Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με 14.000 επισκέπτες οι 15 πρώτες μέρες λειτουργίας του Φαλακρού

Με 14.000 επισκέπτες οι 15 πρώτες μέρες λειτουργίας του Φαλακρού

0

Με ετοιμότητα και εορταστικές εκδηλώσεις υποδέχθηκε τους επισκέπτες του το Χιονοδρομικό Κέντρο της ΑΜΘ

Λειτουργούν τα πέντε από τα επτά λιφτ- Οικονομικές τιμές και πλήρεις υποδομές για τους φίλους των σπορ του χιονιού- Πληρότητα 95% τις γιορτές στα γειτονικά καταλύματα

Υποσχόμενα ξεκίνησε τη λειτουργία του το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού της ΠΕ Δράμας, που βρέθηκε στη δίνη δυσκολιών, οικονομικών προβλημάτων, γραφειοκρατικών αναχωμάτων και –ενδεχομένως-σκοπιμοτήτων, που το καθήλωσαν τα προηγούμενα χρόνια, στερώντας του την ομαλή λειτουργία.

Φέτος, το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού τις 15 πρώτες μέρες λειτουργίας του υποδέχθηκε 14.000 επισκέπτες, κυρίως από την περιοχή και την υπόλοιπη χώρα. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επισκεψιμότητα δηλώνει στο «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, κάνοντας λόγο για «σημαντική δουλειά» και «κοπιώδη προσπάθεια» που απαιτήθηκε για τη λειτουργία του.

Σήμερα, λειτουργούν στο Χιονοδρομικό Κέντρο πέντε από τα επτά λιφτ, τρία αναψυκτήρια, ενώ υπάρχουν και όλες οι απαραίτητες υποδοχές για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Ο κ. Πατατάκης φιλοδοξεί να ενισχυθούν σημαντικά οι υποδομές με τις 800.000 ευρώ που θα λάβει το ΧΚ από τη χρηματοδότηση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και στο Στάθη Γιαννακίδη, που αποφασίστηκε πριν περίπου ένα μήνα. Πρώτο μέλημα θα είναι η λειτουργία και των άλλων δύο λιφτ, καθώς και άλλες επεμβάσεις συντήρησης και ενίσχυσης των υποδομών. Το Χιονοδρομικό Κέντρο που λειτούργησε όλο το διάστημα των γιορτών, θα παραμείνει ανοιχτό έως και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή.

Ευκαιρία χειμερινής απόδρασης με… οικονομία

Στο διάστημα των γιορτών η επισκεψιμότητα ήταν πολύ ικανοποιητική χάρη στις επισκέψεις εκδρομέων μεμονωμένα ή με τουριστικά λεωφορεία, ενώ στο χώρο διοργανώθηκαν και διάφορες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Στον προγραμματισμό είναι και η διοργάνωση αγώνων χιονιού, ενώ υλοποιείται και συνολικός σχεδιασμός προώθησής του, ώστε να καταστεί δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός.

Πάντως, για τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά τα καταλύματα του Βώλακα, της Γρατίνης και του Νευροκοπίου είχαν πληρότητα 95% και όλοι οι εμπλεκόμενοι του τουρισμού εύχονται σε μία κατά το δυνατόν μεγαλύτερη παράταση της χειμερινής περιόδου, ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο να φέρει πολλούς ακόμη επισκέπτες στην ορεινή Δράμα.

Ο κ. Πατακάκης τονίζει την εξαιρετική ποιότητα χιονιού στις πίστες του σκι με 60 πόντους χιόνι, αλλά και την οικονομική ευκαιρία χειμερινής απόδρασης που προσφέρει το Φαλακρό, διαθέτοντας, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, κατά 70% φθηνότερες υποδομές από τα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας με ελεύθερο πάρκινγκ και 8 ευρώ/ ημερησίως εισιτήριο για τους αναβατήρες.

Προσπάθεια να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι-Απαγόρευση κυκλοφορίας χθες για φορτηγά και λεωφορεία

Η πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο ήταν ανεμπόδιστη σε όλο το διάστημα των γιορτών, ωστόσο η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών «χτύπησε» και το Φαλακρό. Δύο χιονοστιβάδες που έπεσαν στο οδικό δίκτυο απομακρύνθηκαν σε διάστημα δύο ωρών, ωστόσο για τη χθεσινή μέρα η Αστυνομία είχε εκδώσει ειδοποίηση για την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών και λεωφορείων από την επαρχιακή οδό Βώλακα-Φαλακρού.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…