Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

0

Το παράδειγμα του Μπουτάρη
Η γνωστή παρέα στο καφέ, μέσα τώρα λόγω βροχών και ψύχρας, συζητούσε διάφορα επίκαιρα θέματα. Μέχρι που κάποιος σιωπηλός επί ώρα, πέταξε τη βόμβα του λέγοντας «Μπράβο στον Μπουτάρη. Φεύγει στην ώρα του, με το κεφάλι ψηλά, με έργα και καταξίωση, κάνοντας χώρο για τους επόμενους». Σα να το περίμεναν όλοι, ξεκίνησε μια αυθόρμητη συναίνεση σ’ αυτό και ο καθένας επαινούσε που ακόμη μια φορά απέδειξε ότι «είναι μπροστά» ο Μπουτάρης σε πολλά…
Γ.Δ.


Από τον Τσοβόλα πήγαμε στον Χουλιαράκη «δώστα όλα»
Απόλυτα αναμενόμενο και σύνηθες. Η κυβέρνηση κατέθεσε προχθές προεκλογικό προϋπολογισμό μοιράζοντας παροχές και υποσχέσεις. Χωρίς περικοπές στις συντάξεις, αλλά με μεγάλο ψαλίδι, εκτός των άλλων, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Έτσι και επίσημα πλέον, πιο επίσημα δε γίνεται, πήραν μπρος οι μηχανές των εκλογών και των παροχών. Όπως παγίως συμβαίνει σ’αυτόν τον τόπο απ’ όλα τα κόμματα όταν γίνονται κυβέρνηση. Το να μιλήσουμε τι περιλαμβάνει το πακέτο παροχών είναι μάταιο. Με δυο λόγια τα περιλαμβάνει όλα!  Κυρίως οικονομικές ενισχύσεις και υποσχέσεις για προσλήψεις στο δημόσιο.
Συμπέρασμα; Μια ζωή τα ίδια. Άραγε θα σταματήσει κάποτε αυτή η φάμπρικα; Έλεος πια…
Γ.Δ.


Στο κυνήγι οφειλετών η ΔΕΗ
Έγινε γνωστό ότι η ΔΕΗ, σύντομα θα «κυνηγήσει» συγκροτημένα τους διάφορους οφειλέτες της. από τη φάση της αφασίας με την ανοχή στους «δεν πληρώνω» και διάφορους μπαταχτσήδες (μικρούς και μεγάλους), περνάει σε κεφαλοκυνηγητό.  Και θα το κάνει αυτό η ΔΕΗ θέλει δε θέλει διότι το συνιστά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία δεν αστειεύεται σε τέτοιες παρεκτροπές όπως της ΔΕΗ. Γι’αυτό, σύντομα θα δουν όσοι χρωστούν να καταφθάνουν ειδοποιητήρια σ’αυτούς.
Βέβαια υπάρχει ένα πρακτικό ερώτημα. Στο Δροσερό και σε παρόμοιους οικισμούς εν Ελλάδι, ποιος θα πάει να κόψει το ρεύμα όσων δεν πληρώνουν; Αυτό το σκέφτηκαν ή δεν τους ενδιαφέρει στην εταιρεία. Τη λύση την έχει έτοιμη: θα αυξήσει την τιμή της κιλοβατώρας και τη νύφη θα πληρώσουν οι συνεπείς πελάτες.
ΓΔ.


Μικρά
Ήταν μια δύσκολη μέρα, είχα πυρετό…. δικαιολογήθηκε η Ακριβοπούλου για τα “χρυσαυγίτες” και “ακροδεξιοί” που είπε για τους Μητροπολίτες. Ούτε του παπά να μην το πει αν γλιτώσει τις μηνύσεις …

Ο Καψώχας στην εκπομπή της Ακριβοπούλου όταν είπε φασίστα τον Κυριάκο μάλλον πρέπει να είχε γαστρεντερίτιδα…

Απ’ όλο το δημόσιο πάντως μόνο η Ακριβοπούλου και το πάνελ της εργάζονται ενώ είναι άρρωστοι. Ίσως πρέπει να θεσπιστεί ανάλογο επίδομα πριν θρηνήσουμε θύματα στην ΕΡΤ…


