Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προσωρινή η λύση στο αποχετευτικό του Αβάτου

Προσωρινή η λύση στο αποχετευτικό του Αβάτου

0

Κινητοποίηση από το δήμο και καθαρισμός μετά τις καταγγελίες των κατοίκων και το ρεπορτάζ του «Ε»

Αυτοψία πραγματοποίησε και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος

Στη Χρυσή Αυγή και όχι στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ που ανέδειξε το θέμα, μέσα από καταγγελίες συμπολιτών, επέλεξε να απαντήσει ο δήμαρχος Τοπείρου, όσον αφορά την ανυπόφορη κατάσταση που βίωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα  οι κάτοικοι του οικισμού των Ελληνοποντίων στο Άβατο.

Ο λόγος για τα λύματα και τις αποχετεύσεις που ξεχείλιζαν δημιουργώντας δυσοσμία και προκαλώντας βέβαια την οργή των κατοίκων. Με αφορμή το ρεπορτάζ του «Ε» ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Ιωάννης Λαγός κατέθεσε επερώτηση στους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος ρωτώντας για τη μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού που βρίσκεται στην περιοχή.

Επ’ αυτού ο δήμαρχος απαντά παραδεχόμενος ότι πρόκειται για πρόβλημα που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις υπηρεσίες του δήμου και ενημερώνοντας ότι «με την αυτοπρόσωπη παρουσία του ίδιου του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου αντιμετωπίστηκε επιτυχώς το παραπάνω πρόβλημα».

Σχετικά με τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού σημειώνει ότι: « κατασκευάστηκε στα πλαίσια της δημιουργίας του οικισμού Αβάτου Δήμου Τοπείρου από τις Υπηρεσίες του Ε.Ι.Υ.Α.Π.Ο.Ε., χωρίς όμως να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει ποτέ. Επιπλέον δεν είχαν ολοκληρωθεί και άλλες βασικές υποδομές του Οικισμού, όπως η οδοποιία. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και μετά τη σύσταση του Καποδιστριακού Δήμου Τοπείρου υλοποιήθηκε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια για την αποπεράτωση των υποδομών του Οικισμού. Στα πλαίσια αυτά, ολοκληρώθηκε η οδοποιία του οικισμού και υλοποιήθηκε μελέτη για την ολοκλήρωση και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Κατά  τη διαδικασία αδειοδότησης του βιολογικού καθαρισμού διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν δυνατή η λειτουργία του καθώς δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».

Όπερ και σημαίνει ότι δόθηκε μία προσωρινή λύση για τους κατοίκους του οικισμού, ενώ δεν εκφράζεται στην παρούσα απάντηση πρόθεση, σχεδιασμός ή εύρος δυνατοτήτων για την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών, ώστε να καταστεί δυνατή η κατασκευή και λειτουργία βιολογικού καθαρισμού.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες μας, το ρεπορτάζ κινητοποίησε και τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος που πραγματοποίησε αυτοψία για να εκτιμήσει το εύρος του προβλήματος και τον αντίκτυπο της κατάστασης για τις συνθήκες υγιεινής που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…