Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στην «κόντρα» η Πυροσβεστική με το Κέντρο Πολιτισμού

Στην «κόντρα» η Πυροσβεστική με το Κέντρο Πολιτισμού

0

«Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ξάνθης κ. Γιώργου Ρούτσια στο «Ε» για την αναρμοδιότητα του Κέντρου να συγκαλεί συσκέψεις για την πυρασφάλεια

 

 

Λύρατζης προς Ρούτσια: «Δεν είμαστε αρμόδιοι αλλά έχουμε ευαισθησία σε θέματα πυρασφάλειας…»

 

«Φωτιές άναψαν» στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης οι δηλώσεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ξάνθης κ. Γιώργου Ρούτσια στο «Ε», ο οποίος απέδωσε την απουσία εκπρόσωπου της Πυροσβεστικής από την σύσκεψη της Οργανωτικής με θέμα την πυρασφάλεια των γιορτών Π. Πόλης που συγκάλεσε το Κέντρο Πολιτισμού, στην «αναρμοδιότητά του», όπως είπε να συγκαλεί συσκέψεις για την πυρασφάλεια και πως αυτό γίνεται μόνο από τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη ή τον Δήμαρχο και όχι από προέδρους Νομικών Προσώπων του εκάστοτε Δήμου.

Λύρατζης προς Ρούτσια: «Δεν είμαστε αρμόδιοι αλλά έχουμε ευαισθησία σε θέματα πυρασφάλειας…»

Απαντώντας επ’ αυτού ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης δήλωσε: «Από το 2014 και μετά που διατελώ πρόεδρος του Κέντρου κάθε χρόνο εν΄ όψει των Γιορτών συγκαλούμε σύσκεψη της Οργανωτικής. Μάλιστα προσκαλούσαμε την Πυροσβεστική η οποία και έστελνε εκπρόσωπό της και ενημέρωνε τους εκπροσώπους των συλλόγων γα τα μέτρα που πρέπει να πάρουν. Και φέτος αυτό κάναμε. Το γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε αρμοδιότητα αλλά το Κέντρο έχει ιδιαίτερη ευαισθησία ως προς το θέμα της πυρασφάλειας των Γιορτών. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της Πυροσβεστικής να ενημερώνει ανά τακτά διαστήματα τους φορείς κα τους πολίτες και να απαντά στις ερωτήσεις τους κι όχι απλά να το κάνει με έγγραφα. Αυτή ακριβώς τη δυνατότητα της δώσαμε και είναι λυπηρό που δεν την αξιοποίησε».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

«Φωτιές άναψαν» στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης οι δηλώσεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ξάνθης κ. Γιώργου Ρούτσια στο «Ε»

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…