Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Βαρύ πένθος σ’ όλη τη χώρα

Βαρύ πένθος σ’ όλη τη χώρα

0

Από την ανείπωτη εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική

Σε λίγες ώρες ο παράδεισος μετατράπηκε σε πύρινη κόλαση! Απίστευτες σκηνές φρίκης.

 

Εκατόμβη: Στους 74 οι νεκροί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και η καταγραφή αγνοουμένων. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 187, εκ των οποίων 23 είναι παιδιά.

 

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας, της φρίκης και της βιβλικής καταστροφής που ζει η χώρα μας και ειδικά η Αττική. Λίγες ώρες ήταν αρκετές για να μετατραπεί ο παράδεισος στη Ραφήνα, στο Μάτι, στην Νέα Μάκρη σε κόλαση.

 

Ο απολογισμός της φρίκης

Ο απολογισμός προκαλεί φρίκη: Στους 74 ανέρχονται οι νεκροί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και η καταγραφή αγνοουμένων. Οι τραυματίες στους 187, εκ των οποίων 23 είναι παιδιά. Πολλοί είναι οι αγνοούμενοι. Τα social media κατακλύζονται από ανακοινώσεις ανεύρεσης αγνοουμένων. Ανυπολόγιστες οι ζημιές σε Κινέτα και Πεντέλη. 1.000 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς. Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις. Συγκλονίζουν οι εικόνες από την παραλία Αργυρή Ακτή στη Νέα Μάκρη, όπου δεκάδες πολίτες μπήκαν μέσα στη θάλασσα για να προστατευτούν από την πύρινη λαίλαπα. 25 άνθρωποι , βρέθηκαν απανθρακωμένοι από τους διασώστες σ’ ένα χωράφι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν προς την θάλασσα. Μητέρες βρέθηκαν απανθρακωμένες με τα παιδιά στην αγκαλιά τους…. Οικογένειες εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητα τους ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και απανθρακώθηκαν. Άνθρωποι πηδούσαν από τον γκρεμό στην θάλασσα για να γλυτώσουν… Ανάμεσά τους ένα 13χρονο κορίτσι που βρήκε ακαριαίο θάνατο… Ανατριχιαστικές είναι οι μαρτυρίες διασωστών και διασωθέντων…

Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να αποτυπώσουν το μέγεθος της φρίκης…

Η Ελλάδα πενθεί… Μηνύματα συμπαράστασης …Διάγγελμα Τσίπρα: «Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί»

Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας τόνισε: «Θέλω να δεσμευτώ, ότι: Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε χωρίς τη συνδρομή της Πολιτείας αβοήθητο. Αλλά και τίποτα δε θα μείνει χωρίς απαντήσεις» και

κήρυξε τη χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος ενώ αναβλήθηκαν όλες οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Μηνύματα συμπαράστασης λαμβάνει η πολιτική ηγεσία από όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες ενώ όλη η ελληνική τραγωδία είναι πρώτο θέμα στον ευρωπαϊκό Τύπο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …