νέο του βιβλίο ο συγγραφέας και οικονομολόγος Νίκος Παπανδρέου αναλύει την προσφορά του Ανδρέα στην οικονομική επιστήμη. Η αφήγηση δομείται γύρω από τα ιστορικά γεγονότα της εποχής που έζησε ο Ανδρέας και τον τοποθετεί ανάγλυφα πάνω στον μεγάλο καμβά της ιστορίας της σύγχρονης οικονομικής σκέψης. Ξεκινώντας με κάποιες αμφιβολίες για τις θεωρίες που ο ίδιος δίδασκε, βλέπουμε πως χρόνια μετά τα πρώτα του βήματα στο Χάρβαρντ φτάνει στο σημείο να διαφωνεί έντονα με την ουσία της οικονομικής θεωρίας και, επιτέλους, να προτείνει το δικό του μαρξιστικό μοντέλο για τη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Και χωρίς θέατρο το φετινό καλοκαίρι στην Ξάνθη;

Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης , Η. Ασκαρίδης: «Περιμένουμε την ανανέωση της παραχώρησ…