Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ακόμη περιμένουν τα ξύλα στα χωριά της Μύκης

Ακόμη περιμένουν τα ξύλα στα χωριά της Μύκης

0

Όλοι θέλουν να βοηθήσουν όμως ακόμη δεν βρέθηκε ο… τρόπος. Στην Γλαύκη είναι 180 οι δικαιούχοι αλλά θα πάρουν μόνο οι 90

 

Για αδικία μιλά ο δήμαρχος Μύκης και ζητά εδώ και τώρα λύση

 

 

Ο χειμώνας είναι προ των πυλών, το κρύο άρχισε να σφίγγει ιδιαίτερα στην ορεινή περιοχή του νομού μας όμως ακόμη οι δικαιούχοι δεν πήραν τα ξύλα που δικαιούνται από το Δασαρχείο! Το πρόβλημα που προέκυψε από τις περιορισμένες ποσότητες που έχουν υλοτομηθεί φέτος από το Δασαρχείο ως αποτέλεσμα αντίστοιχα της περιορισμένης χρηματοδότησης από το αρμόδιο υπουργείο στην αρχή της σαιζόν που γίνεται και ο προγραμματισμός έχει σαν αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στον Νοέμβριο και οι δικαιούχοι να μην έχουν πάρει ούτε ένα χωρικό!

Όλοι θέλουν να βοηθήσουν όμως ακόμη δεν βρέθηκε ο… τρόπος

«Νίπτει τα χείρας του» ο Δασάρχης Ξάνθης κ. Μήλιος για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στο γεγονός ότι φέτος στο Δασαρχείο Ξάνθης δόθηκαν μόνο 35.000 ευρώ και με βάση αυτά δεσμεύτηκαν οι ποσότητες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν τα χωρικά σε 4 από 5 και από 6 που δινόταν παλαιότερα και μόνο στα χωριά με μεγάλο υψόμετρο όπως το Δημάριο και τον Κένταυρο να δοθούν από 6 χωρικά. Ιδιαίτερα στην Γλαύκη παρατηρήθηκε το φαινόμενο οι δικαιούχοι να είναι 180 και μόνο 90 να πάρουν τελικά γιατί δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χωρικά. Αυτός ήταν το λόγος που αρκετοί κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της Π.Ε. Ξάνθης ζητώντας να συναντήσουν την υπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκη κα Κατερίνα Νοτοπούλου και να της εκθέσουν το πρόβλημα. Αυτή ή συνάντηση έγινε και η κα Νοτοπούλου δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα στον κ. Φάμελλο επιζητώντας λύση. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μήλιος δήλωσε στο «Ε» ότι τώρα είναι αργά καθώς και επιπλέον χρήματα να δοθούν δεν μπορεί αυτή την εποχή να γίνει υλοτόμηση από τους συνεταιρισμούς.

kapza
“Εμείς ότι περνάει από το χέρι μας το κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση”, δηλώνει ο δήμαρχος Μύκης Τ. Καπζά

Εδώ και τώρα λύση ζητά ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά

Στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσης τέθηκε ως αίτημα από τους κατοίκους να τους δώσουν την άδεια να υλοτομήσουν οι ίδιοι σε περιοχές που θα τους υποδείξει το Δασαρχείο αλλά ούτε προς αυτή την κατεύθυνση έγινε κάτι.

Έντονα προβληματισμένος δηλώνει ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά και ζητά μετ’ επιτάσεως λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ενώνοντας την φωνή του με τους κατοίκους ιδιαίτερα αυτούς που είναι δικαιούχοι και δεν θα πάρουν: «Είναι αδικία, πρέπει να υπάρξει μέριμνα να γίνει κατανομή σ’ όλους τους δικαιούχους. Εμείς ότι περνάει από το χέρι μας το κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση», δηλώνει.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…