Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ένα εκπληκτικό video για τη φετινή διοργάνωση του WAVE running

Ένα εκπληκτικό video για τη φετινή διοργάνωση του WAVE running

0

Μια διοργάνωση για έναν παραθαλάσσιο αγώνα που έχει προορισμό τον εθελοντισμό, την αγάπη για την περιοχή και την οικοτουριστική ανάπτυξη

Η άγονη – τουριστικά – ακτογραμμή της Θράκης γέμισε με χρώμα στις 28 Ιουλίου! Η ομορφιά της εμπειρίας και του φυσικού περιβάλλοντος αποτυπώνεται σε ένα εκπληκτικό video από τη φετινή διοργάνωση!

Ο Ηλίας Γερμαντζίδης και ο Γιώργος Κράλλης μας δείχνουν τον δρόμο για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού. «Ο αγώνας WAVE running μπορεί να θεωρηθεί μια καλή πρακτική και να εφαρμοστεί με παρόμοιο τρόπο και σε άλλα σημεία της χώρας αναδεικνύοντας τα φυσικά και ιστορικά στοιχεία μιας περιοχής», δηλώνει στο «Ε» ο διοργανωτής Ηλίας Γερμαντζίδης. Φέτος οι αθλητές έτρεξαν υπό το φως του φεγγαριού, γεμίζοντας εικόνες από μία απολαυστική διαδρομή που για μια ακόμη χρονιά σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πολύ μεράκι και με περιβαλλοντικό μήνυμα για «καθαρές ακτές».

Ο παραθαλάσσιος αγώνας που κάθε χρόνο στέλνει μήνυμα εθελοντισμού και αγάπης για τον όμορφο τόπο μας!

Μια δυναμική παρέα νέων διοργανώνει από το 2014, στην ακτογραμμή της Θράκης, τον παραθαλάσσιο αγώνα δρόμου WAVE running. Πρόκειται για έναν περιπετειώδη αγώνα πλάι στο κύμα που συναντά ρέματα γλυκού νερού και το αρχέγονο δάσος του Δέλτα Νέστου. Μια περιοχή γνωστή για το φυσικό περιβάλλον και τα πολιτισμικά της στοιχεία, όπου απαντώνται σπάνια είδη πτηνών και ένας από  τους μεγαλύτερους πληθυσμούς τσακαλιών παγκοσμίως.

Στα Αρχαία  Άβδηρα, γεννήθηκαν δυο σοφιστές που πέρασαν στην παγκόσμια ιστορία, ο Πρωταγόρας και ο Δημόκριτος. Η αφετηρία του αγώνα είναι και η αφετηρία της ατομικής θεωρίας!

Διοργανωτές και εθελοντές προχωρούν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και οι συμμετέχοντες  διαδίδουν το μήνυμα «τρέχουμε για καθαρές παραλίες».

Κάτω  από το ολόγιομο φεγγάρι του Ιουλίου, στις 28 του μήνα, έτρεξαν 154 δρομείς στα 5, 10 και 28 χιλιόμετρα. Κάποιοι επέλεξαν να τρέξουν με γυμνό πόδι στην κατηγορία barefoot.

Παρόλο που ο αγώνας πραγματοποιείται σε αμμώδες τερέν ο ρυθμός είναι ιδιαίτερα γρήγορος αν σκεφτεί κανείς ότι στον μεγάλο αγώνα των 28 χιλιομέτρων ο πρώτος αθλητής, ο Νίκος Λαφτσίδης τερμάτισε σε 2 ώρες και 13 λεπτά. Το ρεκόρ κατέχει ο Καβαλιώτης Σπαρταθλητής Νίκος Σιδερίδης με χρόνο 2:07.

Το WAVE running στηρίζει o Δ. Αβδήρων, η έδρα της UNESCO «Διατήρηση παρόχθιων & δελταϊκών οικοσυστημάτων» και ο Ε.Ο.Τ. ως παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης που ενισχύει την τοπική οικονομία και την οικοτουριστική αξία της περιοχής.

Το βίντεο της διοργάνωσης

Μπορείτε να πάρετε μια δυνατή γεύση από όσα περιγράφουμε μέσα από το video που δημιούργησε η Polygnome για την φετινή διοργάνωση.

Cinematography & video editing: Polygnome (www.facebook.com/polygnome/)

Official site: www.waverunning.gr

FB page: www.facebook.com/WAVErunningRace/

Στοιχεία επικοινωνίας

Ηλίας Γερμαντζίδης info@waverunning.gr T. 2541077766 | M. 6937061254

Ραλού Βλαχοπούλου  info@waverunning.gr T. 2541077766 | M. 6975706901

Ο Ηλίας Γερμαντζίδης είναι τοπογράφος μηχανικός και  ιδρυτής της χαρτογραφικής εταιρίας ROUTE maps  η οποία ασχολείται με τη δημιουργία χαρτών και την ανάπτυξη δικτύων μονοπατιών. Στόχος της εταιρίας είναι η ανάδειξη περιοχών της Ελλάδας στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης. www.routemaps.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ΄ Εθνική Μπάσκετ: Ήττες για Ασπίδα και Αρίωνα στην 21η προτελευταία αγωνιστική

Ολοκληρώνεται στις 2 Απριλίου η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Ήττες γνώρισαν οι δύο …