Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ψάχνουν για …λίρες στη γη του «Μάγου» της Ξάνθης;

Ψάχνουν για …λίρες στη γη του «Μάγου» της Ξάνθης;

0

Συνεχίζονται οι …εκσκαπτικές εργασίες στο οικόπεδο πλησίον το Σιδηροδρομικού σταθμού.

 

Η ευρύτερη περιοχή κίνησε κινεί κατά καιρούς το ενδιαφέρον χρυσοθήρων. Υπάρχουν φήμες ότι βρέθηκαν λίρες!

 

Προσωρινή τελικά ήταν η διακοπή των …εκσκαπτικών εργασιών καθαρισμού στο οικόπεδο πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ξάνθης. Έτσι την Τετάρτη αφού αποκατέστησαν την βλάβη που προκάλεσαν στα κάγκελα του ΟΣΕ για να εισέλθουν στο οικόπεδο τους,  όπως ισχυρίστηκε  ένας από τους 3 ενώπιον της αστυνομίας που ειδοποίησε ο σταθμάρχης, έπιασαν και πάλι από νωρίς το πρωί δουλειά με το γκρέιντερ. Αυτή τη φορά όμως βρήκαν άλλη δίοδο πρόσβασης που προφανώς δεν είχαν εντοπίσει την Τρίτη πάνω στην …φούρια τους!

Το οικόπεδο είναι ιδιοκτησίας του Παναγιώτη Κιγιτζή, του «Μάγου» της Ξάνθης

Φουντώνουν τα ερωτήματα γύρω απ’ αυτή την υπόθεση καθώς μια έρευνα του «Ε» έφερε στο φως κάποιες πληροφορίες που συνθέτουν το παζλ. Κατ΄ αρχήν το οικόπεδο είναι έκτασης 10 στρεμμάτων και είναι ιδιοκτησίας του Παναγιώτη Κιγιτζή του «Μάγου» της Ξάνθης του επονομαζόμενου «Γάτου», ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα με αυτοχειρία. Κατά συνέπεια το οικόπεδο ανήκει στους κληρονόμους του δηλαδή τα παιδιά του που διαμένουν μόνιμα το ένα στο εξωτερικό και το άλλο εκτός Ξάνθης στην Ελλάδα και είναι αμφίβολο μέσα σε τόσο μικρό  χρονικό διάστημα να το πούλησαν.

Φήμες ότι βρέθηκαν λίρες στην περιοχή

Μπροστά απ’ αυτό το οικόπεδο υπάρχει ένα άλλο στο οποίο βρίσκεται ένα κτήριο, η πρώην ταβέρνα Κονάκι. Εκεί  λειτουργούσε επί βουλγαρικής κατοχής, η βουλγαρική Κομαντατούρ (Στρατιωτική Διοίκηση). Εντός του οικοπέδου έχουν  βρεθεί τάφοι και χαβούζες με νερό που χρησιμοποιούσαν για τα καπνοχώραφα. Σήμερα αυτό το οικόπεδο ανήκει στην Μητρόπολη Ξάνθης. Να σημειώσουμε ότι η περιοχή προκαλούσε κατά καιρούς  μεγάλο  ενδιαφέρον για …ανασκαφές τόσο από χρυσοθήρες όσο και από ηλικιωμένους Τούρκους  από την Τουρκία  αλλά και Έλληνες που ζούσαν στην Βουλγαρία και την Ρουμανία. Υπήρχαν μάλιστα δύο φυλάκια που τα γκρέμισαν ψάχνοντας για λίρες. Φήμες μιλούν ότι βρέθηκαν λίρες γύρω απ’ το κτήριο της παλιάς Κομαντατούρ.

Τέλος απέναντι από το κτήριο της ταβέρνας το «Κονάκι» οι παλιοί Ξανθιώτες θα θυμούνται ένα κτήριο – καφενεδάκι το οποίο επίσης έχει γκρεμιστεί. Αυτό ήταν ιδιοκτησίας της εβραϊκής κοινότητας. Το κτήριο και το οικόπεδο έχουν ψαχτεί αρκετές φορές. Λέγεται ότι κι εκεί βρέθηκαν λίρες! Μήπως λοιπόν και ο καθαρισμός του οικοπέδου των ατόμων αυτών έχει αυτό τον σκοπό; Θεμιτό βέβαια αρκεί να τηρείται η νομιμότητα . Να υπάρχει δηλαδή άδεια και η ανασκαφή να γίνεται παρουσία υπαλλήλου της Εφορίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…