Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αμυγδαλωτοί κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης

Αμυγδαλωτοί κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης

0
kourabiedes

-600 γρ. αμύγδαλο ψίχα με τη φλούδα

-600 γρ. βούτυρο γάλακτος

-2 κρόκοι αυγών

-225 γρ. ζάχαρη ψιλή

-900 γρ. αλεύρι

-2 κουταλάκια κανέλα

-1 φλιτζανάκι μπράντι

-Άχνη ζάχαρη

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Όταν ασπρίσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.  Συνεχίζουμε με τα αμύγδαλα και το αλεύρι. (Σ’ αυτή τη φάση θα χρειασθεί να αλλάξουμε τα αναδευτήρια του μίξερ γιατί το μίγμα παίρνει πλέον μορφή ζύμης). Στο τέλος πρέπει να είναι μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.

Όταν τους βγάλουμε τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους κυλούμε σε άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε στην πιατέλα στρώσεις-στρώσεις και σε κάθε μία στρώση πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…