Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ με κολοκύθα και ελαιόλαδο

Κέικ με κολοκύθα και ελαιόλαδο

0

-4 αυγά

-220 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

-300 γρ. ελαιόλαδο

-500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και περασμένη από το χοντρό μέρος του τρίφτη

-300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο + λίγο για το ταψί

-1 κουτ. γλυκού κανέλα

-1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

-150 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

-λίγο λάδι ή βούτυρο για το ταψί

-άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα, το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, ρίχνοντας στο τέλος και τα καρύδια. Λαδώνουμε (ή βουτυρώνουμε) και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

  • Κέικ μανταρίνι με σιρόπι

    -300γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη -180 γρ. βούτυρο -3 αβγά -2 μανταρίνια -2 κάψουλες βανίλι…
  • Κέικ κολοκύθας με καρύδι και κραμπλ

    Μείγμα κανέλας: 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 2 κτγ κανέλα   Για το κραμπλ: 55 γρ βο…
  • Κέικ εκλέρ

    Για τη ζύμη –70 γρ Νερό –70 γρ Γάλα –60 γρ Βούτυρο –100 γρ Αλεύρι –¼ κουταλάκι του γλυκού …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στριφτόπιτα – μαργαρίτα με αρωματικά χόρτα

  Για το φύλλο: -1 ποτήρι νερό -αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει -λίγο αλάτι -1 …