Υπεγράφησαν δύο Μνημόνια Συνεργασίας ανάμεσα στο Σ. Στρατού και στο Πανεπιστήμιο και Δ’ΣΣ/Διοίκηση Μηχανικού και του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών
Στόχος η από κοινού ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων, η συμμετοχή ομιλητών σε συνέδρια και η προαγωγή της έρευνας σε τεχνικής φύσης θέματα
Το Δ’ Σώμα Στρατού και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, επενδύοντας στη γνώση, την ενίσχυση της τεχνογνωσίας και τη δυναμική της συμπόρευσης των τοπικών φορέων ανάπτυξης, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, προκειμένου να επισημοποιήσουν τα υπάρχοντα κανάλια επικοινωνίας και συνεργασίας, με σκοπό την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας.
Η τελετή της υπογραφής δύο Μνημονίων Συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή το πρωί της Τρίτης, στην έδρα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή.
Συγκεκριμένα υπογράφηκαν ένα Γενικό Μνημόνιο Συνεργασίας του Σ. Στρατού και του ΔΠΘ από τον Στρατηγό Διοικητή Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τον Πρύτανη Καθηγητή Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και ένα Μνημόνιο Συνεργασίας του Δ’ΣΣ/Διοίκηση Μηχανικού και του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.
Από την πλευρά του Δ’ Σώματος Στρατού τονίστηκε ότι τα εν λόγω Μνημόνια συνάφθηκαν στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την δημιουργία νέων πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων, στην αναγκαιότητα υπέρβασης των εξελίξεων και στην προσπάθεια για εξειδικευμένη επιμόρφωση των στελεχών του, ενώ και οι πρυτανικές αρχές και ακαδημαϊκοί του πανεπιστημίου τόνισαν ότι η συνεργασία αυτή είναι και καλοδεχούμενη για το πανεπιστήμιο, αλλά και εμπλουτίζει τους τομείς δράσης και συνεισφοράς του.
Το περιεχόμενο των Μνημονίων
Οι τομείς συνεργασίας περιλαμβάνουν τα παρακάτω:
-Tην από κοινού ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων, την διερεύνηση νέων εκπαιδευτικών αντικειμένων και προγραμμάτων, που θα αξιοποιούν την επικαλυπτόμενη και συμπληρωματική γνώση των συμβαλλομένων.
-Ανάληψη δράσεων για την προαγωγή της έρευνας και την ανύψωση του γνωστικού αντικειμένου, σε τεχνικής φύσης θέματα, εντός εγκαταστάσεων του ΔΠΘ καθώς και εντός στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
-Διερεύνηση δυνατότητας συμμετοχής ομιλητών σε συνέδρια/συναντήσεις, με στόχο την ανάδειξη των τεχνολογικών εξελίξεων και τάσεων κοινού ενδιαφέροντος.