Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Λ. Αυγενάκης: Οι «αντάρτες» να ξεχάσουν την κομματική τους ταυτότητα!

Λ. Αυγενάκης: Οι «αντάρτες» να ξεχάσουν την κομματική τους ταυτότητα!

0

Εμμέσως μίλησε για διαγραφές ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ που βρέθηκε χθες το πρωί στην Κομοτηνή-Πλήρης συστράτευση από ΝΟΔΕ, νυν και πρώην βουλευτές

 Ενότητα και κομματική πειθαρχία ήρθε να διαμηνύσει ο Λ. Αυγενάκης στην ΠΑΜΘ, ανάγοντας σε εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη στήριξη στο Χρήστο Μέτιο

«Ο Χρήστος Μέτιος είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Με τη φράση αυτή και με τον τόνο ότι όσα προηγήθηκαν ανήκουν στο παρελθόν, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε το παρών στην Κομοτηνή για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου και να καταδείξει σε όλους τους τόνους ότι η αξιωματική αντιπολίτευση παίρνει… στα σοβαρά την κομματική πειθαρχία. Στη συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε χθες το πρωί, ο ίδιος ο Χρήστος Μέτιος ανέφερε ότι θα λάβει πρωτοβουλίες για την ενότητα της παράταξης και ενδέχεται να εξηγήσει περισσότερα στη συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματίσει για σήμερα στις 12.00 στην Κομοτηνή.

Νυν και πρώην βουλευτές, καθώς και οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ στους πέντε νομούς της Περιφέρειας έχουν αναλάβει να διακηρύξουν με κάθε τρόπο την ενότητα, αν και κανείς από τους αντιπεριφερειάρχες ή τους περιφερειακούς συμβούλους δεν παραβρέθηκε στη χθεσινή εκδήλωση με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ομολογουμένως σύσσωμο το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ο ίδιος ο Χρήστος Μέτιος μετά τη σωρεία δηλώσεων στράτευσης και ενότητας από βουλευτές και όργανα, έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για την επόμενη κίνηση του «αντάρτικου», αφού ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι προθέσεις της άλλης πλευράς.

Λ. Αυγενάκης: «Οι πληγές που ανοίχτηκαν πρέπει να κλείσουν γρήγορα»

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, τη Νέα Δημοκρατία, φορείς και όργανα ευχαρίστησε για την επιλογή ο Χρήστος Μέτιος

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του γραμματέα του κόμματος, το παρών έδωσαν οι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην ΠΑΜΘ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Κυριαζίδης, οι πέντε πρόεδροι των ΝΟΔΕ και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Απόντες ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αλέκος Κοντός, που δήλωσαν δημόσια τη στήριξή τους στο Χρήστο Μέτιο, αλλά απουσίαζαν στην Κύπρο και την Αμερική αντίστοιχα.

«Η απόφαση ελήφθη, ο πρόεδρος  της ΝΔ έχοντας μια ανοιχτή διαδικασία ζύμωσης και καταγραφής απόψεων, σκέψεων, προβληματισμών και προτάσεων από όλους κατέληξε στην απόφαση», σημείωσε ο κ. Αυγενάκης ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της αρχικής τοποθέτησής του έθεσε το στοίχημα της ισότητας, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αντιδράσεις πλέον για το κόμμα ανήκουν στο παρελθόν. Παραδέχθηκε ότι η διαδικασία που προηγήθηκε ήταν «επίπονη και ζωντανή», όπως είπε, σχολιάζοντας ότι «υπήρξαν εντάσεις, υπήρξαν αντιπροτάσεις, υπήρξαν επιχειρήματα, άλλοτε θεμιτά, άλλοτε και αθέμιτα, όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν». Το ζήτημα της στήριξης της υποψηφιότητας Μέτιου ανήγαγε σε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην ανάγκη να δοθεί συντονισμένα και ενωτικά η μάχη για τις εκλογές (εθνικές, αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές), ενώ σε πολιτική του τοποθέτηση χαρακτήρισε παρακμιακή την εικόνα της χώρας με όσα προηγήθηκαν αναφορικά με τη διαχείριση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Απευθυνόμενος στην εκλογική βάση της ΝΔ στην ΠΑΜΘ ανέφερε ότι: «καταλαβαίνουμε ότι οι πληγές που ανοίχτηκαν όλο αυτό το διάστημα πρέπει να κλείσουν γρήγορα. Έχουμε αφουγκραστεί τον πόνο και την ενόχλησή τους για όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα», ενώ «στρέφοντας το βλέμμα στους «αντάρτες» δήλωσε: «ο καθένας έχει δύο επιλογές ή να συνταχτεί ως στέλεχος του κόμματος με τις αποφάσεις της  ΝΔ και αρχηγού μας ή να κάνει οτιδήποτε επιθυμεί χωρίς την κομματική του ταυτότητα και ιδιότητα».

