Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ “BOMBA” Ζαγναφέρη: “Δεν θα είμαι υποψήφιος με τον Μέτιο”

“BOMBA” Ζαγναφέρη: “Δεν θα είμαι υποψήφιος με τον Μέτιο”

1
zagnaferis synenteyxi1

Αποκλειστικές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης στο «Ε». Θ’ ανοίξει τον «Ασκό του Αιόλου»;

 

Τι δηλώνουν οι αντιπεριφερειάρχες Έβρου, Ροδόπης , Καβάλας

 

 

Ραγδαίες και ανατρεπτικές είναι οι εξελίξεις στην πλειοψηφούσα παράταξη «Περιφερειακή Αναγέννηση» που έχει τη διοίκηση της περιφέρειας ΑΜ – Θ. Χωρίς προφανή αφορμή, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, δηλώνει κατ’ αποκλειστικότητα στο «Ε» ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές του 2019, αν επικεφαλής της παράταξης είναι ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

Τα «βρόντηξε» ο Ζαγναφέρης- Ενημέρωσε τον Μέτιο – Τι δηλώνει στο «Ε»

«Έχω πάρει την απόφαση να μην είμαι υποψήφιος στις επόμενες περιφερειακές εκλογές με τον Χρήστο Μέτιο ως επικεφαλής. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η απόφασή μου αυτή δεν σχετίζεται με την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου καθότι είχε ληφθεί νωρίτερα. Τον Σεπτέμβριο θα αποφασίσω αν θα είμαι παρών πολιτικά και πού. Έχω ενημερώσει τον περιφερειάρχη σχετικά μ’ αυτή μου την απόφαση που είναι αμετάκλητη», δηλώνει με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Ζαγναφέρης. Επιφυλάχτηκε δε σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο «Ε», στην οποία θα εξηγεί και θα αξιολογεί τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση.

Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Ν. Τσαλικίδης: «Δηλώνω παρών πολιτικά… θα αποφασίσω όταν έρθει η ώρα για την υποψηφιότητά μου»

Ενήμερος για την απόφαση του κ. Ζαγναφέρη, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ωστόσο κληθείς από το «Ε» να την σχολιάσει κράτησε αποστάσεις: «Ο Κώστας Ζαγναφέρης είναι φίλος μου και σέβομαι την απόφασή του». Αναφορικά δε για το αν επηρεάζει τον ίδιο καθώς και την παράταξη η αποχώρηση Ζαγναφέρη σημείωσε: «Αγωνιζόμαστε για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του κόσμου. Κι αυτή την περίοδο δεν τον απασχολεί ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Σ’ ότι με αφορά δηλώνω παρών πολιτικά και για το αν θα είμαι υποψήφιος θα πάρω τις αποφάσεις μου μετά από σκέψη όταν κρίνω ότι είναι η ώρα».

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δ. Πέτροβιτς: «Ήμουν και παραμένω εγγυητής της ενότητας της παράταξης»

Από τα ιδρυτικά στελέχη της «Περιφερειακής Αναγέννησης « της παράταξης που ίδρυσε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δ. Πέτροβιτς δηλώνει στο Έ» ότι ο ρόλος του είναι ενωτικός. «Ήμουν και παραμένω εγγυητής της ενότητας της παράταξης για να συνεχίσουμε το έργο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη». Ο κ. Πέτροβιτς δηλώνει πολιτικά παρών.

Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θ. Μαρκόπουλος: «Η παράταξη πρέπει να αναδιατάξει τις δυνάμεις της»

Πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος. Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές και με ίδια παράταξη ο κ. Μαρκόπουλος είπε επί λέξει: « Η παράταξη πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της και να διαμορφώσει τις συνθήκες εκείνες που θα της επιτρέψουν να αναδιατάξει τις δυνάμεις της. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι δεν είναι καταλληλότερη περίοδος για ανακοινώσεις».

Θ’ ανοίξει τον «Ασκό του Αιόλου» ο Ζαγναφέρης;

Είναι γεγονός ότι η «Περιφερειακή Αναγέννηση» κατά την περίοδο του Χ. Μέτιου δεν αποτελεί πρότυπο ενότητας. Και αυτό πιστοποιείται από τις διαφοροποιήσεις αρκετών μελών της που εκδηλώνονται είτε με ξεκάθαρο είτε με υπόγειο τρόπο. Η απόφαση Ζαγναφέρη δημιουργεί νέα δεδομένα και είναι πιθανό να ανοίξει τον «Ασκό του Αιόλου» πυροδοτώντας εξελίξεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…