Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κυκλοφοριακό Αλαλούμ στην Π. Πόλη

Κυκλοφοριακό Αλαλούμ στην Π. Πόλη

0
episkeptes_p.poli-empros

Ζει και βασιλεύει η άναρχη κυκλοφορία  – Δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση και την παραλαβή της δεν εφαρμόζεται ακόμη η κυκλοφοριακή μελέτη

 

«Δεν έχει ολοκληρωθεί η Κανονιστική», η αιτιολογία του δημάρχου

 

Παραμένει στα …χαρτιά η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης για την Παλιά Πόλη της Ξάνθης. Δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση και την επίσημη παραλαβή της και ακόμη δεν εφαρμόζεται στην πράξη.

Ζει και βασιλεύει η άναρχη κυκλοφορία στην Π. Πόλη

Το θέμα που απασχολεί τόσο τους κατοίκους της Π. Πόλης όσο και τους επισκέπτες της, έθεσε με την μορφή ερωτήματος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη »κ. Νίκος Ανταμπούφης. Ειδικότερα ο κ. Ανταμπούφης ζήτησε πληροφόρηση για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει ο δήμος στην τοποθέτηση σήμανσης ή του εφοδιασμού των κατοίκων με τις ειδικές κάρτες. Όπως ανέφερε εκτος του ότι δεν είχε γίνει τίποτε απ’ όπως προβλέπει η μελέτη η κατάσταση είναι ακόμη πιο προβληματική καθώς δεν έχουν καν αφαιρεθεί οι παλιές πινακίδες με αποτέλεσμα να προκαλούν σύγχυση. Για παράδειγμα στην οδό Μαλαιτσίδου υπάρχει ακόμη η παλιά πινακίδα που την χαρακτηρίζει πεζόδρομο ενώ είναι χαρακτηρισμένη ήπιας κυκλοφορίας.

Επικίνδυνη η κυκλοφορία στην Π. Πόλη

Το ίδιο συμβαίνει και σ’ άλλες οδούς ενώ δεν τηρείται κανένας κανόνας στην διέλευση οχημάτων και πεζών. «Επικρατεί μεγάλο αλαλούμ στην κυκλοφορία στην Π. Πόλη. Δεν εφαρμόζεται η κυκλοφοριακή μελέτη,  δεν έχουν αφαιρεθεί οι παλιές πινακίδες,  ούτε έχουν τοποθετηθεί οι νέες. Ότι θέλει καθένας κάνει.  Είναι πλέον επικίνδυνη η κυκλοφορία και το ζήτημα είναι τι θα γίνει σε περίπτωση ατυχήματος καθώς ο δήμος είναι υπεύθυνος γι αυτό το αλαλούμ», αναφέρει στο «Ε» ο κ. Ανταμπούφης. Την ίδια άναρχη κατάσταση επιβεβαιώνει με εμφανή την αγανάκτηση και ο  πρόεδρος του συλλόγου των κατοίκων Π. Πόλης κ. Κουρτίδης : «Επικρατεί μια άναρχη κατάσταση. Τίποτε δεν εφαρμόζεται. Εμείς από την αρχή διαφωνήσαμε με την μελέτη, καταθέσαμε τις προτάσεις μας αλλά δεν εισακουστήκαμε. Θέλαμε να είναι πιο προσεκτική αλλά ούτε και αυτή που ψηφίστηκε εφαρμόζεται».

Η απάντηση του δημάρχου στον κ. Ανταμπούφη ήταν ότι έχει δίκιο και ότι δεν εφαρμόζεται η μελέτη γιατί δεν έχει γίνει ακόμη η Κανονιστική!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καμπάνια με θέμα τη βιωσιμότητα από την ομάδα «Daedalus Wings» του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης

Με αρωγό τον Δήμο Ξάνθης απομάκρυναν τα σκουπίδια από την περιοχή του παρατηρητηρίου Σαμακ…