Αρχική Χωρίς κατηγορία Ακαδημαϊκότητα, Διεύρυνση και Εργασιακή Ηρεμία οι προτεραιότητες στο ΔΠΘ

Ακαδημαϊκότητα, Διεύρυνση και Εργασιακή Ηρεμία οι προτεραιότητες στο ΔΠΘ

0

Συστάσεις με το νέο πρυτανικό σχήμα. Ο νέος πρύτανης Α. Πολυχρονίδης αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες που θα δώσει βαρύτητα η νέα διοίκηση του Ιδρύματος

Στην αναβάθμιση, τη διεύρυνση, την ακαδημαϊκότητα και τη διασφάλιση εργασιακής ηρεμίας στάθηκε ο νέος πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, στις πρώτες του δημόσιες δηλώσεις, παρουσία των τοπικών ΜΜΕ.

Ο κ. Πολυχρονίδης σύστησε το νέο πρυτανικό σχήμα, τονίζοντας ότι: «το ΔΠΘ είναι μέσα στη χιλιάδα των Πανεπιστημίων παγκοσμίως και τα τμήματά του παράγουν εξαιρετικά αποτελέσματα και επιθυμούμε την περαιτέρω διεύρυνση και ανάπτυξή του». Ο ίδιος εξήγησε ότι το ακριτικό πανεπιστήμιο διέρχεται μία μεταβατική περίοδο σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος, που, όπως παραδέχθηκε, δεν έχουν εξαλειφθεί πλήρως και γι’ αυτό εξήγησε ότι τηρείται μία στάση χαμηλών τόνων και περιορισμένων δημόσιων τοποθετήσεων για την ώρα.

Η Μαρία Μιχαλοπούλου, αρμόδια αντιπρύτανης για θέματα έρευνας και δια βίου μάθησης χαρακτήρισε πρόκληση το εγχείρημα διαμόρφωσης δράσεων και πρωτοβουλιών που θα δώσουν ερεθίσματα και στην τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά του ο αντιπρύτανης οικονομικών, προγραμματισμού και ανάπτυξης Φώτης Μάρης, που διατηρεί και καθήκοντα της προηγούμενης θητείας μίλησε για ανάγκη και αποφασιστικής βούλησης υπερπήδησης των προβλημάτων, ώστε το πανεπιστήμιο να κάνει βήματα μπροστά. Ξεκαθάρισε ότι σε επίπεδο οικονομικών τα πλαίσια είναι πολύ αυστηρά. Ωστόσο, ως προς τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη, έδωσε βαρύτητα στην αξιοποίηση της αναπροσαρμογής που δρομολογήθηκε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και έδωσε βαρύτητα στην επικοινωνία με την κοινωνία, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας.

Η Ζωή Γαβριηλίδου, αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικών θεμάτων μίλησε για την διασύνδεση του πανεπιστημίου με την έρευνα για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της κάθε κοινωνίας και την κοινωνική συνοχή και σημείωσε ότι: «ως σχήμα θα κριθούμε ως προς την παραγωγή έρευνας ή αναπαραγωγή γνώσης και οπωσδήποτε το περιβάλλον που θα δημιουργήσουμε για τα  μέλη ΔΕΠ και όλες τις άλλες κατηγορίες διδασκόντων, τους φοιτητές και το υπόλοιπο προσωπικό». Ενημέρωσε ότι στις 12-18/10 στο πανεπιστήμιο δρομολογείται διαδικασία πιστοποίησης και τόνισε ότι θα δοθεί βαρύτητα στην προσβασιμότητα στις δομές του ιδρύματος, με στόχο να καταστεί 100% προσβάσιμο για άτομα με κινητικά προβλήματα και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Τέλος, ο αντιπρύτανης διοικητικών θεμάτων, Ραφαήλ Σαλδατζόπουλος, με καταγωγή από την Ξάνθη, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που δημιουργεί το ζήτημα της υποστελέχωσης, αλλά ανάδειξε τις προσπάθειες που θα γίνουν για την αναβάθμιση σε επίπεδο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και χώρων εργασίας, ώστε το ΔΠΘ να καταστεί ελκυστικός προορισμός για μετατάξεις, αλλά και στη δημιουργία εσωτερικού κανονισμού, που θα διασφαλίζει, όπως είπε «την ελευθερία έκφρασης, τη διαφάνεια και τις δημοκρατικές αρχές στη λειτουργία του πανεπιστημίου». Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την αναβάθμιση του brand name του πανεπιστημίου στη χώρα, αλλά κυρίως στην τοπική κοινωνία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ριζότο με γαλοπούλα

-Για κάθε 1 φλιτζάνι γαλοπούλα χωρίς πέτσες και κόκαλα, ψιλοκομμένο -1 φλιτζάνι ρύζι για π…