Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έγραψαν και φέτος πολλά γράμματα στο Αη Βασίλη τα Ξανθιωτάκια

Έγραψαν και φέτος πολλά γράμματα στο Αη Βασίλη τα Ξανθιωτάκια

0

Πάνω από 25 χρόνια υλοποιείται από τα ΕΛΤΑ η δράση «Γράψε ένα Γράμμα στον Αη Βασίλη»

 

Όπου υπάρχουν παιδιά πάντα θα υπάρχει ο Αη Βασίλης κι ας λέει ο …Τράμπ

 

 

 

 

 

Γέμισαν και φέτος τα Ξανθιωτάκια το ειδικό γραμματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ με γράμματα προς τον Αη Βασίλη. Μάλιστα μέχρι και χθες οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Ξάνθης βρήκαν ….αργοπορημένα γράμματα παιδιών και τα έστειλαν στο ειδικό τμήμα στα κεντρικά που ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Να σημειώσουμε ότι τα γράμματα δεν ανοίγονται στα ΕΛΤΑ Ξάνθης αλλά στα κεντρικά. Ωστόσο κάποια είναι ανοιχτά και πολλές φορές οι υπάλληλοι τα …ρίχνουν μια ματιά. Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχει πάρει το μάτι τους συνήθως θέλουν παιγνίδια …τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της μόδας σε ρομπότ και κούκλες καθώς και κινητά.

Πάνω από 25 χρόνια το «Γράψε ένα Γράμμα στον Αη Βασίλη»

Υπενθυμίζουμε πως η δράση των ΕΛΤΑ «Γράψε ένα Γράμμα στον Αη Βασίλη» υλοποιείται πάνω από 25 χρόνια. Τα δώρα που παίρνουν τα παιδιά από τον Αη Βασίλη των ΕΛΤΑ δεν είναι βέβαια αυτά που ζητούν αλλά φιλοτελικά γραμματόσημα ή άλμπουμ γραμματοσήμων. Συνήθως όμως τον ρόλο του Αη Βασίλη τον αναλαμβάνουν οι γονείς που ανοίγουν κρυφά τα γράμματα των παιδιών και φροντίζουν να μην εκθέσουν τον …Άγιο!

Όπου υπάρχουν παιδιά πάντα θα υπάρχει ο Αη Βασίλης…

Η φιγούρα του παχουλού συμπαθητικού παππούλη με την κόκκινη φορεσιά και την άσπρη γενειάδα, ξενόφερτη μεν που ωστόσο έχει κυριαρχήσει και έχει ταυτιστεί με την παιδική ηλικία, την εποχή της αθωότητας, την εποχή όπου επιτρέπονται τα παραμύθια και τα θαύματα… Γι αυτό είχε αρνητικό αντίχτυπο όταν φέτος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε συνομιλία του με 7χρονη που μεταδόθηκε online τη ρώτησε αν πιστεύει ακόμη στον Αη Βασίλη παρότι 7 ετών!  Θεωρήθηκε τουλάχιστον άκομψο ο πρόεδρος των ΗΠΑ να διαλύει μ’ αυτό τον κυνικό τρόπο ένα μύθο που ωστόσο αγγίζει τις παιδικές ψυχές και αντικατοπτρίζει την επιθυμία και την ανάγκη τους να πιστεύουν σε θαύματα!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …