Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Κίτρινη κάρτα» στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

«Κίτρινη κάρτα» στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

0

Η Ομοσπονδία Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού αναστέλλει την συμμετοχή του στο Κίνημα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού

 

Αναστέλλονται όλα τα προγράμματά του

Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Ξάνθης , Χ. Μαργαριτοπούλου: «Είναι προσωρινή η αναστολή …Ο Ε. Σ. συνεχίζει την παρουσία του στην Ξάνθη»

 

Στο επίκεντρο αρνητικών εξελίξεων για μια ακόμη φορά o Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Μετά την «θύελλα» που έφεραν αποκαλύψεις για τα «έργα και τις ημέρες» του πρώην προέδρου του Ανδρέα Μαρτίνη  ο οποίος είναι υπόδικος,  μια νέα «θύελλα» τον συνταράσσει μετά την Επιστολή από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνων την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Φραντσέσκο Ρόκα και σ’ αυτήν αναφέρεται, ότι είναι ειλημμένη απόφαση η αναστολή της συμμετοχής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Κίνημα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Αναστέλλονται όλα τα προγράμματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Η αιτιολογία είναι ότι ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός είχε ζητήσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να αλλάξει το καταστατικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, να μπουν καινούργια μέλη και να γίνουν εκλογές, πράγμα στο οποίο είχε δεσμευτεί ο προηγούμενος πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Αλέξης Αλεξανδρής αλλά και ο κ. Αντώνης Αυγερινός πριν από τον κ. Αλεξανδρή, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν τηρήθηκε από τη διοίκηση που εξελέγη τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε αυτό το μέτρο. Η αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία συνεπάγεται την αναστολή όλων των εν εξελίξει προγραμμάτων της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Ξάνθης , Χ. Μαργαριτοπούλου: «Είναι προσωρινή η αναστολή …Ο Ε. Σ. συνεχίζει την παρουσία του στην Ξάνθη»

Την λύπη της εξέφρασε η πρόεδρος του Ε.Σ. Ξάνθης κα Χ. Μαργαριτοπούλου που δραστηριοποιείται 40 χρόνια σ’ αυτόν. Ωστόσο μετά από ενημέρωση που είχε από τα κεντρικά μας ανέφερε πως πρόκειται για αναστολή και όχι για αποβολή από την Ομοσπονδία, κι ότι αυτή ισχύει μέχρι τις 1/1/2019. Πρόσθεσε δε ότι εφόσον γίνει το νέο καταστατικό και οι εκλογές καθώς και οι εγγραφές νέων μελών θα επανέλθει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην Ομοσπονδία. Σ΄ ότι αφορά το Παράρτημα της Ξάνθης έχει πει ότι θα συνεχίσει την παρουσία του στην Ξάνθη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…