Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκδήλωση το Σάββατο στην πόλη μαςΕκδήλωση το Σάββατο στην πόλη μας

Εκδήλωση το Σάββατο στην πόλη μαςΕκδήλωση το Σάββατο στην πόλη μας

0

Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα αντιμετώπισης της Βίας κατά των Γυναικών

Όμορφη, δυναμική και ακουστική εκδήλωση πραγματοποίησαν οι γυναίκες του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ξάνθης και το Λύκειο Ελληνίδων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικούς χώρους το Σάββατο και προξένησε εντύπωση για την πρωτοτυπία της. Συγκεκριμένα, υπήρχε μια ομάδα κοριτσιών που με τα τύμπανά τους, και τις κινήσεις τους, προσέδιδαν μια όμορφη εικόνα συνόλου αλλά και ακουστικού ερεθίσματος.

Η ομάδα ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας, συνέχισε στη γωνία Τσιμισκή-Δαγκλή και κατέληξε στην κεντρική πλατεία, εντυπωσιάζοντας τους περιπατητές του Σαββάτου.

Η εκδήλωση είχε σχέση με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής βίας.

Το σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «πες όχι στη βία ενάντια στις γυναίκες».

Το ιστορικό της Ημέρας

Η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη νομοθετική εξέλιξη για την αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών σε όλες τις μορφές της.

Η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος και το Λύκειο Ελληνίδων συμμετείχαν στη συλλογική προσπάθεια 12 γυναικείων οργανώσεων που άσκησαν πίεση προς όλα τα κόμματα και στην κυβέρνηση, μέχρι την ψήφιση του νόμου (Ν.4531/18).

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση κρατικών αγροτικών ενισχύσεων λόγω πολέμου Ουκρανίας προτείνει η Κομισιόν

Κατά την τελευταία σύνοδό του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2024, το Ευρωπα…