Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τις διαφωνίες των εργαζομένων του Νοσοκομείου στηρίζει η ΝΟΔΕ Ξάνθης

Τις διαφωνίες των εργαζομένων του Νοσοκομείου στηρίζει η ΝΟΔΕ Ξάνθης

0
nosokomio xanthis exo-empros

Καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΓΝΚ ότι προέβη σε αλλαγές προϊσταμένων χωρίς προετοιμασία και της χρεώνει «ιδεοληψίες και εξυπηρέτηση συμφερόντων»

Με ανακοίνωσή της η τοπική ΝΟΔΕ στηρίζει τις διαμαρτυρίες του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης για τις αιφνιδιαστικές μετακινήσεις των προϊσταμένων Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και κατηγορεί τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι με τις κινήσεις της δημιουργεί σοβαρά κενά σε κρίσιμες μονάδες του Νοσοκομείου. Ακόμη, ασκεί κριτική για «ιδεοληψίες» και «εξυπηρέτηση συμφερόντων». Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει: «ο  Διοικητής του Γ. Ν. Ξάνθης, παρ’ όλες τις αρνητικές εισηγήσεις  των αρμοδίων επιστημονικών οργάνων του Νοσοκομείου, αδιαφορώντας για την επιστημονική ορθότητα των πράξεών του και αγνοώντας το μέγεθος της δυσχέρειας στην οποία θα περιέλθουν ευαίσθητα τμήματα του Νοσοκομείου, όπως είναι το ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ και η ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ,  προέβη σε μετακινήσεις προϊσταμένων μεγάλης εξειδίκευσης που αφορούν ιδιαίτερα απαιτητικά τμήματα, που αποτελούν την καρδιά του Νοσοκομείου μας.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν περιέλθει σε δυσμένεια και απομακρύνθηκαν αιφνιδιαστικά, αυθαίρετα, χωρίς να το επιθυμούν, αλλά κυρίως χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη και προετοιμασία εξειδικευμένου  προσωπικού  που θα τους αντικαταστήσει, με μοναδικό κριτήριο σκοπιμότητες, ιδεοληψίες κι εξυπηρέτηση συμφερόντων των κομματικά ορισθέντων διοικούντων το Νοσοκομείο.

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πρακτικές όσων ενεργούν αυθαίρετα κι επικίνδυνα, αδιαφορώντας για τις  δραματικές συνέπειές  τους στην λειτουργία του Νοσοκομείου μας,  το οποίο μαστίζεται τα τελευταία  χρόνια της κρίσης, από την σοβαρή έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού  προσωπικού σε μεγάλα και νευραλγικά τμήματά του, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται κατά καιρούς η ομαλή λειτουργία του».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γέμισαν παιδιά τα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης

70,4% η προσέλευση  – 56,4% στα μειονοτικά και 44,2% στα νηπιαγωγεία  – 90,8% …