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο Χ. Μέτιος τις ενωτικές του ενέργειες

Δηλώσεις στήριξης απηύθυναν και οι τρεις βουλευτές, καθώς και οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ συστρατευόμενοι πλήρως στο όνομα της ενότητας, ενώ το λόγο πήρε και ο ίδιος ο περιφερειάρχης, που ευχαρίστησε δημόσια τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή. Όπως τόνισε: «η εμπιστοσύνη της ΝΔ δίνει σε μένα μεγάλη δύναμη και προσδίδει στην παράταξή μας την Περιφερειακή Αναγέννηση μια νέα προοπτική». Σχολίασε συμπληρωματικά ότι: «σε αυτό το πλαίσιο θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην ενότητα της παράταξης», αλλά δεν θέλησε να αναφερθεί πιο εκτεταμένα στις επόμενες κινήσεις του.

Παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και από τις δύο πλευρές ο γραμματέας του κόμματος

Στο πλαίσιο των ερωτήσεων, ο κ. Αυγενάκης ερωτώμενος για την «τύχη» των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, σε περίπτωση που κατεβάσουν ανεξάρτητο συνδυασμό σημείωσε με νόημα ότι «αυτό αφορά το μέλλον». Άλλωστε, όπως εξήγησε, υπάρχουν όργανα, κανονισμός και διαδικασίες, «υπάρχουν και κομματικοί παράγοντες», όπως είπε χαρακτηριστικά, για να διαχειριστούν και να αξιολογήσουν μία τέτοια πιθανότητα. Σε μία τέτοια περίπτωση όμως, ο γραμματέας είπε ότι ευθύνες θα υπάρχουν και για τις δύο πλευρές, ενώ παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη «και από το Χρήστο και από τους άλλους», αλλά πρέπει να τεθεί ως πρόταγμα η ενότητα.

Για το σημαντικό θέμα της παρακαταθήκης του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη στην αυτοδιοίκηση και την «Περιφερειακή Αναγέννηση» ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι πράγματι το κενό είναι μεγάλο, καθώς ο θάνατός του έφερε μεγάλες ανακατατάξεις και τόνισε ότι: «η ΝΔ σεβόμενη την ιστορία που χαράχτηκε από το Γιώργο Παυλίδη και συνεργάτες του, θέλει να συνεχίσει αυτή την πορεία και να την εμπλουτίσει, ώστε τα οφέλη για τους πολίτες να είναι πολλαπλάσια».

Τέλος, αναφορικά με τη στήριξη δημάρχων, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι ήδη έχει τοποθετηθεί επισήμως η Νέα Δημοκρατία για το χρίσμα σε Λαμπάκη και Τσανάκα και τα πράγματα εξελίσσονται και για τους υπόλοιπους δήμους, οπότε θα γνωστοποιηθούν περισσότερα «συν τω χρόνω».

Η δήλωση στήριξης του Αλέκου Κοντού στο Χρήστο Μέτιο

Αποφασίστηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας η υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στηρίζω ανεπιφύλακτα την απόφαση του Προέδρου και θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε ο Χρήστος Μέτιος και ο συνδυασμός του να κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΝΟΔΕ ΑΜΘ: Είμαστε όλοι ενωμένοι στο κοινό αγώνα!

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα ο κ. Χρήστος Μέτιος έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ως Πρόεδροι των ΝΟΔΕ Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου χαιρετίζουμε τη στήριξη αυτή και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις με επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το μέλλον που η Περιφέρειά μας δικαιούται και αξίζει.

Είμαστε όλοι ενωμένοι στο κοινό αγώνα!

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…