Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Ένα πρωτότυπο… ταξίδι δημιουργικής γραφής με τρένο

Ένα πρωτότυπο… ταξίδι δημιουργικής γραφής με τρένο

0

Πάνω από 30 άτομα συμμετείχαν στη δράση του Εργαστηρίου δημιουργικής γραφής «Φιλαναγνωσία» και της Μουσικής σκηνής «Χρυσαλλίδα» με οδηγό την αγάπη για το γράψιμο

 Απαγγελίες και νέες ιστορίες γέμισε το βαγόνι που ακολούθησε τη διαδρομή Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη κι επιστροφή, δημιουργώντας μια… διαδρομή δημιουργικής γραφής στην πόλη μας

Μία μοναδική εμπειρία. Μία δράση πρωτότυπη, με πινελιές δημιουργικότητας, νότες νοσταλγικότητας και ευκαιρία για σκέψεις, πειραματισμό και αλληλεπίδραση. Μία πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην  Ελλάδα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο λόγος για τη δράση Creative Writing on the train, under the lights of Μusic, που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής, με σημείο εκκίνησης τον σιδηροδρομικό σταθμό Ξάνθης.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «συναντηθήκαμε στις δώδεκα στον σιδηροδρομικό σταθμό Ξάνθης, τριάντα άνθρωποι και κάτι… κάποια γνώριμα πρόσωπα και κάποια νέα, όλοι λάτρεις της γραφής. Επιβιβαστήκαμε σε ένα βαγόνι  που κατευθυνόταν στην Αλεξανδρούπολη με ήχους του Epavlis Pavlakis που μας συνόδευε σε κάθε θέση,  γεμίσαμε το βαγόνι με τις ιστορίες μας. Η έμπνευση ξεπρόβαλε κάπου ανάμεσα στις ράγες , στις εναλλαγές των εικόνων από το παράθυρο, στους ήχους και στους ψιθύρους  δεξιά και αριστερά. Η επιστροφή μας χάρισε απαγγελίες που είχαν ταυτιστεί με το λίκνισμα του τρένου και κάπως έτσι επιστρέψαμε πίσω  για να συλλέξουμε όλο αυτό το έργο που παράχθηκε πάνω σε μια αμαξοστοιχία και να δημιουργήσουμε μια έκδοση». Από την πλευρά τους οι διοργανωτές τονίζουν: «Ευχαριστούμε λοιπόν όλους τους τολμηρούς συμμετέχοντες- συγγραφείς μας που αφιέρωσαν τον λίγο, ελεύθερο χρόνο τους και μας εμπιστεύθηκαν ένα κρυφό κομμάτι της ψυχής τους. Αυτό το εγχείρημα ήταν μια δύσκολη, καινοτόμα και προκλητική δράση που δεν θα είχε υλοποιηθεί αν δεν βρίσκονταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να μοιράσουν λίγη από την μαγεία τους. Η ικανοποίηση στα πρόσωπα των θαρραλέων συγγραφέων και ο θετικός απόηχος που ακολούθησε μας κάνουν να πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε, μας δίνουν ώθηση να συνεχίσουμε να μένουμε ξύπνιοι τα βράδια και να ασχολούμαστε με νέες ιδέες. Η υλοποίηση  αυτής της δράσης στέκεται στην απόλυτη στήριξη του ΟΣΕ όπου μας παραχώρησε 32 εισιτήρια δωρεάν (ένα βαγόνι για την δράση μας)».

Η δράση πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Φιλαναγνωσία και την Πειραματική Μουσική Σκηνή Χρυσαλλίδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καθαρά Δευτέρα στα Άβδηρα: Αναβίωσε ο “Ανάποδος Γάμος” [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Πλήθος κόσμου κατέφθασε απο νωρίς ώστε να απολαύσει τα έθιμα, αλλά και τα σαρακοστιανά εδέ…