Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Ποιες προκηρύξεις θα «τρέξουν» τον Αύγουστο

Ποιες προκηρύξεις θα «τρέξουν» τον Αύγουστο

0

«Μπαράζ» προκηρύξεων ετοιμάζεται να βγάλει το ΑΣΕΠ για όσους επιθυμούν μια θέση με σταθερές σχέσεις εργασίας στο δημόσιο, είτε μια θέση εργασίας με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Το μεγάλο μέρος των επικείμενων προκηρύξεων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εκδοθεί μετά τις 20 Αυγούστου, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν την προσοχή τους στραμμένη και σε προκηρύξεις που θα εκδοθούν πριν την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Οι προκηρύξεις που θα αφορούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αναμένεται να είναι συνολικά τέσσερις. Ειδικότερα :

 

Προσλήψεις 757 εργαζομένων σε Δήμους η οποία εκτός απροόπτου θα εκδοθεί τον Σεπτέμβριο.

Προσλήψεις 137 εργαζομένων σε επτά δημόσιους φορείς, που αναμένεται να εκδοθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Προσλήψεις 53 ατόμων στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που αναμένεται να εκδοθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Προσλήψεις 118 εργαζομένων σε παραμεθόριους δήμους.

Οι προκηρύξεις που θα αφορούν προσλήψεις συμβασιούχων είναι σε αρκετά ώριμη φάση και αναμένεται να εκδοθούν εντός Αυγούστου. Μεταξύ άλλων αφορούν :

220 θέσεις εργασίας με σύμβαση ορισμένου χρόνου στην ΕΥΔΑΠ

25 θέσεις εργασίας με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ

 

Έρχεται προκήρυξη για 757 προσλήψεις σε Δήμους

 

Όλες οι ειδικότητες -Πώς κατανέμονται οι θέσεις -Τα 2 βασικά κριτήρια

 

 

 

Συνεχίζονται οι διαδικασίες για την επόμενη μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά προσλήψεις 757 μόνιμων υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων και ειδικότερα στους τομείς της Καθαριότητας και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ)

Έχει αποσταλεί στην Ανεξάρτητη Αρχή το αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις, οι οποίες, όπως σας έχει ενημερώσει η ιστοσελίδα μας, θα ανοίξουν με την συμπληρωματική προκήρυξη της 3Κ/2018 που είχε αρχικά ξεκινήσει με 524 θέσεις και με τις συμπληρωματικές έφτασε τις 757 θέσεις. Η εν λόγω προκήρυξη, υπενθυμίζεται, εκτιμάται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να δημοσιοποιηθεί το Σεπτέμβριο.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, εργάτες συνοδών απορριμματοφόρων, κ.ά.

Θα επιλεγούν:

476 σε 28 δήμους

254 σε 13 ΔΕΥΑ

27 σε δύο Ειδικούς Φορείς

Κριτήρια και Εκπαίδευση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων θα διατεθεί σε υποψηφίους Υποχρεωτικής εκπαίδευσης (550). Οι υπόλοιπες θέσεις θα διανεμηθούν, κυρίως σε ενδιαφερόμενους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λιγότερους σε υποψηφίους ΠΕ και ΤΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η «μάχη» των προσλήψεων θα κριθεί σε δύο βασικά κριτήρια, που έχουν να κάνουν με την ειδική εμπειρία και την εντοπιότητα.

Ειδικότητες

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής εικόνα θα προσληφθούν υπάλληλοι των ειδικοτήτων:

Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση

Βιολόγοι

Γεωλόγοι

Διοικητικοί

Μηχανικοί περιβάλλοντος

Πολιτικοί μηχανικοί

Οικονομολόγοι

Τεχνολογική Εκπαίδευση

Διοικητικοί

Διοικητικού – Οικονομικού

Λογιστές

Μηχανικοί Η/Υ

Μηχανικοί Δομικών Έργων

Τεχνολόγοι Περιβάλλοντος

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Διοικητικού – Λογιστικού

Ηλεκτρολόγοι

Ζυγιστές

Εργοδηγοί

Μηχανοτεχνίτες

Μνημοτεχνικοί διαφόρων ειδικεύσεων

Τεχνικοί διαφόρων ειδικεύσεων

Οδηγοί απορριμματοφόρων

Οδηγοί φορτηγών

Χειριστές Η/Υ

Χειριστές μηχανημάτων έργου

Χειριστές μηχανημάτων καθαριότητας

Υποχρεωτική Εκπαίδευση

Βοηθητικό προσωπικό

Γενικών καθηκόντων

Επιστάτες καθαριότητας

Εργάτες καθαριότητας

Εργάτες – συνοδοί απορριμματοφόρων

Εργάτες διαφόρων ειδικεύσεων

Εργάτες εξωτερικών χώρων

Υδρονομείς

Προσωπικό καθαριότητας

Φύλακες

 

 

 deya avdiron

Έρχεται προκήρυξη με μόνιμες θέσεις στην ΔΕΥΑ Αβδήρων

 

ΑΣΕΠ: Σε 875 μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες θα προχωρήσουν οι δήμοι το επόμενο διάστημα, με νέα προκήρυξη

 

 

Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών πριν από λίγο διάστημα το επόμενο διάστημα η συμπληρωματική προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις στους δήμους θα εκδοθεί προς το τέλος του καλοκαιριού.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για 757 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, στους τομείς της καθαριότητας και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Ακόμη όπως είχαμε αποκαλύψει προβλέπονται 118 θέσεις επιστημονικού και εξειδικευμένου προσωπικού σε ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς δήμους, οι οποίοι έχουν μεγάλες ανάγκες.

