Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ένα ακόμη παράσημο για τα χρυσά παιδιά του ελληνικού τένις

Ένα ακόμη παράσημο για τα χρυσά παιδιά του ελληνικού τένις

0

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη εντυπωσίασαν στην Αυστραλία

Τα «χρυσά» παιδιά του ελληνικού τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έλαμψαν με την παρουσία τους στο Χόπμαν Καπ που ολοκληρώνεται σήμερα στο Περθ της Αυστραλίας. Στην τελευταία συνάντηση του 2ου ομίλου με αντίπαλο την Ελβετία του κορυφαίου τενίστα όλων των εποχών, του Ρότζερ Φέντερερ και της έμπειρης Μπελίντα Μπέντσιτς, η ελληνική ομάδα νίκησε με 2-1!

Πάντως, δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό, αφού στο πρώτο ματς της συνάντησης ο Φέντερερ επικράτησε του Τσιτσιπά πολύ δύσκολα με 7-6 (5), 7-6 (4) και έτσι η Ελβετία «σφράγισε» το εισιτήριο της πρόκρισης, αφού της αρκούσε μόλις μία νίκη στα τρία παιχνίδια. Η Ελλάδα κατέλαβε τη 2η θέση του ομίλου της, πάνω από τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έβαλε υψηλά εμπόδια στον Φέντερερ σε έναν αγώνα υψηλοτάτου επιπέδου. Ωστόσο, η εμπειρία του 37χρονου Ελβετού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Μετά τον τελευταίο πόντο, ο Φέντερερ έπλεξε το εγκώμιο του Ελληνα πρωταθλητή: «Πότε δεν παίζεις για να χάσεις. Πάντα παίζεις για να κερδίζεις. Δεν ξέρω γενικά αν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα το να είσαι φαβορί. Ο Στέφανος έπαιξε εξαιρετικά. Εκανε ένα σπουδαίο ματς, όπως και εγώ. Είχε ορισμένα αβίαστα λάθη. Ηταν μικρές οι διαφορές. Λεπτομέρειες έκριναν τον νικητή. Ήταν ένα υψηλού επιπέδου ματς και υψηλής ποιότητας και το διασκέδασα».

Στο δεύτερο ματς της συνάντησης με την Ελβετία που είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Μπελίντα Μπέντσιτς με 6-3, 6-4 ισοφαρίζοντας σε 1-1 τις νίκες. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα διάρκειας 74 λεπτών, όταν κλήθηκε να βάλει το καθιερωμένο αυτόγραφο της νικήτριας στον τηλεοπτικό φακό, έγραψε στα αγγλικά το μήνυμα: «Hellas, Stef + Maria = power», δηλαδή «Ελλάδα, Στέφανος+Μαρία = δύναμη».

Ηταν απίστευτο το τένις που έπαιξαν», είπε χαρακτηριστικά η Σάκκαρη που αποθεώθηκε από τους θεατές, ανάμεσα στους οποίους ήταν πολλοί Ελληνες. Στο μεικτό οι Τσιτσιπάς/Σάκκαρη νίκησαν τους Φέντερερ/Μπέντσιτς με 4-3 (4), 2-4, 4-3 (3) και πανηγύρισαν μία σπουδαία επιτυχία, με τον Τσιτσιπά να φωνάζει: «Για την Ελλάδα».

Το Φεβρουάριο ο Τσιτσιπάς θα παίξει στη Σόφια

Στο Sofia Open το οποίο διεξάγεται από τις 3 ως και τις 10 Φεβρουαρίου και δίνει 250 πόντους στην κατάταξη της ATP, θα συμμετέχει ο Έλληνας τενίστας και υπάρχει ήδη έντονη κινητοποίηση από φιλάθλους απ’ όλη την Ελλάδα για να τον ενισχύσουν με την παρουσία τους.  Υπάρχουν κάμποσοι σύλλογοι που διοργανώνουν εκδρομές, από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας από την Δυτική Ελλάδα μέχρι το τμήμα τένις της… ΑΕΚ Τρίπολης, από την Πελοπόννησο. Φυσικά κινητικότητα δείχνει να υπάρχει και στην Θράκη. Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ξάνθης, ο Πανθρακικός Όμιλος Αντισφαίρισης Κομοτηνής, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αλεξανδρούπολης, η Ελπίδα Σουφλίου αλλά και ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ορεστιάδας ήδη φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής ταξιδιού στη Σόφια το τριήμερο 8-10 Φεβρουαρίου, προκειμένου να δουν οι αθλητές τους από κοντά τένις υψηλού επιπέδου με τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Δεδομένου ότι και στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής υπάρχει ειδικότητα για το τένις και μάλιστα ένας καθηγητής του ΤΕΦΑΑ είναι μέλος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, γίνεται αντιληπτό ότι έστω και μεμονωμένα, εφόσον τελικά δεν διοργανωθεί εκδρομή, θα βρεθούν αρκετοί από την Θράκη στο Sofia Open για να δουν από κοντά τον Στέφανο Τσιτσιπά…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…