Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

0

Συνεχίζονται οι μεταγραφές
Είναι προφανές ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο πέραν πάσης αμφισβήτησης. Και όσοι ακόμη πίστευαν ότι οι βουλευτικές εκλογές θ’ αργήσουν, τώρα άλλαξαν γνώμη. Μάλιστα, η άποψη αυτή ενισχύεται από δύο πρόσφατες γαλάζιες μεταγραφές. Πρόκειται για το συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο που θα είναι υποψήφιος στο βόρειο τομέα της Β΄Αθηνών και τον αρθρογράφο Αντώνη Πανούτσο στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών. Άρα ετοιμάστε τα εκλογικά σας βιβλιάρια όπως λέγαν παλιά, διότι οι εκλογές έρχονται.  Το δε μήνυμα το έστειλε η Ν.Δ. πως ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μητέρα των εκλογικών μαχών, τις εθνικές εκλογές δηλαδή. Ο Τατσόπουλος είχε εκλεγεί βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2014. Μετά εντάχθηκε στο Ποτάμι με το οποίο ήταν υποψήφιος αλλά δεν εξελέγη.
Γ.Δ.


Μήνυση στο Λευκό Οίκο
Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, γνωστό παγκοσμίως για την 24ωρη ενημέρωση που προσφέρει, υπέβαλε μήνυση στην κυβέρνηση Τραμπ. Η οποία κυβέρνηση αυθαίρετα ανακάλεσε την άδεια εισόδου του δημοσιογράφου του καναλιού του οποίου οι ερωτήσεις ενοχλούσαν τον πρόεδρο Τραμπ! Παρόμοιο δε περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν.
Με τη μήνυση κατά έξι προσώπων του επιτελείου του Τράμπ, του προσωπάρχη Τζον Κέλι, της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Σάρας Σάντερς, του διευθυντή προσωπικού, του διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών και του αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών που κατάσχεσε το πάσο του δημοσιογράφου.
Συμπέρασμα: Μπορεί ο Τραμπ να  είναι ένας προβληματικός και προσβλητικός πρόεδρος των ΗΠΑ, όμως στην Αμερική η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη υπάρχουν και λειτουργούν και δεν επιτρέπουν να παραβιάζονται συνταγματικά δικαιώματα.
Γ.Δ.


Για το αεροπορικό ατύχημα
Άμεση ήταν η παρουσία της αρμόδιας Επιτροπής Διερεύνησης από την Αθήνα, του αεροπορικού ατυχήματος που συνέβη προχθές στην Ξάνθη. Πρόκειται για τη συνήθη και απαραίτητη διαδικασία για τον εντοπισμό της αιτίας που ακολουθείται πάντα. Έτσι, η διαπίστωση της αιτίας και της εξαγωγή τους συμπεράσματος αναμένεται τις επόμενες μέρες.
Πάντως, κι αυτό είναι το σημαντικό, οι δύο Σέρβοι πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους.
Γ.Δ.


Μικρά πολιτικά
ξ
-Ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο της Σοσιαλδημοκρατίας κατακεραύνωσε την πολιτική που ο ίδιος επέλεξε με το «Όχι» το 2015! Δεν την ακολούθησε, είπε, γιατί είχε καθαρό μυαλό!
-Ώστε λοιπόν αυτοί που μας έλεγαν ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ και προτιμότερη η αξιοπρέπεια από τα μνημόνια είχαν θολωμένα μυαλά και μας οδηγούσαν σε «ολική καταστροφή», ε;
-Πώς και η Δεξιά του Κυρίου γίνεται τόσο εύκολα Αριστερά του Κυρίου; Γιατί ο Κύριος είναι πάντα ίδιος, αλλά Δεξιά και Αριστερά μοιάζουν πάρα πολύ όταν καταλάβουν καρέκλες εξουσίας.
-Πρωτεύουσα καινοτομίας η Αθήνα διότι σε καμία άλλη πόλη τα Πανεπιστήμια δεν έχουν γίνει duty free λαθραίων προϊόντων, τα σκουπίδια δεν υποβάλλονται σε άμεση καύση με μολότοφ μέσα στους κάδους και οι διαδρομές λεωφορείων δεν έχουν γίνει extreme sports με λιθοβολισμούς;