Στους δήμους που θα προλάβουν μόνιμο προσωπικό συγκαταλέγεται και ο δήμος Αβδήρων με προσλήψεις στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.) ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ.

 

asep-empros

 

AΣΕΠ: Πώς να συμπληρώσετε σωστά τις αιτήσεις στις εκάστοτε προκηρύξεις

 

 

Προκειμένου οι υποψήφιοι στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ να μην κινδυνέψουν με αποκλεισμό, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την συμπλήρωση της αίτησης και τη διαδικασία της αποστολής των δικαιολογητικών.

Οι υποψήφιοι που δεν είναι σίγουροι για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης μπορούν να την ακυρώσουν και να την υποβάλλουν από την αρχή.

Πώς ακυρώνω μια αίτηση

Από τη «Λίστα Ηλεκτρονικών Αιτήσεων» επιλέγετε την αίτηση, κάνοντας κλικ πάνω στην εγγραφή (γραμμή) και στη συνέχεια «Ακύρωση». Η αίτηση εμφανίζεται πλέον στη λίστα σας σε κατάσταση «Ακυρωμένη». Οι μόνοι λόγοι για να ακυρώσετε την αίτησή σας είναι γιατί (α) επιλέξατε λάθος κατηγορία εκπαίδευσης (π.χ. ΔΕ αντί για ΤΕ), (β) τελικά δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό (συμβουλευτείτε το ΦΕΚ της προκήρυξης και ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται στο σχετικό παράρτημα), (γ) θέλετε η νέα σας αίτηση να έχει τα νέα στοιχεία από τις τυχόν αλλαγές που πραγματοποιήσατε στα προσωπικά σας στοιχεία στο μητρώο ή (δ) να συμπληρώσετε/διορθώσετε κάποια πεδία της αίτησης που είναι σε κατάσταση «Υποβληθείσα». Εάν θέλετε απλώς να επεξεργαστείτε την αίτηση που έχετε σε κατάσταση «Νέα (Ανοιχτή)» τότε κάντε κλικ πάνω στην εγγραφή (γραμμή) της αίτησή σας και επιλέξτε «Επεξεργασία».

Η ευθύνη της σωστής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης είναι αποκλειστικά του υποψηφίου.

 

Ταχυδρομική υποβολή δικαιολογητικών

 

Οι υποψήφιοι πρέπει να αποστείλουν με συστημένη επιστολή στο ΑΣΕΠ στη διεύθυνση:

 

Α.Σ.Ε.Π.

 

Αίτηση για την Προκήρυξη (αριθμός προκήρυξης)

 

Τ.Θ. 14308

 

Αθήνα Τ.Κ. 11510

 

αναγράφοντας την κατηγορία Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε. της οποίας θέσεις διεκδικούν, σε φάκελο μεγέθους Α4 ή σε ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST (που διανέμεται από τα ΕΛΤΑ), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης, καθώς και τα δικαιολογητικά, που αναφέρονται στην ενότητα.

 

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος υποψηφιότητάς σας

 

  1. Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης

 

Με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης και η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής εμφανίζονται στη Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων. Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που δήλωσαν οι υποψήφιοι. Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση παρέχεται σε εκτυπώσιμη μορφή.

 

Υποψήφιος ο οποίος υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση αλλά δεν αποστέλλει στο ΑΣΕΠ την εκτυπωμένη μορφή της υπογεγραμμένη, αποκλείεται από την περαιτέρω διαδικασία. Τυχόν διορθώσεις ή τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις στοιχείων στην εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης δεν λαμβάνονται υπόψη.

 

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Προσοχή: Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές

 

  1. Παράβολο τριών (3) ευρώ …

 

το οποίο προμηθεύεται ο υποψήφιος:

 

  • ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο), στο διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Πρόσβαση στην εφαρμογή έχουν πιστοποιημένοι και μη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISnet,

 

  • μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) (Υ.Α.),

 

  • από Δημόσιο Ταμείο.

 

  1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας

 

  • ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής

 

  • ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλαδή αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου)

 

  • ή των δύο όψεων της άδειας οδήγησης

 

  • ή των κρίσιμων σελίδων του ατομικού βιβλιαρίου υγείας οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα.

 

Αν από αυτά δεν προκύπτει η ημερομηνία γεννήσεως πρέπει να προσκομισθεί και πιστοποιητικό ή βεβαίωση γεννήσεως.

 

  1. Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …