Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Συνεχίζονται οι προπονήσεις χωρίς τους διεθνείς

Συνεχίζονται οι προπονήσεις χωρίς τους διεθνείς

0

Απέσυραν οι διοργανωτές του τουρκοκυπριακού τουρνουά το όνομα της Ξάνθης μετά τη διάψευση

Χωρίς τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της, συνεχίζει την προετοιμασία της για τη συνέχεια του πρωταθλήματος η Ξάνθη. Ο Μίλαν Ράσταβατς και οι συνεργάτες του εστιάζουν στην επόμενη αναμέτρηση της ξανθιώτικης ομάδας και στο παιχνίδι του μεθεπόμενου Σαββάτου, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας.

Το πρωινό της Πέμπτης στο προπονητήριο της ομάδας το βάρος έπεσε σε τομείς της τακτικής με το προπονητικό επιτελείο να δίνει τις οδηγίες του σε θέματα αμυντικής οργάνωσης και επιθετικής ανάπτυξης. Στο τελευταίο κομμάτι, υπήρξαν τελειώματα φάσεων, ενώ η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί με πρωινή προπόνηση την Παρασκευή. Για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ο Μίλαν Ράσταβατς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ντίνις Αλμέιδα που είχε αποβληθεί με 2η κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Αφαιρέθηκε η συμμετοχή των τριών ελληνικών ομάδων από το τουρκοκυπριακό site

Αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα «africanfootballtournament», από την οποία δημιουργήθηκε το όλο θέμα, η συμμετοχή της Ξάνθης και των άλλων δύο ελληνικών ομάδων που εμφανίστηκαν να συμμετέχουν σε τουρνουά ακαδημιών στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

Είχε προηγηθεί βέβαια σάλος, κυρίως στην Κύπρο, οδηγώντας μέχρι και στην αποστολή επιστολής στον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Ευάγγελο Γραμμένο από τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γιώργο Κούμα. Άμεσα από την ΕΠΟ (αλλά και την Super League) επικοινώνησαν με τους παράγοντες της Ξάνθης, όπως και του Άρη και του ΠΑΟΚ, ώστε να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει και να λάβουν τις διαψεύσεις που στην περίπτωση της Ξάνθης πήρε και μορφή επίσημης ανακοίνωσης με αναφορές για προβοκατόρικο δημοσίευμα, δεδομένης και της παρουσίας του συλλόγου στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Όπως έγινε γνωστό, στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας ζήτησε για προληπτικούς κυρίως λόγους από τον Έλληνα ομόλογό του να διευκρινισθεί αν ευσταθούν οι πληροφορίες για πρόθεση των συγκεκριμένων τριών ελληνικών ομάδων να δηλώσουν με οποιονδήποτε τρόπο την παρουσία τους στο τουρνουά. Παράλληλα, στην επιστολή του προέδρου της ΚΟΠ σε αυτόν της ΕΠΟ σημειώνεται πως οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν σε στάδια που παράνομα χρησιμοποιούνται στα κατεχόμενα τα τελευταία 44 χρόνια, χωρίς τη συγκατάθεση των νόμιμων ιδιοκτητών των γηπέδων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…