Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Η Γλυκερία …γλύκανε τα Δημοκρίτεια

Η Γλυκερία …γλύκανε τα Δημοκρίτεια

0

Πλήθος κόσμου στην συναυλία της στα Άβδηρα

 

Μάγεψε το κοινό της τραγουδώντας παλιά και νέα της τραγούδια

 

 

 

 

Τους έκανε το χατίρι ο καιρός και τα …κουνούπια επίσης κι όσοι βρέθηκαν στα Άβδηρα την Δευτέρα 30 Ιουλίου απόλαυσαν μια μαγευτική βραδιά μ’ ένα «μπουκέτο» από τα καλύτερα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου ερμηνευμένα από την μελωδική, αισθαντική και γλυκιά φωνή μιας μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού: Την Γλυκερία!

Πλήθος κόσμου στην συναυλία της Γλυκερίας στα Άβδηρα

Πλήθος κόσμου από όλο το νομό και όχι μόνο συνέρευσε στα Άβδηρα για να παρακολουθήσει την συναυλία. Καρφίτσα δεν έπεφτε στους κεντρικούς δρόμους μπροστά από την εξέδρα όπου κατά μήκος στήθηκαν υπαίθριες ταβέρνες συνδυάζοντας έτσι την μουσική διασκέδαση με την γευστική από τα εδέσματα των παρακείμενων καταστημάτων αλλά και των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου. Υπενθυμίζουμε ότι η συναυλία της Γλυκερίας αποτελούσε την κεντρική εκδήλωση των Δημοκριτείων και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ανήμερα της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Αγίας των Αβδήρων (Πέμπτη 26 Ιουλίου), αλλά αναβλήθηκε λόγω εθνικού πένθους και μεταφέρθηκε την Δευτέρα 30 Ιουλίου.

Η Γλυκερία μάγεψε το κοινό της τραγουδώντας παλιά και νέα της τραγούδια

Επί δύο ώρες η Γλυκερία μαζί με τον νέο τραγουδιστή Βασίλη Προδρόμου και την ορχήστρα της ταξίδεψε μελωδικά το κοινό της στο χρόνο, στους τόπους, στην ιστορία… Από τα ξακουστά της Σμυρναίικα και τα ρεμπέτικα του Τσιτσάνη που τα ερμήνευσε εξαιρετικά έως τα νέα της έντεχνα ακούσματα. Άλλωστε είναι μια καλλιτέχνης που κατέχει δεσπόζουσα θέση στο μουσικό στερέωμα έχοντας διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη πορεία στην δισκογραφία και που έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους συνθέτες και στιχουργούς της εποχής μας. Το παρών στην μεγάλη γιορτή των Αβδήρων έδωσαν ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης, η πρώην δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι των Αβδήρων καθώς επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος της Ξάνθης κ. Γ. Κολλάρος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…