Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Πυρ» με πέντε επερωτήσεις από την «Κοινωνική Συμμαχία» στον περιφερειάρχη

«Πυρ» με πέντε επερωτήσεις από την «Κοινωνική Συμμαχία» στον περιφερειάρχη

0

Ζητούν απαντήσεις για το πρόβλημα των κουνουπιών, τη λειτουργία της Εργοανάπτυξης, το ΒΙΟΠΑ Καβάλας, την υλοποίηση του ΠΕΠ και την αντικατάσταση διευθύντριας Ανάπτυξης

Λες και τις μάζευε, εκτοξεύει ερωτήσεις στον περιφερειάρχη η «Κοινωνική Συμμαχία» που υπέβαλε πέντε συνολικά επερωτήσεις στον περιφερειάρχη με πολιτικά, κοινωνικά και υπηρεσιακά θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής Φώτης Καραλίδης, μετά από αρκετό καιρό υποβάλει επερωτήσεις στο περιφερειακό συμβούλιο, όπου ρωτά τον περιφερειάρχη σχετικά με τη λειτουργία της Εργοανάπτυξης, όπου υπάρχουν θέματα λόγω μη πληρωμής και επίσχεσης εργασίας από τους εργαζόμενους, καθώς και για την κατάσταση στα λουτρά Ελευθερών που διαχειρίζεται η εταιρεία. Ακόμη, θέτει το θέμα της καθυστέρησης απορρόφησης του ΠΕΠ της ΑΜΘ, ενώ υποβάλλει και ερώτημα για την επιδεινωμένη κατάσταση με τα κουνούπια, όπου ρωτά και αν  έχει γίνει δειγματοληψία αίματος για τις μεταδιδόμενες ασθένειες του ιού του Δυτικού Νείλου, ελονοσίας, κα. Ακόμη, ζητά πληροφορίες για την αντικατάσταση του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ Καβάλας, ενώ αναδεικνύει και ένα υπηρεσιακό ζήτημα αντικατάστασης της Γενικής Διευθύντριας Ανάπτυξης, αν και, όπως σημειώνει, υπήρχε αρνητική γνωμάτευση από την ΑΔΜΘ.

Τις δύο ερωτήσεις που αφορούν στην Καβάλα συνυπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς και Τάσος Τσαλδαρίδης.

Οι επερωτήσεις παρατίθενται παρακάτω.

ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΜ-Θ Α.Ε»-Λουτρά Ελευθερών

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με την ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΜ-Θ Α.Ε και την αρνητική εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος των λουτρών Ελευθερών της ΠΕ Καβάλας επερωτάσθε:

– αν αληθεύει ότι οι 2 εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και από πότε.

– πόσα χρήματα τους οφείλει η εταιρία και εάν τους έχει καταβληθεί κάποιο χρηματικό ποσό.

– εάν σκοπεύετε να επαναφέρετε τους εργαζόμενους στις θέσεις εργασίας τους και πότε.

– εάν η σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον επενδυτή προβλέπει την φύλαξη αλλά και την καθαριότητα του χώρου έως την υλοποίηση της επένδυσης.

– σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι υποθέσεις που ερευνά η εισαγγελία και τι ακριβώς αφορούν οι υποθέσεις αυτές.

– ποιες οι οφειλές της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ έως σήμερα και σε ποιους.

-αν έχει προκληθεί ζημία στην εταιρία ποια είναι και ποιος θα την καλύψει.

Καταπολέμηση κουνουπιών

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις των κατοίκων της Περιφέρειάς μας και ειδικά των παράκτιων και παρέβριων περιοχών για όχληση τους από σκνίπες και κουνούπια, παρά τις διαβεβαιώσεις και τα δελτία τύπου σας για αποτελεσματική αντιμετώπιση και εντατικούς ψεκασμούς,

Επερωτάσθε:

-Σε τι φάση βρίσκεται η καταπολέμηση κουνουπιών;

-Πού βρίσκεται το θέμα της δειγματοληψίας αίματος για τις μεταδιδόμενες ασθένειες του ιού του Δυτικού Νείλου, ελονοσίας, κα.;

Να μας γνωστοποιήσετε επίσης τα αποτελέσματα αυτών των δειγματοληψιών κατά Π.Ε.

ΒΙΟΠΑ Καβάλας

Επερωτάσθε σχετικά με την αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου και τη λειτουργία του ΒΙΟΠΑ Καβάλας,

1.Που βρίσκεται το θέμα της αντικατάστασης του Δ.Σ. του ΒΙΟΠΑ

2.Ποιο το αντικείμενο σήμερα της εν λόγω εταιρείας και πως προτίθεστε να λειτουργήσει αυτή, καθότι δεν είδαμε δραστηριοποίηση του ΕΒΕ Καβάλας όπως μας είχατε ενημερώσει στο παρελθόν.

Υλοποίηση ΠΕΠ ΑΜΘ 2014-2020

Μετά την τελευταία δημοσιοποίηση (19-6-2018), από την ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή , της προόδου υλοποίησης του ΠΕΠ ΑΜΘ 2014-2020, εμφανίζει συνολικές πληρωμές 62 εκατομμυρίων περίπου ευρώ, ήτοι το 11,92% του συνολικού προγράμματος.

Επερωτάσθε:

1.Που οφείλεται η βραδύτητα απορρόφησης και υλοποίησης έργων από το ΕΣΠΑ και γιατί η Περιφέρεια ΑΜΘ κατατάσσεται  μεταξύ των τελευταίων;

2.Ενώ έχει προκηρυχθεί το 80% των μέτρων του ΠΕΠ ΑΜΘ από την Διαχειριστική Αρχή, γιατί οι υποβληθείσες προτάσεις για ένταξη έργων παραμένουν λίγες;

Αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης

Μετά την υπ’ αριθμ.1967/4-5-18 απόφαση σας για αντικατάσταση του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης, ήτοι την αποπομπή της κας Κασάπη και τοποθέτηση του κ. Δελίδη και μετά την ακύρωση της παραπάνω απόφασης με το υπ΄αριθμ 10826/6-7-18 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επερωτάσθε: Τι προτίθεστε να πράξετε; και γιατί κατά τη λήψη της υπ’ αριθμ.1967/4-5-18 απόφαση σας, στηριχθήκατε μόνο στις γνωμοδοτήσεις των νομικών της υπηρεσίας και όχι στην υπ’ αριθμ.18507+12244/25-10-17 γνωμάτευση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έλεγε ότι δεν μπορείτε να προβείτε στην εν λόγω αντικατάσταση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διοργάνωση διήμερου διακρατικού συνεδρίου για τον οικοτουρισμό από τον Δήμο Ξάνθης

Παρούσα η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη Ο Δήμος Ξάνθης διοργανώνει διήμερο διακρατικ…