Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στο Κολυμβητήριο

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στο Κολυμβητήριο

0

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο. Σε εννέα μήνες αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών

Μ. Δημαρχόπουλος: «Ένα έργο σημαντικό, αναγκαίο, βιώσιμο με μεγάλη κοινωνική ανταποδοτικότητα που συμβάλλει στην αθλητική ανάπτυξη μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης»

Με την υπογραφή της σύμβασης για τις εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης του Κολυμβητηρίου Ξάνθης την Τετάρτη, η δημοτική αρχή φιλοδοξεί να λειτουργήσει ξανά με υψηλότερες προδιαγραφές ένα σύγχρονο κλειστό Κολυμβητήριο. Το Κολυμβητήριο θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του δήμου με ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού περίπου 300.00 ευρώ. Η αποπεράτωσή του εκτιμάται σε 9 μήνες, αλλά ενδέχεται να ολοκληρωθεί και νωρίτερα.

«Ένα έργο σημαντικό, αναγκαίο, βιώσιμο με μεγάλη κοινωνική ανταποδοτικότητα που συμβάλλει στην αθλητική ανάπτυξη του Δήμου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, ύστερα από πολλές χρονοβόρες καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις» σημείωσε ο δήμαρχος Μπάμπης Δημαρχόπουλος μετά την υπογραφή της σύμβασης, τονίζοντας: «νιώθουμε δικαιωμένοι, καθώς ένας πρωταρχικός στόχος για την πόλη που τέθηκε από τη Δημοτική Αρχή υλοποιείται. Με την αποκατάσταση του Κολυμβητηρίου δημιουργούμε μια ολοκληρωμένη αθλητική υποδομή στην περιοχή, έναν χώρο απόλυτα σύγχρονο και λειτουργικό, που πληροί τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές. Και κυρίως, δίνουμε οριστική λύση στο ζήτημα που απασχόλησε επί πολλά χρόνια τους αθλητές του υγρού στίβου, αλλά και όσα παιδιά και φίλους της κολύμβησης ήθελαν να μυηθούν σε αυτή».

«Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι μόνον αθλητικό, αλλά και κοινωνικό, αφού όλοι έχουν δικαίωμα στην άθληση και στη συμμετοχή σε αθλητικά δρώμενα. Στόχος μας είναι να επιταχυνθούν άμεσα οι εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, για να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα λειτουργικότερο και ασφαλέστερο, ώστε να υποδεχθεί τους χρήστες του», επισήμανε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δέσποινα Παρτσαλίδου και συνέχισε: «Για την ιστορία του έργου υπενθυμίζεται ότι το Κολυμβητήριο παρουσίαζε πολυετή και δυσεπίλυτα προβλήματα, τα οποία κατά το προηγούμενο διάστημα συνέβαλαν στην περιστασιακή λειτουργία του. Η αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου κρίθηκε επιβεβλημένη, όταν κατέρρευσε το σύστημα ανακύκλωσης νερού, προκαλώντας νέα δεδομένα όσον αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή των πολιτών, ενώ καμία παρέμβαση δεν ήταν εφικτή λόγω της μη νομιμότητας του κτιρίου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ματαιώνονται οι μαθητικές παρελάσεις σ’ όλη την ΑΜΘ

Θα πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση Η απόφαση ελήφθη από τον περιφερειάρχη Χ. Μέτ…