10 χρόνια κάθειρξη
Η είδηση είναι γνωστή πλέον και ήδη συζητήθηκε σε όλα τα στέκια και τα καφέ της χώρας, όπως και στις φιλικές συναθροίσεις. Δέκα χρόνια κάθειρξη στην καθαρίστρια (δεν έχει σημασία το όνομά της)  γιατί πλαστογράφησε το Απολυτήριο του Δημοτικού για την πρόσληψή της σε Σχολείο. Αργότερα απέκτησε κανονικό Απολυτήριο αλλά η πλαστογραφία έμεινε. Και βέβαια έμεινε εμβρόντητη η χώρα όλη με το ύψος της ποινής, η οποία μάλιστα την έστειλε κατευθείαν στη φυλακή. Ο δικαστής – Ιαβέρης άτεγκτος και τηρητής του νόμου. Όχι της ουσίας, του τυπικού. Ο οποίος νόμος όμως είχε «ξεχαστεί» όταν δεσποινίδα παρουσίασε πλαστό πτυχίο Νομικής! Μάλιστα όχι μόνο δεν καταδικάστηκε, αλλά επιβραβεύτηκε με την παραμονή στην εργασία της. Τότε είχαν «ανακαλυφθεί» ελαφρυντικά στοιχεία. Τα οποία βέβαια ξεχάστηκαν για τη φτωχή καθαρίστρια…
Γ.Δ.


Ποιος ο ρόλος των πεζοδρομίων
Το αυτονόητο ερώτημα έθεσε τηλεφωνικά συμπολίτης μας ο οποίος αγανακτισμένος ρώτησε: «Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς;». Το ερώτημα προφανώς μας ξάφνιασε και σίγουρα δεν περιμέναμε τέτοια ερώτηση. Όμως από όσα μας διηγήθηκε ο συμπολίτης, διαπιστώσαμε ότι πολλά πεζοδρόμια δεν έγιναν …για τους πεζούς. Έγιναν για οτιδήποτε άλλο εκτός των πεζών, των ηλικιωμένων, των μητέρων με καρότσι, για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Σήμερα στην ανεκτική μας πόλη θα δεις τα πάντα επάνω στα πεζοδρόμια. Φρούτα, λαχανικά, ρούχα, ψιλικά, παπούτσια, τραπέζια, καρέκλες, δίκυκλα και ποδήλατα (σταματημένα και εν κυκλοφορία). Τελευταία αφήσαμε βέβαια τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, το μεγάλο πρόβλημα της πόλης, κυρίως κάποιων οδών του Εμπορικού Κέντρου.
Ότι αυτή η νοοτροπία παρκαρίσματος επί των πεζοδρομίων είναι ένδειξη έλλειψης σεβασμού προς τους πεζούς συμπολίτες, μάλλον λίγο απασχολεί το δήμο και την Αστυνομία.
Γ.Δ.


Απίστευτη διαφορά στην πρόθεση ψήφου
Ομολογώ πως δεν το πίστεψα στην αρχή βλέποντας τη διαφορά των 16,5 μονάδων υπέρ της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέτρεξα στο πλήρες κείμενο και διαπίστωσα του λόγου το αληθές παρότι και ως πρόθεση ακόμη, είναι μεγάλη όντως η διαφορά που προφανώς δίνει αυτοδυναμία στη ΝΔ.
Συνοπτικά τώρα στις 16,5 ποσοστιαίες μονάδες είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Public Issue, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου. Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στο διάστημα από 6 έως 11 Νοεμβρίου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 38,5%, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται συσπειρωμένο, ενδεχομένως και εξαιτίας της απόπειρας διεμβολισμού του από το κυβερνών κόμμα. Εδραιώνεται, ευδιάκριτα, στην τρίτη θέση, με την εκλογική του επιρροή να προσεγγίζει το 10%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5% και κατόπιν η Χρυσή Αυγή με 7%.  Τα υπόλοιπα τρία κόμματα της τρέχουσας Βουλής, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, τα οποία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (Σεπτέμβριος 2015) είχαν συγκεντρώσει, αθροιστικά, ποσοστό 11,2% και, συνολικά, 30 έδρες, φαίνεται ότι κινδυνεύουν σοβαρά να μην εκπροσωπηθούν στη νέα βουλή.
Γ.Δ.


Ελλάδα και διακοπές
Στη δημοσιότητα βγήκαν οι πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για το 2018 και η Ελλάδα είναι μία από αυτές. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα The Sun δημοσίευσε στοιχεία από διάφορες έρευνες (World Economic Fund,World Risk Report) που δείχνουν ποιες χώρες είναι οι πιο επικίνδυνες για τους τουρίστες, ανάλογα με την εγκληματικότητα, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τις φυσικές καταστροφές και τα προβλήματα υγείας που θα αντιμετωπίσει κάποιος εκεί. Από τα στοιχεία που προκύπτουν, μάλιστα, φαίνεται πως πολλοί προορισμοί που είναι δημοφιλείς σε διάφορες χώρες της Ευρώπης θεωρούνται από πολλούς επικίνδυνοι. Μεταξύ αυτών, λοιπόν, εκτός από την Ελλάδα είναι η Ταϊλάνδη (δημοφιλής προορισμός για μήνα του μέλιτος), η Τουρκία, το Μαρόκο και η Ιορδανία.
Πάντως την πρωτιά συνεχίζει να κατέχει η Νότια Αφρική, η οποία είναι λιγότερο ασφαλής χώρα για να την επισκεφτεί κανείς από άποψη εγκληματικότητας. Ακολουθούν η Τουρκία, η Ταϊλάνδη και το Μεξικό. Όσο για την Ελλάδα, εκείνη βρίσκεται στη 10η θέση (τελευταία δηλαδή) στο Τop 10 με τους λιγότερους ασφαλείς προορισμούς από άποψη εγκληματικότητας.
Από την άλλη, στους μη ασφαλείς προορισμούς από άποψη φυσικών καταστροφών η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση, με αποτέλεσμα αυτός να είναι, όπως δείχνει και η έρευνα, ο μεγαλύτερος φόβος όσων δεν επισκέπτονται τη χώρα μας. Την πρώτη και τη δεύτερη θέση σε αυτή την κατηγορία κατέχουν η Ιαπωνία και το Βιετνάμ αντίστοιχα.


Να’ χαμε να λέγαμε…
Δεν χάνουν ευκαιρία οι πολιτικοί των γειτόνων  μας σε δηλώσεις τους ν’ ανακατεύουν  θέματα που αφορούν την  μειονότητα της Θράκης στα του οίκου τους και κατά το δοκούν να χρησιμοποιούν ως δικαιολογίες για να κάνουν ή να μην κάνουν κάτι και όλα αυτά για εσωτερική κατανάλωση και για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από άλλα πιο «καυτά» θέματα στην πολιτική τους ατζέντα. Έτσι λοιπόν και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και απαγορεύει στη μειονότητα να χρησιμοποιεί τη λέξη «Τούρκος» για να τονίσει ότι για τον λόγο αυτό η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει την απόφαση του ΕΔΑΔ για τον κουρδικής καταγωγής φυλακισμένο Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Εμφανής η προσπάθεια του να εξομοιώσει δύο τελείως ανόμοιες υποθέσεις η μία που αφορά ένα εθνοτικό προσδιορισμό που αντίκειται με τη συνθήκη της Λωζάννης και η άλλη στέρηση ελευθερίας ενός πολιτικού κρατούμενου.
Όλα στον ίδιο μύλο κατά τον κ. Τσαβούσογλου…
Μ.Ξ.


Τυφλή ναι αλλά όχι ανάλγητη
Πολλές αντιδράσεις της κοινωνίας αλλά και του νομικού κόσμου της χώρας έχει προκαλέσει η καταδίκη της 53χρονης  καθαρίστριας σε κάθειρξη 10 ετών από το Πενταµελές Εφετείο Λάρισας, µε την κατηγορούμενη να κρατείται ήδη στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θηβών. Το «έγκλημά» της ήταν ότι πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού για να προληφθεί ως καθαρίστρια και όπως υποστηρίζει το έκανε για να έχει ένα εισόδημα και μην της πάρουν τα παιδιά της στο Ίδρυμα όπου μεγάλωσε και η ίδια. Είναι δυνατόν η δικαιοσύνη να δείχνει τόσο σκληρό πρόσωπο και να καταδικάζει με την ανώτατη ποινή έναν άνθρωπο χωρίς να προσμετρά τους κοινωνικούς λόγους που τον ώθησαν σ’ αυτή την πράξη;
Ναι να είναι τυφλή η δικαιοσύνη αλλά όχι ανάλγητη γιατί τότε είναι άδικη!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …