Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Πρεμιέρα με ήττα στα Πηγάδια για την Ξάνθη

Πρεμιέρα με ήττα στα Πηγάδια για την Ξάνθη

0

Ανέτοιμη και ασύνδετη εμφανίστηκε η ομάδα στο πρώτο παιχνίδι

Απογοητευτική ήταν η πρεμιέρα της Super League για την τοπική ομάδα που εμφανίστηκε ανέτοιμη και αδύναμη απέναντι στον ΠΑΟ, που παρά τα πολλά του προβλήματα έκανε δυναμική εμφάνιση δικαιώνοντας τους πιο αισιόδοξους οπαδούς του.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο νίκησε την Ξάνθη 1-0 εκτός έδρας με το γκολ του Μπουζούκη στο 69’, αλλά το τελικό σκορ μάλλον τον αδικεί. Με τους τρεις βαθμούς που πήρε ο Παναθηναϊκός έσβησε ήδη τους τρεις από τους έξι βαθμούς ποινής που είχε.

Η Ξάνθη, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, που έλεγξε το ρυθμό χωρίς να απειλήσει, δεν θύμισε την περσινή ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς. Δεν κατάφερε καν να αντιτάξει δύναμη στη δύναμη των παικτών του Τριφυλλιού, ώστε να υπερισχύσει στις προσωπικές μονομαχίες. Σίγουρα, είναι πολύ νωρίς και έχει πολλά παιχνίδια μπροστά της για να διορθώσει την κατάσταση, ωστόσο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος παρουσιάστηκε ανέτοιμη.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν φανερό ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πιο οργανωμένος και ήταν αυτός ο οποίος προσπαθούσε να επιτεθεί. Με φάσεις δουλεμένες από την προπόνηση, ο Μουνιέ βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής, μετά από ασίστ των Ινσούα και Χατζηγιοβάνη από αριστερά. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η Ξάνθη δεν ήταν απειλητική και δημιούργησε απειλητικές προϋποθέσεις μόνο από στατικά και από λάθη των αμυντικών.

Ο Γιώργος Δώνης δούλεψε πολύ με τους παίκτες του το καλοκαίρι και η δουλειά αποδίδει. Ασφαλώς, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης που με τον χρόνο θα επιτευχθούν, ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις “κραυγάζει” η έλλειψη ποιότητας για το κάτι παραπάνω, ένα στοιχείο που θα λείψει σίγουρα. Αντίθετα, η Ξάνθη δεν θύμισε το οργανωμένο σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς της προηγούμενης σεζόν και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Στον έναν από τους τέσσερις πυλώνες φωτισμού στα Πηγάδια, σημειώθηκε πτώση της τάσης στο 79’ και δεν υπήρχε επαρκής ορατότητα. Για περίπου 7 λεπτά, ο Σιδηρόπουλος διέκοψε το παιχνίδι και περίμενε μέχρι να επανέρθει ο φωτισμός στα κανονικά επίπεδα. Για αυτό και κράτησε 10 λεπτά καθυστερήσεις.

Μακράν ο κορυφαίος της Ξάνθης, αφού χωρίς αυτόν η ήττα θα ήταν πιο βαριά ήταν ο τερματοφύλακας Ζ.Ζίφκοβιτς. Ειδικά στις καθυστερήσεις είπε στο 90’+3′ και στο 90’+7′ διαδοχικά «όχι» στον Εμμανουηλίδη. Ακόμα και στο γκολ του Μπουζούκη, έχει κάνει πιο πριν εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Χατζηγιοβάνη μέσα από την περιοχή.

Ο Ντουρίκοβιτς έγινε ο πρώτος παίκτης της Ξάνθης που δέχεται κόκκινη κάρτα από την πρώτη κιόλας αγωνιστική!

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Κασάδο, Φλίσκας, Κίκε, Κάστρο (46’ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς, Ντε Λούκας (56’ Καντά), Μπαξεβανίδης (87’ Ορφανίδης), Σιλά, Γέντρισεκ.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (74’ Τζανδάρης), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (78’ Στάικος), Μουνιέ (88’ Εμμανουηλίδης).

Γκολ:  69’ Μπουζούκης

Κίτρινες Κάρτες: 5’ Ινσούα, 30’ Χατζηγιοβάνης, 42’ Γέντρισεκ, 63’ Καμαρά, 64’ Μπουζούκης, 99’ Οικονόμου

Κόκκινες κάρτες: 99’ Ντουρίτσκοβιτς


Μετά την ήττα

Η επόμενη μέρα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος περιλάμβανε ασκήσεις σε δύο γκρουπ για την Xanthi FC. Οι παίκτες άφησαν πίσω το 0-1 από τον Παναθηναϊκό και εστιάζουν στο επόμενο παιχνίδι, αυτό της 2ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Μίλαν Ράσταβατς μετά την ομιλία του, δούλεψε σε τομείς της τακτικής με τους ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν το πρόγραμμα αποκατάστασης. Χρήστος Λισγάρας και Ντίνις Αλμέιδα ανεβάζουν τους ρυθμούς των ασκήσεών τους, ενώ το τελικό στάδιο της αποθεραπείας του διανύει ο Μπρίτο. Για την επόμενη αναμέτρηση δεν υπολογίζεται ο Πέταρ Τζουρίτσκοβιτς που αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.


Πήρε τελικά εισιτήρια ο Παναθηναϊκός

Η ΠΑΕ Ξάνθης ανακάλεσε την αρχική της απόφαση και έβγαλε κανονικά εισιτήρια προς διάθεση και για τους φιλάθλους τους «τριφυλλιού».

Αρχικά η ομάδα είχε ξεκαθαρίσει ότι στο γήπεδο θα μπουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας, αλλά εν τέλει ανακάλεσε. Ο λόγος ήταν κυρίως οι ενδεχόμενες αντιδράσεις από τη διοίκηση των «πρασίνων» και αποφάσισε να βγάλει και μεμονωμένα εισιτήρια, που αφορούν φυσικά τόσο τους φιλάθλους όσο και όποιους φιλάθλους του Παναθηναϊκού θέλησαν να βρεθούν στο «Ξάνθη Arena».


Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά την 1η αγωνιστική

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 1-0
Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-2
ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ 0-1
Ξάνθη – Παναθηναϊκός 0-1
Πανιώνιος – ΟΦΗ 2-2
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 1-0
Λαμία – Άρης (Δευτέρα)

Η βαθμολογία


1 A.E.K. 3
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 3
3 Α.Ε.Λ. 3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3
5 Ο.Φ.Η. 1
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1
7 Π.Α.Ο.Κ. 1
8 ΑΡΗΣ 0
ΛΑΜΙΑ 0
10 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0
11 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 0
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0
Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 0
15 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0
16 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -3

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς, λόγω της τιμωρίας του για επεισόδια

* Ο Παναθηναϊκός ξεκινά το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, λόγω της μη αδειοδότησής του

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …