Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τρία μετάλλια για τα κρασιά του Κτήματος Βουρβουκέλη

Τρία μετάλλια για τα κρασιά του Κτήματος Βουρβουκέλη

0
ktima vourvoukeli

Με δύο χρυσά και ένα ασημένιο επέστρεψαν από το διεθνή διαγωνισμό «Berliner Wein Trophy» οι ετικέτες Παμίδι Ροζέ (2017), Άβδηρος Ερυθρός (2015) και Άβδηρος Λευκός (2017)

Ο Αύγουστος αποδείχθηκε τελικά ο πιο παραγωγικός μήνας σε μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα και μάλιστα επί γερμανικού εδάφους. Ασφαλώς και δε μιλάμε μόνο για τις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού, αλλά και για τα τρία μετάλλια –δύο χρυσά και ένα ασημένιο- που κατέκτησαν επάξια τα κρασιά του Κτήματος Βουρβουκέλη.

Στον ετήσιο διαγωνισμό «Berliner Wein Trophy» το Παμίδι Ροζέ (2017) και ο Άβδηρος Ερυθρός (2015) κέρδισαν από ένα χρυσό μετάλλιο, ενώ ο Άβδηρος Λευκός (2017) πήρε το ασημένιο.

Οι βραβευμένοι οίνοι

– Παμίδι Ροζέ (2017

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη δημιουργία του Κτήματος Βουρβουκέλη, που έχει στόχο να αναγεννήσει τις γηγενείς θρακιώτικες ποικιλίες. Το Παμίδι ένα μονοποικιλιακό κρασί από την ομώνυμη ποικιλία, είναι το αποτέλεσμα έρευνας και παρατήρησης ετών τόσο στον αμπελώνα όσο και στην οινοποίηση για να επιτευχθεί ο μέγιστος χαρακτήρας της ποικιλίας αυτής.

Οινοποιείται με συνθήκες Co2 σε χαμηλές θερμοκρασίες και η ζύμωση λαμβάνει χώρα με την παραμονή των στέμφυλων για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Έπειτα, αφού αφαιμαχθεί, παραμένει με λεπτές οινολάσπες για τρεις μήνες για ωρίμαση. Αρωματικό, ισορροπημένο, ιδιαίτερο με γευστικό πλούτο, αποτελεί κάτι ξεχωριστό στον κόσμο των ροζέ οίνων καθώς η ποικιλία είναι φτιαγμένη από τη φύση της να έχει ροζέ χρώμα.

-Άβδηρος Ερυθρός (2015)

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο blend δύο ελληνικών (η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία, το Λημνιό, συναντάει το σπάνιο Παμίδι) και μιας ξενικής ποικιλίας (το Syrah από τη Γαλλία). Στο Syrah δίνει πρωτογενή αρώματα κόκκινων φρούτων (φρεσκάδα), ενώ το Λημνιό, με πέρασμα από βαρέλι για 8-12 μήνες προσδίδει πιπεράτα αρώματα και νότες κακάο και καπνού. Το στόμα είναι απαλό, με μαλακές τανίνες και μέτρια οξύτητα. Είναι κρασί γεμάτο με ευχάριστο τελείωμα.

-Άβδηρος Λευκός (2017)

Το κρασί έχει απαλό λεμονί χρώμα, έντονα φρουτώδη αρώματα ροδάκινου, εξωτικών φρούτων και ανθών λεμονιάς. Στο στόμα χαρακτηρίζεται από πλούσια δροσιστική οξύτητα και μακρά αρωματική επίγευση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …