Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τουριστικά βήματα από τον Δήμο Ξάνθης

Τουριστικά βήματα από τον Δήμο Ξάνθης

0

Παρουσιάστηκε ο Οδηγός και ο Χάρτης του Επισκέπτη στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης – Προβολής του δήμου από τα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

 

«Ο.Κ.» της Τουριστικής Επιτροπής για τον Πύργο αναρρίχησης – Εισήγηση της επιτροπής για αφαίρεση του αμφιλεγόμενου έργου στην είσοδο της πόλης. Έτοιμο το Μονοπάτι Πολιτισμού –Το μοναδικό υπό πιστοποίηση μονοπάτι στην Β. Ελλάδα

 

Εφ΄εξής ο επισκέπτης της πόλης μας είτε έλληνας είτε ξένος θα έχει ένα Οδηγό που θα λειτουργεί ως ξεναγός των αξιοθέατων του δήμου καθώς και τον Χάρτη όλου του δήμου που θα τον κατευθύνει που είναι το καθένα από τα αξιοθέατα. Τα δύο φυλλάδια παρουσιάστηκαν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε στις 14.30 το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Ιουνίου. Όπως ενημέρωσε η ειδική συνεργάτης του Δημάρχου κα Δέσποινα Χατζογλίδου εκτός από την έντυπη μορφή υπάρχει και σε βίντεο και μπάνερ ενώ κυκλοφορεί σε εκτός από ελληνικά και Αγγλικά και σε Ρουμανικά, Βουλγαρικά και Τουρκικά.

Επανακτύπωση και διανομή του τουριστικού οδηγού και χάρτη του δήμου Ξάνθης

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Απόστολος Αγκόρτζας καθώς και τα μέλη έκαναν κάποιες επισημάνσεις αναφορικά με το στήσιμο του φυλλαδίου όπως στην φωτεινότητα των φωτογραφιών ή το είδος του χαρτιού, όπως για παράδειγμα ο κ. Αγκόρτζας πρότεινε να είναι ιλουστρασιόν γιατί καταστρέφεται δυσκολότερα ενώ η κα Στάντζιου διαφώνησε λέγοντας ότι της αρέσει αυτό που χρησιμοποιήθηκε γιατί είναι σαν παλαιωμένο που ταιριάζει με το ύφος της Π. Πόλης που αποτελεί το τουριστικό χαρτί του δήμου και ζήτησε να προστεθούν τα τηλέφωνα δίπλα από τα Μουσεία καθώς επίσης και στο οπισθόφυλλο να προστεθεί και ο χάρτης της Ευρώπης μαζί με της χώρας μας γιατί «στόχος μας είναι να προσελκύσουμε και ξένους επισκέπτες», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μετά από αυτές τις επισημάνσεις εγκρίθηκε ομόφωνα να γίνει επανεκτύπωση των φυλλαδίων σε πολλά αντίτυπα και να γίνει διανομή τους σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού ώστε να τα διαθέτουν στους πελάτες τους ενώ θα γίνεται ανεφοδιασμού τους κατά την περίοδο των Γιορτών Π. Πόλη και του Καρναβαλιού. Να σημειώσουμε πως ο προϋπολογισμός για τα φυλλάδια ήταν 24.000 ευρώ και όπως είπε ο κ. Αγκόρτζας ξοδεύτηκαν 9.000 ευρώ.

Προβολή του δήμου από τα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

Το επόμενο θέμα ήταν συναφές καθώς αφορούσε την έγκριση προτάσεων των στελεχών του γραφείου τουρισμού για την τουριστική προβολή και διάχυση του τουριστικού προϊόντος του δήμου Ξάνθης μέσα από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως εξήγησε η ειδική συνεργάτης του δημάρχου κα Χατζογλίδου το γραφείο δεν έχει κανένα μόνιμο προσωπικό αλλά λειτουργεί με 5 άτομα που προσλήφθηκαν με το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας. Οι ειδικότητες είναι 2 τουριστικών επαγγελμάτων, 2 δημοσιογράφων και 1 ξεναγός. Η εργασία που τους έχει ανατεθεί είναι να συλλέγουν ιστορικό και πολιτιστικό υλικό, να γράφουν κείμενα και να το προβάλουν στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης. Στο σημείο αυτό υπήρξε ένας προβληματισμός αναφορικά με το ποιος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο και την επεξεργασία του υλικού καθότι ειπώθηκε πως οι εργαζόμενοι αυτοί είναι εποχικοί και δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής. Η κα Στάντζιου υποστήριξε πως πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη στρατηγική ως προς το τι θα προβληθεί και ότι πρέπει να προβάλλονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου. Ο κ. Μιχαηλίδης υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχει ένας μόνιμος υπεύθυνος και η προβολή να είναι στοχευμένη και έγκυρη σημειώνοντας πως οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν την εγκυρότητας που έχει η επίσημη ιστοσελίδα του δήμου. Ο κ. Καμαρίδης υποστήριξε ότι τα Μέσα κοινωνικής δικτύωση προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στη τουριστική προβολή και πως θα πρέπει κατάλληλα να αξιοποιηθούν. Ο κ. Αγκόρτζας πρότεινε να προσκληθούν οι εργαζόμενοι να παραστούν σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής και απευθυνόμενος προς την αντιδήμαρχο κα Γκιρτζίκη της ζήτησε να προσπαθήσει να προσληφθεί στο Γραφείο τουρισμού ένας μόνιμος υπάλληλος που θα είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του.

Ο.Κ. της Τουριστικής Επιτροπής για τον Πύργο αναρρίχησης

Με καλό μάτι είδαν στην Τουριστική Επιτροπή το αίτημα – πρόταση του Ορειβατικού Συλλόγου Ξάνθης για κατασκευή πύργου αναρρίχησης. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του συλλόγου, ο σύλλογος έχει 15 αθλητές και έχει πολλές επιτυχίες σε αγώνες. Ο πύργος κοστίζει 269.000 ευρώ και μπορεί να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου μέσα από πρόγραμμα. Προτεινόμενη θέση είναι στο πάρκινγκ πίσω από το Κλειστό Αθλητικό Φ. Αμοιρίδης. Η επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» αλλά και το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει.

Θα ζητήσουν να φύγει το αμφιλεγόμενο έργο στην είσοδο της πόλης

Την πρόθεσή τους να εισηγηθούν στο δημοτικό συμβούλιο να αφαιρεθεί το αμφιλεγόμενο για την αισθητική έργο που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης (σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σε πανελλαδικής εμβέλειας έντυπο έχει συμπεριληφθεί στα χειρότερα έργα που έχουν τοποθετηθεί σε είσοδο πόλεων) και να αντικατασταθεί από ένα άλλο έργο που όμως θα είναι προϊόν διαβούλευσης και πρόκριση μέσα από διαγωνισμό σε συνεργασία με τα σχολεία του δήμου του τμήματος αρχιτεκτονική καθώς και καλλιτεχνών, πιστοποίησαν τα μέλη της επιτροπής. Η κα Στάντζιου πρότεινε να είναι ένα έργο σχετικό με την ιστορία και την εικόνα της πόλης και να προϊδεάζει τον επισκέπτη, ο δε κ. Χατζηεφραιμίδης πρότεινε να γίνει διαβούλευση να κατατεθούν προτάσεις και το έργο να επιλεγεί μετά από διαγωνισμό σε μια έκθεση. Το θέμα θα τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Επίσης αποφασίστηκε να εισηγηθούν στο Δημοτικό συμβούλιο να καθαριστεί και να αναδειχθεί το κάστρο της Ξανθίππης ώστε να γίνει επισκέψιμο καθώς και οι όχθες του Κόσυνθου.

Έτοιμο το Μονοπάτι Πολιτισμού –Το μοναδικό υπό πιστοποίηση μονοπάτι στην Β. Ελλάδα

Η κα Χατζογλίδου ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για το Μονοπάτι Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια και υλοποιεί ο δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Όπως ανέφερε η κα Χατζογλίδου το μονοπάτι έχει ολοκληρωθεί και είναι υποψήφιο για πιστοποίηση. Είναι 67 χιλιομέτρων ξεκινά από την Π. Πόλη της Ξάνθης και καταλήγει στον Δασικό χωριό αφού διαπερνά τα Τέμπη του Νέστου, το Καριόφυτο, τα Κομνηνά το, Κρωμνικό, τον Λειβαδίτη και τον καταρράκτη. Όπως ανέφερε περιλαμβάνει δίκτυο περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών και μέσα στον Ιούνιο πρόκειται να γίνει η σήμανσή τους. Είναι δε, όπως είπε, θέμα χρόνου η πιστοποίησή του (το μοναδικό υπό πιστοποίηση μονοπάτι στην Β. Ελλάδα) και θα είχε ολοκληρωθεί αν δεν άλλαζε ο νόμος που έθεσε νέα γραφειοκρατικά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxatnhopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πολιτική στήριξη από το ΠΑΣΟΚ στον Νικήτα Κακλαμάνη για την Προεδρία της Βουλής

«Παρών» η Νέα Αριστερά στην αυριανή ψηφοφορία Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την απόφασή του να στηρί…