Με καθαρό μυαλό….
Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε από το Βερολίνο πως τον βοήθησε το «καθαρό μυαλό» του εκείνο τον… αξέχαστο Ιούλιο του 2015 και δεν έβγαλε την Ελλάδα από το ευρώ. Δεν μας αποκάλυψε, όμως τι είχε σ’ αυτό το μυαλό μέχρι τον Ιούλιο του 2015, όταν έσπρωχνε καθημερινά τη χώρα εκτός ευρώ;
Απάντηση δεν έχουμε, αλλά μπορούμε με χαρά να πούμε «καλώς τον κι ας άργησε» στην από δω πλευρά, στην πλευρά που δεν είχε αυταπάτες, στην πλευρά των «προδοτών», των «γερμανοτσολιάδων» και των «μνημονιακών». Βέβαια πληρώσαμε λίγο πάρα πάνω -κοντά στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ- τόσο μας κόστισε το… καθάρισμα του μυαλού του και δεν ήταν… και στεγνό. Του πήρε χρόνο, πολύ χρόνο για να μάθει πως η χώρα είναι πιο ασφαλής στην Ευρωζώνη, παρά εκτός. Και έτσι μετά από χρόνια, ταλαιπωρίες, πολλές συζητήσεις και εντάσεις ολοκλήρωσε την «kolotoumpa» του στο Βερολίνο δικαιώνοντας πλήρως εκείνους που ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα του – αυτοί τελικά είχαν εξ αρχής καθαρό μυαλό – και ρίχνοντας στην πυρά το 61,3 % των Ελλήνων που ψήφισαν «όχι» με τα… μυαλά στα κάγκελα. Δυστυχώς αυτό που χρειαζόταν τότε δεν ήταν τελικά καθαρό μυαλό, αλλά απλά μυαλό…
Α.Κ.


Δύο υποψηφιότητες από τον Έβρο
Το’ πε και το έκανε ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Την Κυριακή σε επίσημη εκδήλωση στην Κομοτηνή, θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας. Ήδη έχουν σταλεί οι προσκλήσεις, έχει κλειστεί ο χώρος και όλα είναι έτοιμα για την επίσημη ανακοίνωση της καθόδου στις Περιφερειακές Εκλογές.
Είναι προφανές ότι ο Τοψίδης πως έχει αποφασίσει ότι η επιλογή του αυτή ότι θα τον φέρει «απέναντι» από τον Μέτιο, την επίσημη επιλογή του κόμματος, κι αυτό μπορεί να του στοιχίσει την όποια κομματική ιδιότητα. Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, ένα είναι σίγουρο, ότι από τον Έβρο θα υπάρξουν δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες κι αυτό φυσικά είναι ιδιαίτερα αρνητικό αφενός και για τους δύο και αφετέρου θα σημάνει αποδυνάμωση της υποψηφιότητας και των δύο. Το τι θα γίνει από δω και πέρα στην περίπτωσή τους μάλλον δύσκολο να προβλεφθεί. Ο χρόνος θα δείξει.
Γ.Δ.


Tι γίνεται αλλού
Στις χώρες όπου οι φορείς λειτουργούν με σεβασμό προς τους νόμους και την προσωπικότητα των ανθρώπων, οι έρευνες που γίνονται δεν ανακοινώνονται. Ξεκινούν με σοβαρότητα και μυστικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας. Ερευνούν εξονυχιστικά αυτό που ψάχνουν κι όταν ολοκληρώσουν το έργο τους, και μόνον όταν υπάρξουν επιβαρυντικά στοιχεία για το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που ερεύνησαν, ανακοινώνουν τα στοιχεία που έχουν βρει και τότε μόνον τα δημοσιοποιούν. Για να αναλάβει πλέον η Δικαιοσύνη και να προχωρήσει την υπόθεση και τότε και μόνον τότε γίνεται γνωστό ποιος ή ποιοι κατηγορούνται, γιατί κλπ.
Εδώ συμβαίνει το εξής απίθανο. Χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, αρχίζουν έρευνες, δημοσιοποιούνται ονόματα και οι αρχές ψάχνουν να βρουν τα όποια κι αν υπάρχουν επιβαρυντικά δεδομένα. Μ’αυτόν τον τρόπο η λάσπη πέφτει, η ρετσινιά και το ανάθεμα, πριν ακόμη βρεθούν επιβαρυντικά στοιχεία. Διότι τις περισσότερες φορές τα στοιχεία δεν υπάρχουν ή είναι ασήμαντα. Η ζημιά όμως της δημόσιας διαπόμπευσης έχει γίνει κι αυτό είναι το χειρότερο για τους εμπλεκόμενους.
Η περίπτωση Σημίτη είναι μία από τις χαρακτηριστικές. Δυστυχώς.
Γ.Δ.


Είμαστε μπροστά
Μην έχετε την εντύπωση ότι αντάρτικοι συνδυασμοί κόντρα στην επίσημη γραμμή της ηγεσίας της Ν.Δ. θα υπάρχουν μόνο στη δική μας Περιφέρεια. Μαθαίνω ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στις Περιφέρειες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου αλλά και Νοτίου Αιγαίου.
Μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό το κλίμα διάσπασης διαχέεται στο εκλογικό σώμα και έχει επίπτωση και στις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν την ίδια μέρα με τις περιφερειακές εκλογές, δηλαδή τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει να έχουμε και βουλευτικές εκλογές!
Γ.Δ.


Mε την απειλή της διαγραφής
Αφού με λόγια δεν μπόρεσαν να πειστούν οι αντιδρώντες στην υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου, να κάτσουν «στα αυγά τους», μπαίνουν σε εφαρμογή τα μεγάλα σχέδια. Τους απειλούν με διαγραφή από το κόμμα, αν τολμήσουν να κατέλθουν απέναντι στην επιλογή της ηγεσίας του κόμματος. Η πρώτη απάντηση στην απειλή αυτή ήρθε από τον κ. Πέτροβιτς που πρόσφατα ανακοίνωσε την αυτόνομη κάθοδό του στις εκλογές! Μερικές φορές είναι καλύτερα  να μην διατυπώνονται οι απειλές γιατί φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα, διότι ακολούθησε και ο Τοψίδης και η υπόθεση αντί να κλείσει, άνοιξε περισσότερο.
Γ.Δ.


Tουλάχιστον πρέπει να ξέρει ο δήμος Ξάνθης τι είχε και τι έχασε…
Εξαιρετικά μειωμένα αντανακλαστικά επιδεικνύει ο δήμος Ξάνθης σ’ ότι αφορά την περιουσία του. Τόσος ντόρος έγινε σε άλλους δήμους για τα ακίνητα τους που εκχωρούνται στο Υπερταμείο, τόσες φορές έχουμε γράψει για το θέμα και έχουμε ζητήσει απαντήσεις και το μόνο που μάθαμε εσχάτως από τον αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο  είναι ότι έγινε μια επιτροπή και το ψάχνει… Ψάχνει δηλαδή να ταυτοποιήσει τα ΚΑΕΚ για να μάθει ποιά είναι αυτά τα 88 ακίνητα. Φαίνεται όμως ότι τους προλάβαμε. Αυτά που παρουσιάζουμε στο σημερινό  ρεπορτάζ είναι τα ακίνητα που τσεκάραμε με βάση τα ΚΑΕΚ τους στο Κτηματολόγιο. Και είναι τα κτήρια της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δασαρχείου, το οικόπεδο του Καπνικού Σταθμού ,οι αποθήκες του δήμου στο παζάρι και αρκετά άλλα.
Το ζήτημα βέβαια είναι τι μπορεί να κάνει ο δήμος;
Αυτό όντως είναι μια καλή ερώτηση.
Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να ξέρει τι είχε και τι έχασε…
Μ.Ξ. 


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …