Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην «πρίζα» για την «τρύπα» των 308.000 ευρώ στην ΔΕΥΑΞ

Στην «πρίζα» για την «τρύπα» των 308.000 ευρώ στην ΔΕΥΑΞ

0
deyax-

Γιατί δεν …ίδρωσε το αυτί του Σδρέβανου στο Διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης;

«Δεν ξέρω τι λέει ο δήμαρχος , «τρύπα» δεν υπάρχει», απάντησε στον Ι. Καμαρίδη

 

 

Ανησυχία προκάλεσαν στη αντιπολίτευση τα λόγια του δημάρχου: «Αν η ΔΕΥΑΞ καταγράφει ζημιά 308.000 ευρώ είναι πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο αγγίζει τα όρια του Ποινικού Κώδικα και του κακουργήματος», είχε πει

 

 

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση της «τρύπας» ή ζημιάς των 308. 000 ευρώ στην ΔΕΥΑΞ μετά το Διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Μαρίνος Σδρέβανος υποβάθμισε το θέμα και απαντώντας σε ερώτηση του μέλους του Δ.Σ. Ιπποκράτη Καμαρίδη είπε ότι δεν υπάρχει καμιά «τρύπα», ενώ όταν ο κ. Καμαρίδης του υπενθύμισε ότι ο δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος έδωσε αυτό τον χαρακτηρισμό του είπε: «Δεν ξέρω τι λέει ο δήμαρχος αλλά η ΔΕΥΑΞ δεν έχει καμιά «τρύπα» παρά το γεγονός ότι στον ισολογισμό υπάρχει ως ποσό εισπράξιμο και δημιουργήθηκε θέμα με τους Ορκωτούς.

Γιατί δεν …ίδρωσε το αυτί του Σδρέβανου;

Αίσθηση προκάλεσε αυτή η αντίδραση του κ. Σδρέβανο ο οποίος ,ειρήσθω εν παρόδω, δεν πήρε τον λόγο στο δημοτικό συμβούλιο που ανακοίνωσε το θέμα ο δήμαρχος και εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του μήπως υπάρχουν και ποινικές ευθύνες.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα δημιουργήθηκε όταν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΞ κινήθηκαν δικαστικά κατά της επιχείρησης για τις περικοπές στους μισθούς τους και δικαιώθηκαν τελεσίδικα και η επιχείρηση απ’ την πλευρά της κινήθηκε δικαστικά εναντίον τους ζητώντας τη διαφορά αυτή στην μισθοδοσία που έπαιρναν μέχρι τον Ιούλιο του 2014. Αυτό το ποσό εγγράφηκε στον ισολογισμό και αποτελεί το «μήλο της έριδος» με την αντιπολίτευση η οποία και σύσσωμη πλην του Γ. Κολλάρου αλλά και με συναίνεση και συμβούλων της συμπολίτευση (2 ανεξάρτητους και 2 συμπολιτευόμενους, 17 σύμβουλοι συνολικά) ζήτησαν την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη ΔΕΥΑΞ.

Ανησυχία προκάλεσαν τα λόγια του δημάρχου

Να σημειώσουμε πως οι παρατάξεις της αντιπολίτευση ανησυχούν για το τι επακόλουθο θα έχει αυτό το ζήτημα. Άλλωστε το επεσήμανε και ο δήμαρχος όταν είπε επί λέξει: «Η επιχείρηση είναι αποδοτικού χαρακτήρα και δεν πρέπει να χρωστά ούτε ένα ευρώ, πόσο μάλλον 300.000 ζημιά να επιφορτιστεί στου δημότες» και « Αν τελικά ισχύει και η επιχείρηση αυτή τη στιγμή καταγράφει ζημιά 308.000 ευρώ είναι πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο αγγίζει τα όρια του Ποινικού Κώδικα και του κακουργήματος».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…