Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η Ξάνθη άντεξε μόνο ένα ημίχρονο στην Τούμπα

Η Ξάνθη άντεξε μόνο ένα ημίχρονο στην Τούμπα

0

Έχασε για πρώτη φορά εκτός έδρας φέτος με 2-0

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Ξάνθης χάρη στα γκολ των Πρίγιοβιτς και Μαουρίσιο, πανηγύρισε την 6η του νίκη σε ισάριθμα ματς στην Τούμπα και παραμένει πρωτοπόρος της Super League μετά την 11η αγωνιστική. Ήταν η πρώτη εκτός έδρα ήττα στην τρέχουσα σεζόν για την Ξάνθη, ενώ ο δικέφαλος του βορρά μετά την έκτη του νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας ματς παραμένει πρωτοπόρος της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από έντεκα ματς, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά του από την ΑΕΚ.

Η Ξάνθη έκανε το τέλειο ματς για 45 λεπτά, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό. Στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να εγκλωβίσει τον Πρίγιοβιτς (εκτός από μία μεμονωμένη στιγμή), να κλείσει τους διαδρόμους στους Πέλκα, Λημνιό και Μπίσεσβαρ. Κατόρθωσε, μάλιστα, να απειλήσει στο 29ο λεπτό. Ήταν η υπέροχη σέντρα από τα αριστερά, ακολούθησε η σκαστή κεφαλιά του Ντουρίσκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Πασχαλάκης με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο και έκανε μία ουσιαστικά καλή ευκαιρία, στο 31ο λεπτό, στην εξαιρετική αντεπίθεση ύστερα από κόρνερ της Ξάνθης, ο Κίτσιου έδωσε στον Πέλκα, εκείνος πάσαρε δεξιά στον Πρίγιοβιτς, ο Σέρβος πλάσαρε σε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά εκείνος μπλόκαρε και κράτησε το 0-0.

Ο “Δικέφαλος” έμοιαζε εγκλωβισμένος αλλά δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και τη σέντρα του Βιεϊρίνια από αριστερά, ο Πρίγιοβιτς ξεμαρκαρίστηκε από τον Κασάδο, έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια που τελικά έπαιξε, μπαίνοντας ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε ιδιαίτερη δυναμική στον ΠΑΟΚ. Ο Μαουρίσιο με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 65 νίκησε τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς και διεύρυνε το προβάδισμα του ΠΑΟΚ σε 2-0.

Μετά το πρώτο γκολ οι παίκτες της Ξάνθης αποδιοργανώθηκαν, για να έρθει η πλήρης κατάρρευση της ομάδας μετά το γκολ του Μαυρίτσιο και η παραίτηση από τη διεκδίκηση κάποιου καλού αποτελέσματος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (58′ λ. τρ. Τόσκα), Κρέσπο, Κίτσιου (46′ Βιεϊρίνια), Κάνιας, Μαουρίσιο (75′ Βέρνμπλουμ), Πέλκας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς):  Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Καντά (56′ Σαρπόνγκ), Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (83′ Μελιόπουλος), Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Κάστρο (69′ Μπρίτο).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…