Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πέταξαν σκουπίδια στο δρόμο υπάλληλοι του Δασαρχείου!

Πέταξαν σκουπίδια στο δρόμο υπάλληλοι του Δασαρχείου!

0
stayroupoli

Τους είδε ο Χ. Κοντογιαννίδης, κάτοικος Σταυρούπολης και τους κατήγγειλε με Αναφορά στο Δασαρχείο

 

 

«Αντέδρασα όπως αν μου έριχναν τα σκουπίδια στην αυλή του σπιτιού μου… το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και δεν ανέχομαι υπάλληλοι ενός κρατικού φορέα που πρέπει να το προστατεύουν να το υποβαθμίζουν», καταγγέλλει στο «Ε»

 

 

Πρότυπο ενεργού, συνειδητοποιημένου και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένου πολίτη αποτελεί ο κ. Χαράλαμπος Κοντογιαννίδης. Κάτοικος Σταυρούπολης, μιας περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που δεν ανέχεται συμπεριφορές «ανάρμοστες» προς την φύση, συμπεριφορές που την υποβαθμίζουν αισθητικά. Ιδιαίτερα δε από εκείνους που είναι υπάλληλοι ενός φορέα που έχει την αρμοδιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος, του καθαρισμού, της διατήρησης και του εμπλουτισμού των ειδών που το απαρτίζουν.

Πέταξαν σακούλα με σκουπίδια μέσα στο δρόμο υπάλληλοι του Δασαρχείου!

Έτσι την περασμένη Πέμπτη ενώ όδευε με το αυτοκίνητό του προς την Ξάνθη ήρθε αντιμέτωπος με τέτοιου είδους συμπεριφορά και αντέδρασε. Συγκεκριμένα είδε να εκτοξεύεται σακούλα με σκουπίδια πλησίον του δρόμου από διερχόμενο αυτοκίνητο με κρατικές πινακίδες (ΚΥ) και μάλιστα του δασαρχείου στο οποίο επέβαιναν 2 άτομα, προφανώς υπάλληλοι που έκαναν περιπολία με το κρατικό όχημα: «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι», μας λέει ο κ. Κοντογιαννίδης: «Να πετάνε σκουπίδια μέσα στο δρόμο υπάλληλοι του Δασαρχείου που πρέπει να φροντίζουν το περιβάλλον και όχι να το ρυπαίνουν…», συμπληρώνει. Για τους περισσότερους που θα βρισκόταν αντιμέτωποι με ανάλογο περιστατικό, η αντίδρασή τους θα περιοριζόταν σε κάποια βρισιά για την καφρίλα των υπαλλήλων ή κάποιοι ούτε καν να το πρόσεχαν, ενδεικτικό ότι ίσως το κάνουν και οι ίδιοι και το θεωρούν φυσιολογικό.

Τους κατήγγειλε με Αναφορά στο Δασαρχείο

Όμως ο κ. Κοντογιαννίδης δεν το άφησε έτσι. Όπως μας διηγείται, του έκοψε τον δρόμο με αποτέλεσμα να αναγκάσει τον οδηγό να σταματήσει. Αυτό του προκάλεσε εκνευρισμό και μάλιστα όπως σημειώνει ο κ. Κοντογιαννίδης κινήθηκε απειλητικά εναντίον του. Το περιστατικό έληξε με κάποιους φραστικούς διαξιφισμούς. Όμως δεν έληξε για τον κ. Κοντογιαννίδη ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό και την συμπεριφορά του υπαλλήλου στο Δασαρχείο με Αναφορά που ήδη έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου, ενημέρωσε δε την αστυνομία και τον εισαγγελέα.

«Αντέδρασα όπως αν μου έριχναν τα σκουπίδια στην αυλή του σπιτιού μου…»

Πιθανόν κάποιοι να σκεφτούν ότι ο κ. Κοντογιαννίδης το …τράβηξε πολύ και ότι θα’ πρεπε να μην το καταγγείλει. Ο ίδιος πάντως δεν το μετανιώνει και υποστηρίζει ότι η ατιμωρησία υποθάλπει τέτοιες συμπεριφορές όπως ο ωχαδερφισμός: «Ενήργησα όπως αν ερχόταν και μου πετούσαν σκουπίδια στην αυλή μου… Γιατί για μένα το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και δεν ανέχομαι να το βρωμίζουν και μάλιστα άνθρωποι που πρέπει να φροντίζουν για να είναι καθαρό. Είναι ασέβεια και προς την δουλειά τους…».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…