Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αρνήθηκε να καταδικάσει την επίθεση στον Φανουράκη το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Αρνήθηκε να καταδικάσει την επίθεση στον Φανουράκη το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

0

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο ψηφίσματος των 16, χωρίς να αντιπροταθεί άλλο ψήφισμα

 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης ζήτησε να ελεγχθεί για πλαστογραφία το κείμενο με τις 16 υπογραφές –  Χαριτωνίδου: «Ζητήσαμε την αντικατάσταση και όχι την παραίτηση Ηλιάδη»

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης με τις ψήφους της συμπολίτευσης αρνήθηκε να καταδικάσει την επίθεση ξυλοδαρμού που δέχτηκε ένα μέλος του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μ. Φανουράκης από τον γιο του αντιδημάρχου Θ. Ηλιάδη. Στην μεσημεριανή συνεδρίαση της Παρασκευής, η συμπολίτευση απέρριψε το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης,  Ι. Καμαρίδης, λόγω απουσίας του κ. Ανταμπούφη που είχε την πρωτοβουλία της συλλογής 16 υπογραφών και σύγκλησης τακτικής συνεδρίασης, χωρίς να αντιπροτείνει άλλο ψήφισμα. Η αιτιολογία ήταν αυτή που προέβαλλε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος η οποία και συνοδεύτηκε από την έκθεση απόψεών του περί του τι είναι βία, και κατέληγε στο συμπέρασμα πως εφόσον αφορά μια ποινική υπόθεση που εξετάζεται από την δικαιοσύνη δεν μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να αποφανθεί πριν αποφασίσει η δικαιοσύνη.

Μομφή Καμαρίδη κατά Δρεμσίζη

Ειδικότερα, παρουσιάζοντας την εισήγηση ο κ. Καμαρίδης σημείωσε πως το σκεπτικό είναι το Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση που να καταδικάζει μια πράξη βίας που ασκήθηκε απέναντι σ’ ένα μέλος του η οποία είχε σαφή πολιτικά κίνητρα. Στηλίτευσε δε τη στάση του προέδρου του Δ.Σ. κ. Δρεμζίδη για τον οποίο είπε πως ήταν ο μόνος που δεν καταδίκασε το γεγονός αντίθετα με ότι έπραξαν άλλοι και μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Ξάνθης. Τον κατηγόρησε δε ότι ο ίδιος υποκινεί πράξεις βίας όταν εκφράζει την πρόθεση να χαστουκίσει δημοτικούς συμβούλους ή όταν τους αποκαλεί ηλίθιους. Είπε επίσης ότι δεν αντέδρασε και ο κ. Ηλιάδης και αυτό είναι το χειρότερο.: «Ζητάμε να καταδικάσουμε τη βία απέναντι στην ελεύθερη σκέψη και έκφραση». Απαντώντας ο κ. Δρεσμίζης είπε ότι αν έτσι έχει εκληφθεί η στάση του ζητάει δημόσια συγγνώμη.

Τριανταφυλλίδης: Καταδικάζουμε την βία χωρίς αστερίσκους…»

Στην τοποθέτηση του ο κ. Κολλάρος ζήτησε να έχει μια συγγνώμη από τον κ. Φανουράκη γιατί όπως είπε αποκάλυψε μια ιδιωτική τους συζήτηση (όταν χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό μαφιόζικη επίθεση) και ξεκαθάρισε ότι καταδικάζει την βία αλλά ότι δεν συναινεί  στην παραίτηση του κ. Ηλιάδη. Ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε πως η κοινωνία της Ξάνθης έχει ενιαία και ομόθυμη στάση απέναντι στις παραβατικές και αποκλίνουσες συμπεριφορές ιδιαίτερα όταν έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά και ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να εκφράσει αυτό που θέλει η κοινωνία δηλαδή να αναγνωρίζουμε τα λάθη σε πολιτικό επίπεδο αλλά να καταδικάζουμε πράξεις βίας χωρίς αστερίσκους.

Χαριτωνίδου: «Ζητήσαμε την αντικατάσταση και όχι την παραίτηση Ηλιάδη»

Η κα Χαριτωνίδου είπε πως η Κοινωνία Δημοτών θεωρεί κατακριτέα κάθε μορφή βίας και πως οι όποιες αντιπαραθέσεις γίνονται για να υπάρχει εποικοδομητικός διάλογος. Διευκρίνισε δε ότι η παράταξη δεν έχει τίποτε προσωπικό με τον κ. Ηλιάδη και ούτε ζήτησε παραίτησή του αλλά αντικατάστασή του. Ζήτησε επίσης την άποψη του κ. Ηλιάδη επί όλων αυτών και τόνισε ότι η ανακοίνωσή τους αναφερόταν μόνο στο συμβάν χωρίς καμιά αναφορά σε πολιτισμική ομάδα.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης ζήτησε να ελεγχθεί για πλαστογραφία το κείμενο με τις 16 υπογραφές

Στην τοποθέτησή του  ο δήμαρχος σημείωσε πως είναι αυτονόητο ότι η βία είναι καταδικαστέα άλλα δεν συμφωνεί στην πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρείται, την οποία και θεωρεί επίσης μορφή βίας. Σημείωσε δε ότι τα 4 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο έχουν ασκηθεί μορφές βίας σε πολλούς σύμβουλους αλλά και στο ίδιο τον δήμαρχο. Επίσης αμφισβήτησε τις υπογραφές των 16 εξαιτίας της αναφοράς Κυριακίδη ότι δεν υπέγραψε μεν αλλά συμφώνησε να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ. και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πλαστογραφία μια πράξη ποινικά κολάσιμη  και επανέφερε το θέμα της αμφισβήτησης της υπογραφής: «Έχετε ασκήσει βία κατηγορώντας για πλαστογραφία τον δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ξάνθης  και ζήτησε να ελεγχθεί το κείμενο των 16 για πλαστογραφία. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καμαρίδη που του είπε: “άλλοι είναι αυτοί που πλαστογραφούν”.

Το λόγο ζήτησε και πήρε, παρά το γεγονός ότι εξ΄αρχής δεν ενεπλάκη επειδή το θέμα τον αφορούσε επί προσωπικού ο κ Φανουράκης, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση της πλειοψηφίας, σημείωσε ότι ουδέποτε έχει κάνει σχόλιο για τη μόρφωση ή την καταγωγή του Αντιδημάρχου και ότι αυτά τα λένε κάποια «παπαγαλάκια» και εξέφρασε τη λύπη του και την απογοήτευσή του για την “αφωνία” όπως είπε του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…