Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Λένε το νερό …νεράκι στο Εράσμιο

Λένε το νερό …νεράκι στο Εράσμιο

0
nero-vrisi

Καθημερινές και πολύωρες οι διακοπές νερού – «Διψούν» από την Άνοιξη και όλο το καλοκαίρι στο Εράσμιο και στους γύρω οικισμούς

 

Την αγανάκτηση των κατοίκων μας μεταφέρει ο πρόεδρος  της Τοπικής κοινότητας Α. Τερζής.

Αντιδήμαρχος, Θ. Τσελεπάκης: «Δεν είναι πρωτόγνωρο… Είναι εδώ και 18 – 20 χρόνια το πρόβλημα στον αγωγό…» – Σοβαρές δυσλειτουργίες στο δήμο Τοπείρου

 

Το νερό …νεράκι λένε οι κάτοικοι του Ερασμίου και των γύρω οικισμών αφού καθημερινές είναι οι πολύωρες διακοπές νερού, από βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν μια σειρά από προβλήματα στην καθημερινότητά τους τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επαγγελματίες που έχουν μαγαζιά.

«Διψούν» από την Άνοιξη και όλο το καλοκαίρι στο Εράσμιο και στους γύρω οικισμούς

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερασμίου κ. Αθανάσιος Τερζής τα προβλήματα με το νερό έγιναν εντονότερα από την Άνοιξη, το φετινό καλοκαίρι μάλιστα για την περιοχή του Ερασμίου ήταν το πιο …άνυδρο που θυμούνται οι κάτοικοι! Μάλιστα μας μετέφερε την αγανάκτησή τους καθώς πλέον έφτασε φθινόπωρο και η κατάσταση δεν βελτιώνεται: «Κάθε τόσο κόβεται το νερό από βλάβη στον κεντρικό αγωγό. Δεν έχει νερό στο Εράσμιο, στο Μικροχώρι , στον Κύρνο όλη η περιοχή. Μας είπαν από τον δήμο ότι η βλάβη είναι στο κεντρικό αγωγό. Ότι έχουν βουλώσει οι σωλήνες από τα άλατα.  Οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει… Από την Άνοιξη είναι αυτή η κατάσταση. Το καλοκαίρι ήταν δραματικό. Με τόση ζέστη και δεν είχαμε νερό. Κάθε μέρα φτιάχνουν την βλάβη και ξανά τρυπάει αλλού! Είπαν ότι θα έκαναν παρεμβάσεις στο υδραγωγείο . Δεν είδαμε να γίνεται τίποτε. Αδιαφορία… Μας ειδοποίησαν ότι όλη την εβδομάδα θα συνεχιστούν οι πολύωρες διακοπές. Επιτέλους όλοι ρωτούν πού θα πάει αυτή η κατάσταση;», επισημαίνει ο κ. Τερζής.

Αντιδήμαρχος, Θ. Τσελεπάκης: «Δεν είναι πρωτόγνωρο… Είναι εδώ και 18 – 20 χρόνια το πρόβλημα στον αγωγό…»

Το «Ε» απευθύνθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο τον κ. Τσελεπάκη, ο οποίος αναγνώρισε μεν το πρόβλημα ωστόσο έριξε τις ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή: «Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Αυτή η κατάσταση είναι εδώ και 18 – 20 χρόνια. Χρειάζεται αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού και του δικτύου. Έχουμε κάνει μελέτες. Στόχος μας είναι να κάνουμε το έργο», ανέφερε ο κ. Τσελεπάκης, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι μελέτες δεν έχουν ωρίμαση ώστε να δημοπρατηθεί άμεσα. Κι αυτό σημαίνει ότι για μεγάλο διάστημα οι κάτοικοι του Ερασμίου και των γύρω οικισμών θα συνεχίσουν να βιώνουν το πρόβλημα.

Σοβαρές δυσλειτουργίες στο δήμο Τοπείρου

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι ο δήμος Τοπείρου παρουσιάζει σοβαρές δυσλειτουργίες καταδεικνύοντας πως έχει δομικά προβλήματα. Μια σειρά καταστάσεις το αποδεικνύουν όπως το γεγονός ότι διαθέτει βιολογικό καθαρισμό όμως δεν τον λειτουργεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται όλα εκείνα τα προβλήματα με τα λύματα στο Άβατο που καταγράψαμε σε ρεπορτάζ μας. Επίσης είναι διαπιστωμένο ως χρόνιο, το πρόβλημα στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης ωστόσο η δημοτική αρχή στην διάρκεια της θητείας της δεν κατάφερε να δημοπρατήσει τη μελέτη αντικατάστασης και απλά ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στην προηγούμενη, θεωρώντας ότι έτσι ..νίπτει τας χείρας!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…