Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Ξεκίνησε χθες το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας με 2.300 προσλήψεις

Ξεκίνησε χθες το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας με 2.300 προσλήψεις

0

Οι προσλήψεις θα γίνουν από τους Δήμους, ενώ το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους εγγεγραμμένους άνεργους του ΟΑΕΔ.

Ξεκίνησε χθες Τρίτη 30 Οκτωβρίου η υποβολή των αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για την νέα κοινωφελή εργασία και τις 2.300 προσλήψεις σε κέντρα υποδοχής και ασύλου, που θα υλοποιηθούν από τους δήμους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους εγγεγραμμένους άνεργους του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Ειδικότερα, η δράση που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ, συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε σύνολο 2.082 ωφελούμενων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν για συνολικό διάστημα οχτώ μηνών, σε περιφερειακές υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των Τοπικών Συντονιστικών Κέντρων Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

Τα κριτήρια

Τα κριτήρια μοριοδότησης αφορούν κοινωνικά κριτήρια (ετήσιο εισόδημα, χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου, ηλικία, αριθμός ανήλικων τέκνων, αναπηρία ωφελουμένου ή/και γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, δικαιούχοι του ΚΕΑ, ωφελούμενοι που είχαν επιλεγεί και δεν είχαν τοποθετηθεί σε προηγούμενα κοινωφελή προγράμματα).

Οι καθαρές απολαβές των ωφελουμένων ανέρχονται στα 425 ευρώ για τους ωφελούμενους μέχρι 25 ετών, ενώ για τους άνω των 25, ανέρχονται στα 495 ευρώ.

Οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τέλος μετά το πέρας του 8μήνου και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του ΟΑΕΔ θα μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας.

 

 

 

ΟΑΕΔ: Τι προβλέπει το πρόγραμμα απασχόλησης 6.000 άνεργων έως 39 ετών

 

Την κατάρτιση προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων, ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization-RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης 6.000 άνεργων επιστημόνων, κατόχων πτυχίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή/και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ηλικίας έως 39 ετών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και, γενικά, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας, στους τομείς έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας.

 

Διάρκεια προγράμματος και ποσό επιχορήγησης

Η διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 15 μήνες. Μετά τη λήξη των 15 μηνών, η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει την/τις θέση/εις εργασίας για επιπλέον τρεις μήνες.

Οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψής του.

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελουμένου με ανώτατο όριο, ως εξής:

– Το ποσό των 600 ευρώ, μηνιαίως, για κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

– Το ποσό των 700 ευρώ, μηνιαίως, για κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και

– το ποσό των 800 ευρώ, μηνιαίως, για κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών.

 

Για κάθε ημέρα απασχόλησης που υπολείπεται των 25 ημερών, το ανωτέρω μηνιαίο ποσό επιχορήγησης, όπως διαμορφώνεται κάθε φορά, μειώνεται κατά 1/25.

Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος συμπεριλαμβάνονται οι συνολικές ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας.

Η επιχορήγηση του κόστους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τον μήνα εντός του οποίου καταβάλλονται, υπολογίζεται ξεχωριστά από την επιχορήγηση του μηνιαίου μισθού του επιχορηγούμενου απασχολούμενου.

 

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα (ΠΣ) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και επιθυμούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής–εντολή κενής θέσης–υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr). Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι πιστοποιημένος χρήστης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, εφόσον έχει παραλάβει κλειδάριθμο από το ΚΠΑ2 της περιοχής της και διαθέτει κωδικούς πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό).

Tα υποκαταστήματα ή γραφεία με έδρα σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποβάλλουν την αίτηση στο ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα εξειδικευτεί στην πρόσκληση. Εάν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, προσκομίζουν στο ΚΠΑ2 της έδρας τα κάτωθι δικαιολογητικά για την παραλαβή κλειδαρίθμου:

 

– Οι ατομικές επιχειρήσεις βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος.

– Τα νομικά πρόσωπα πρόσφατο καταστατικό από το οποίο προκύπτει η μετοχική ή/και εταιρική σύνθεση και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου.

Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να διενεργηθεί από νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Εάν η επιχείρηση διατηρεί υποκαταστήματα, κατά την έκδοση του κλειδαρίθμου, δηλώνονται και καταχωρίζονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία (δ/νση, τηλ., email, ΑΦΜ, κτλ) κάθε υποκαταστήματός της.

Στην αίτηση εμπεριέχεται και η εντολή κενής θέσης, η οποία καταγράφεται στο ΠΣ του Οργανισμού και στην οποία οι επιχειρήσεις προσδιορίζουν την ειδικότητα των ανέργων που επιθυμούν να προσλάβουν.

Οι ωφελούμενοι που θα προσληφθούν, θα απασχοληθούν στην κύρια δραστηριότητα της επιχείρησης (ΣΤΑΚΟΔ), όπως έχει δηλωθεί στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ή σε δευτερεύουσα, εφόσον αυτή ανήκει στους επιλέξιμους κλάδους, εκτός από την ειδικότητα πληροφορικής.

Η διαδικασία της αντικατάστασης του επιχορηγούμενου ατόμου, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, γίνεται με κλειδάριθμο και η «εντολή κενής θέσης για αντικατάσταση» υποβάλλεται ηλεκτρονικά.

 

Παράταση υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών του ΟΑΕΔ

 

 

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού παρατείνει μέχρι τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 23:59 την προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

 

dpth

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Πρόσληψη 1 ατόμου

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ανακοινώνει την πρόσληψη ενός (1) ατόμου στη θέση ΔΕΠ, ως εξής:

 

ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΟ «ΑΠΕΛΛΑ»: ΑΡΡ 8387

 

1 Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο: «Αστικό Δίκαιο και Αστικό Δικονομικό Δίκαιο».

 

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση υποψηφιότητάς τους με όλα τα απαραίτητα, κατά το ΦΕΚ της Προκήρυξης, δικαιολογητικά στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΑΠΕΛΛΑ»: https://apella.minedu.gov.gr και να τα καταθέσουν σε ηλεκτρονική μορφή (CD ή άλλο αποθηκευτικό μέσο) και σε ένα αντίτυπο έντυπης μορφής στη Γραμματεία του Τμήματος.

Πληροφορίες στη Γραμματεία του Τμήματος Νομικής, (τηλ. 25310 39897, Πανεπιστημιούπολη, Τ.Κ. 691 00, Κομοτηνή Ροδόπης Α.Μ.Θ.).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 24-12-2018

 nosokomeio epeigonta web

ΑΣΕΠ-1.200 μόνιμες θέσεις σε νοσοκομεία

 

Καθυστερεί η προκήρυξη

Καθυστερεί κατά ένα μήνα η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ των 1.200 μόνιμων θέσεων για τα νοσοκομεία («Διοικητικοί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό»). Αυτό προβλέπει TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που ψηφίσθηκε από τη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο «πόθεν έσχες». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ρύθμιση δίνεται παράταση στην ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας από 30.10.2018 σε 31.11.2018. Αναφορικά με την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων, προβλέπεται να γίνει το αργότερο έως της 31.5.2019.

Να σημειωθεί ότι με την τροπολογία προβλέπεται επίσης η πριμοδότηση της συναφούς εμπειρίας με 20 μόρια ανά μήνα για τους πρώτους 48 μήνες και εφτά μόρια ένα μήνα μέχρι τους 84 μήνες.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστροφή 1055 αρχαίων νομισμάτων στην Τουρκία

Μία συμβολική κίνηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της προστασίας της πολιτιστικ…