Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Πρόγραμμα επιχορήγησης για 15.000 θέσεις εργασίας

Πρόγραμμα επιχορήγησης για 15.000 θέσεις εργασίας

0

 

 

 

 

Έως 400 ευρώ για κάθε πρόσληψη ανέργου

 

Επιχορήγηση που ανέρχεται έως το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για κάθε μήνα απασχόλησης των ωφελουμένων ανέργων προβλέπει το νέο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Στόχος του προγράμματος είναι η επιχορήγηση νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή και μερικής απασχόλησης με τους περιορισμούς της παραγράφου 1γ του άρθρου 3, οι οποίες προβλέπεται να ανέλθουν στις 15.000 και δημιουργήθηκαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

 

Τι προβλέπει το πρόγραμμα

Συγκεκριμένα η επιχορήγηση προβλέπεται να έχει ως ανώτατο ποσό: α) τα 400 ευρώ για την πλήρη απασχόληση, β) τα 300 ευρώ για τη μερική απασχόληση τουλάχιστον τεσσάρων ωρών και άνω ημερησίως σε πενθήμερη βάση και γ) τα 200 ευρώ για τη μερική απασχόληση κάτω των τεσσάρων ωρών ημερησίως σε πενθήμερη βάση.

Η επιχείρηση επιχορηγείται για κάθε νέα θέση εργασίας που δημιούργησε από την ημερομηνία πρόσληψης του ατόμου και για όσες νέες θέσεις δημιουργήθηκαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018 επιπλέον των θέσεων εργασίας που είχε κατά τον Μάιο του 2017.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ανώτατη διάρκεια επιχορήγησης για τις νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε η δικαιούχος επιχείρηση είναι 15 μήνες και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 1-6-2017 έως και 31-8-2018. Όταν η νέα θέση ή θέσεις εργασίας που δημιούργησε η επιχείρηση είναι μετά την 1-6-2017, τότε λαμβάνει το ανάλογο ποσό που αντιστοιχεί από την ημερομηνία πρόσληψης του ατόμου ή ατόμων και μέχρι την 31-8-2018.

Η μέγιστη δαπάνη για την εφαρμογή του προγράμματος προβλέπεται να ανέλθει συνολικά έως το ποσό των 70.000.000 ευρώ και οι θέσεις στις 15.000 και καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ (ΚΑΕ 2493). Σε περίπτωση μη κάλυψης του προϋπολογισθέντος ποσού, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συνεχίζεται μέχρι και την κάλυψη του ανωτέρω ποσού.

 

Η δαπάνη κατανέμεται σε ετήσια βάση ως εξής:

 

Για το έτος 2018: έως 65.000.000 ευρώ.

Για το έτος 2019: έως 5.000.000 ευρώ.

 

Δικαιούχοι

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, εφόσον πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που αναφέρονται παρακάτω.

Μετά τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής-υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

 

Αναρτήθηκαν χθες οι οριστικοί πίνακες για 30.333 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας

 

 

Αναρτήθηκαν χθες Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης ανέργων, στο Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης,  σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας», για 30.333 θέσεις εργασίας θέσεις πλήρους απασχόλησης, καθώς και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων στο πλαίσιο του ανωτέρου Προγράμματος. Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ  Ν. 8/2018 Δημόσιας Πρόσκλησης.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:

 

  • Από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους
  • Από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων. Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στην ενότητα Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας».Οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί για τοποθέτηση ως επιτυχόντες καλούνται, εντός προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους, να προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, προκειμένου να παραλάβουν συστατικό σημείωμα για την υπόδειξή τους στους Επιβλέποντες Φορείς.     Στις περιπτώσεις που δεν καθίσταται δυνατή η επικοινωνία των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) με τους επιτυχόντες ωφελούμενους, οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να εμφανιστούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες εντός 30 εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων. Στην περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία των 30 εργάσιμων ημερών, οι επιτυχόντες αποκλείονται από τον Οριστικό Πίνακα.Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων στο πλαίσιο της καταβολής των πληρωμών τους, ο αριθμός καταθετικού λογαριασμού ΙΒΑΝ με υποχρεωτικά πρώτο δικαιούχο τον ωφελούμενο προσκομίζεται κατά τη διαδικασία της υπόδειξης.

 

 

 

 

 

 

Έρχεται πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων

 

Αφορά πρώην αυτοαπασχολουμένους με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας

 

Τις 5.000 θέσεις, με επιχορήγηση έως 36.000 ευρώ αναμένεται να αγγίξει το νέο πρόγραμμα που αφορά ανέργους πρώην επιχειρηματίες .

 

Δικαιούχοι: Όσοι έχουν διακόψει την επιχειρηματική δραστηριότητά τους για ορισμένο χρονικό διάστημα, δεν έχουν μεταβιβάσει την επιχείρηση ή το μερίδιο τους σε συγγενείς και συζύγους, δεν έχουν ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έχουν καταβάλει την μηνιαία εισφορά στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας, έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις εισφορές τους προς τον ΕΦΚΑ και έχουν την ιδιότητα του ανέργου

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

 

 

Έρχεται ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους

 

 

Το νέο πρόγραμμα αφορά ανέργους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Τους δίνεται δυνατότητα να απασχοληθούν σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς

Αποδοχές, για θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από 1.040 ως 1.140 ευρώ και για θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης από 990 έως 1.090 ευρώ

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22 έως 29 ευρώ.

 

 

Ανακοινώθηκαν μόνιμοι διορισμοί 15.000 εκπαιδευτικών

 

Από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου

 

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί:

  • 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό,
  • 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2020 – 2021,
  • 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2021 – 2022.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …