Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Γιατρός δημόσιου νοσοκομείου της Β. Ελλάδας «φέσωσε» 6 εκ. ευρώ τον ΕΟΠΥΥ

Γιατρός δημόσιου νοσοκομείου της Β. Ελλάδας «φέσωσε» 6 εκ. ευρώ τον ΕΟΠΥΥ

0
giatros_01-empros

Η δράση του που έλαβε χώρα πριν 2,5 χρόνια, διακριβώθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος

Υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων από γιατρό δημόσιου Νοσοκομείου διερευνήθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος και σύμφωνα με το πόρισμα η συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ανέρχεται στα 6.204.334 ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διακριβώθηκε η συστηματική παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο γιατρός φέρεται ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως.

«Οι γιατροί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχουν πάει στο πειθαρχικό», δήλωσε ο Στ.Πλωμαρίτης, Διοικητής 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας – Θράκης, αναφερόμενος στο γιατρό ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι είχε ζημιώσει τον ΕΟΠΠΥ με πάνω από 6 εκατ. ευρώ, μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων. Όπως εξήγησε ο Στ.Πλωμαρίτης, στο dikaiologitika.gr η ιστορία ήρθε στη δημοσιότητα τώρα, που βρίσκεται σε εξέλιξη η ποινική διαδικασία, ενώ έχει συμβεί πριν από 2,5 χρόνια.

Ο γιατρός, που ήταν στα νοσοκομεία του Διδυμότειχου και της Αλεξανδρούπολης, έγραφε συμπληρώματα διατροφής σε ασθενείς που δεν τα χρειάζονταν και οι συνταγές εκτελούνταν κανονικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κομοτηνή: Κατασχέθηκαν 34.500 πακέτα τσιγάρων και 15 κιλά λαθραίου καπνού

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακο…