Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

0

Έρχονται ευχάριστα νέα

Πληροφορίες από αξιόπιστη πηγή αναφέρουν πως σύντομα θα υπάρξει ένα θετικό νέο και θα προέρχεται από το δήμο μας.

Ένα νέο πολιτιστικού περιεχομένου και το οποίο άργησε ήδη πολλά χρόνια και μάλιστα αδικαιολόγητα από την πλευρά του δήμου.

Λεπτομέρειες προσεχώς.

Παράλληλα, ενημερώνω την αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης ότι η υπόθεση της προτομής του Κωνσταντίνου Θανόπουλου βρίσκεται προς το τέλος της.

Η προτομή είναι έτοιμή και εντός των ημερών εξοφλείται το κόστος κατασκευής της για να αποσταλεί στην πόλη μας και να τοποθετηθεί σε βάθρο.

Θυμίζουμε πως η απόφαση απόδοσης τιμής προς τον Θανόπουλο από το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ομόφωνη. Την πρόταση είχε καταθέσει η αντιπολίτευση και υλοποίησε η σημερινή δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας.

Γ.Δ.

Πώς ψήφισαν οι Τούρκοι στην Ελλάδα

Να και κάτι που μας ενδιαφέρει σίγουρα ως γνώση του τι συμβαίνει γύρω μας.

Λοιπόν, έχουν γίνει γνωστά τα ποσοστά των ψήφων των Τούρκων υπηκόων οι οποίοι ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές στα εκλογικά κέντρα στη χώρα μας.

Λοιπόν, τα στοιχεία αναφέρουν ότι στην Κομοτηνή ψήφισαν 134 άτομα, 69 στη Ρόδο, 216 στη Θεσσαλονίκη και 1.035 στην Αθήνα. Τώρα, οι Τούρκοι υπήκοοι που ζουν και ψήφισαν στη χώρα μας κατά 75,88% προτίμησαν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και 16,98% ψήφισαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις προεδρικές εκλογές.

Αναλογικά ήταν και τα αποτελέσματα για τις βουλευτικές εκλογές. Θυμίζω πως οι εκλογές ήταν διπλές. Προεδρικές και βουλευτικές. Ο Ερντογάν κέρδισε αυτοδυναμία στις δεύτερες.

Γ.Δ.

Τελευταίες ημέρες

Παρασκευή 19 Μαΐου σήμερα. Τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου πλέον με επισκέψεις και ομιλίες.

Το Σάββατο είναι ημέρα συντονισμού των απαραίτητων ενεργειών που είναι σημαντικές για τη μάχη της κάλπης. Οι παλαιοί διαθέτουν τη σχετική πείρα των κρίσιμων αυτών διαδικασιών που στόχο έχουν διπλό. Από τη μία να γίνει σωστή διάχυση των ψηφοδελτίων όπου πρέπει μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι και από την άλλη να εκπροσωπείται ο υποψήφιος με ανθρώπους του στα εκλογικά τμήματα τουλάχιστον στα κρίσιμα για ν’ αποφευχθούν πιθανές «παρεμβάσεις» και άλλα τινά, μη τα αναφέρω τώρα.

Γι’ αυτά όλα και άλλα πολλά το Σάββατο και η Κυριακή βέβαια είναι οι δύο κρίσιμες ημέρες.

Γ.Δ.

Τα προβλήματα ζητούν λύση

Υπάρχει ένα θέμα σοβαρό που θίχτηκε μεν από τους υποψήφιους σχεδόν όλων των κομμάτων και τα ίδια τα κόμματα, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο πέρα από τα λόγια και τις θεωρίες.

Δηλαδή, υπάρχουν χρονίζοντα μεγάλα προβλήματα που δεν λύθηκαν και τα οποία ελάχιστα έως καθόλου απασχόλησαν τους βουλευτές της προηγούμενης Βουλής.

Δεν κατάφεραν να προωθήσουν ουσιαστικά ζητήματα του τόπου (με πρωτεύον βέβαια το ζήτημα της υγείας και του νοσοκομείου της Ξάνθης).

Με ερωτήσεις-επερωτήσεις και φωτογραφίσεις στα γραφεία υπουργών και υφυπουργών αποτέλεσμα δεν έρχεται.

Γ.Δ.

Ας γίνουν οι επιλογές

Και γι’ αυτό εύλογα συνάγεται το συμπέρασμα ότι αυτός ήταν και ο λόγος που οι τρεις βουλευτές δεν έκαναν δημόσιο απολογισμό της τετραετούς θητείας τους.

Κι όμως δε θα έπρεπε (και δε θα ήταν, θεωρητικά και μια ευκαιρία γι’ αυτούς) να παρουσιάσουν και να υπεραμυνθούν του έργου και της προσπάθειάς τους;

Κύρια δε, θα ήταν ένα «πλεονέκτημα» (θεωρητικά είπαμε) για τον κυβερνητικό βουλευτή Σπύρο Τσιλιγγίρη.

Επομένως, οι τρεις βουλευτές και γι’ αυτό θα πρέπει να κριθούν. Οι νέοι υποψήφιοι, που υπάρχουν άξιοι και ικανοί στα ψηφοδέλτια των κομμάτων της Ξάνθης έχουν να επιδείξουν το μεράκι, το ενδιαφέρον, τη δημιουργικότητα και την αποφασιστικότητά τους. Οι διατελέσαντες βουλευτές θα έπρεπε να έχουν να επιδείξουν το έργο τους.

Γ.Δ.

Το Φεβρουάριο η δίκη

Μετά από μία αντιπαράθεση νομικών επιχειρημάτων και από τις δύο πλευρές που όξυνε το κλίμα, το δικαστήριο αποφάσισε να δεχτεί το αίτημα της αναβολής της δίκης κατά του δημοτικού συμβούλου και συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργου Χατζηθεοδώρου.

Έτσι αποφάσισε και όρισε η νέα δική να πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2024 ενώ η πλευρά των μηνυτών ζητούσε επίμονα τη διεξαγωγή της δίκης σε συντομότερο χρόνο.

Υπενθυμίζουμε πως η δίκη αφορούσε μήνυση των Τσέπελη, Φανουράκη και Ζερενίδη εις βάρος του Χατζηθεοδώρου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Την αναβολή αιτήθηκε η πλευρά Χατζηθεοδώρου για λόγους υγείας.

Γ.Δ.

Η δήλωση Πανόπουλου

Το έχω πει κι άλλη φορά. Δε γνώριζα προσωπικά τον Χρ. Πανόπουλο, δε μας δόθηκε η ευκαιρία. Όμως όσο είχε την ομάδα στα χέρια του στηρίζαμε την προσφορά του, το έργο του, μέχρι το τέλος. Η περίοδος Πανόπουλου ήταν πετυχημένη απ’ όλες τις πλευρές. Σήμερα, λοιπόν, με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την παρέμβασή του με την οποία ζητά και προτείνει στους γνήσιους φιλάθλους της Ξάνθης να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε και βρίσκεται στα πρώτα της βήματα. Θετική και σημαντική η δήλωση Πανόπουλου και πιστεύω πως βοηθά τη διοίκηση του Ερασιτέχνη.

Η οποία διοίκηση ζητά από την πλευρά της από τους φιλάθλους να εγγραφούν ως μέλη για να στηρίξουν οικονομικά το εγχείρημα αυτό που μόλις ξεκίνησε. Θυμίζω ότι το κόστος εγγραφής είναι 20 ευρώ και η ετήσια συνδρομή 50 ευρώ.

Πιστεύω πως οι γνήσιοι φίλοι του ποδοσφαίρου, οι ξανθιώτες ποδοσφαιρόφιλοι θα στηρίξουν την προσπάθεια. Όλοι μαζί λοιπόν.

Γ.Δ.

Φτάνει πια!

Πως μπορείς να χαρακτηρίσεις αυτόν που θαυμάζει υποτίθεται χρόνια κάποιον για την καλλιτεχνική του οντότητα και δημιουργία, τον θεωρείς σύμβολο μια γενιάς και επειδή οι πολιτικές απόψεις που εξέφρασε δεν συμφωνούν με τις δικές σου τη δεδομένη στιγμή τον απαξιώνεις και διαγράφεις όλα αυτά που πίστευες γι’ αυτόν, ακυρώνοντας μαζί μέρος του εαυτού σου; Είναι δημοκρατικό χαρακτηριστικό αυτό ή φασιστικό; Είναι ορθή πολιτική σκέψη και λογική ή φανατισμός και μικρόνοη μιζέρια και ιδεοληπτική κακομοιριά; Οι άνθρωποι σύμβολα όπως ο Μίκης και ο Σαββόπουλος έγιναν μεγάλοι γιατί δεν έχουν παρωπίδες και δεν χωρούν σε συγκεκριμένα κομματικά καλούπια. Αγωνίστηκαν για την Δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης σε εποχές χούντας και δεν έχουν να αποδείξουν σε κανένα πόσο δημοκράτες είναι. Είναι μεγάλοι γιατί αφουγκράζονται την εποχή και τις ανάγκες της χώρας και εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και καμιά Έλενα Ακρίτα δεν μπορεί να τους απαξιώσει!

Μ.Ξ.

Ο Κατρούγκαλος, ο Σαββόπουλος και ο Ανδρέας

Σάλο και τρεμουλιάσματα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει η δήλωση του πρώην υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα επαναφέρει τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20%. Λίγο μετά ανασκεύασε λέγοντας ότι εξέφρασε προσωπική άποψη αλλά τι τα θες…Το κακό έχει γίνει αφού δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα και άλλα λέει και άλλα έχει σκοπό να κάνει. Τον Πολάκη μπόρεσαν να τον ελέγξουν σχεδόν τον εξαφάνισαν, τώρα τους βγαίνει ο Κατρούγκαλος. Παράλληλα η δήλωση Σαββόπουλου έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ που βγάζει φαρμάκι.

Ενδεικτικό και πολύ εύγλωττο είναι το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή» που απεικονίζει τον Πολάκη να λέει: «Δεν υπάρχει πια ο Σαββόπουλος της συγκέντρωσης της ΕΦΕΕ!» και τον Σαββόπουλο να πίνει τον καφέ του και να απαντά: «Μήπως υπάρχει ΕΦΕΕ;». Αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια. Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι η εποχή άλλαξε. Άλλα τα προτάγματα της δεκαετίας του ΄80 και άλλα τα σημερινά. Κάποιοι συνεχίζουν να είναι κολλημένοι στο παρελθόν και κάνουν εκλογές με τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου.  Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης επιβάλλεται να εκσυγχρονίσουμε και την δική μας νοημοσύνη!

Μ.Ξ.

Πόρτα – πόρτα οι υποψήφιοι

Στα καθ’ ημάς οι  υποψήφιοι κάνουν τον αγώνα τους πόρτα πόρτα και καφενέ καφενέ. Αυτός είναι ο νέος τρόπος προσέγγισης ψηφοφόρου, σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους. Στον χώρο δουλειάς εκεί που είναι χαλαρός και πίνει τον καφέ του ή στο σπίτι του. Τέλος οι ομιλίες με τα μεγάλα ΘΑ. Αυτά ανήκουν στην γενιά των Μαυρογιαλούρων (αν και αυτό το είδος πολιτικού δεν έχει εκλείψει). Ωστόσο αδιαμφισβήτητα τώρα όλα είναι πιο ήπια, πιο…ευρωπαϊκά! Ο καθένας δίνει τον αγώνα του με την προσδοκία να αποτυπωθεί στην κάλπη.

Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…