Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιστολή Σκαρλάτου για το Δροσερό

Επιστολή Σκαρλάτου για το Δροσερό

1
drosero plateia

Για να επανέλθει η κανονικότητα και να σταματήσουν οι κλοπές, επιδρομές, ληστείες και εμπόριο ναρκωτικών

Λάβαμε μια σύντομη επιστολή χθες από τον κύριο Βασίλειο Σκαρλάτο, επιχειρηματία, γνωστό συμπολίτη και σοβαρό μέλος της κοινωνίας μας. Το περιεχόμενο της επιστολής αναφέρεται στον Οικισμό του Δροσερού και τα όσα συμβαίνουν εκεί και τα οποία βιώνει η επιχείρηση Σκαρλάτου αλλά και οι γειτονικές όπως και όποιος αποφασίσει και τολμήσει να μπει εποχούμενος στον οικισμό.

Πρόκειται για μια ολοζώντανη αναφορά για το άβατο του οικισμού όπου δεν πηγαίνει λεωφορείο, δεν τολμάει να μπει ταξί και φόβος και τρόμος για τους ξένους που δεν γνωρίζουν, κυρίως δε για τις γυναίκες.  Αφορμή παίρνοντας από τα κατά καιρούς σχόλια ο Βασ. Σκαρλάτος αναφέρει την ωμή πραγματικότητα. Για την οποία όμως δεν γίνεται τίποτε σε βάθος χρόνου για ν’ αντιμετωπιστεί.

Η επιστολή:

skarlatos 3-emprosΚύριε διευθυντά, με αφορμή τα σχόλια της εφημερίδας σας που έγιναν πρόσφατα σχετικά με τα τεκταινόμενα στην περιοχή του Δροσερού, θα ήθελα να σας επισημάνω εν τάχει τα παρακάτω.

Δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά στην περιοχή περισσότερο από 30 χρόνια. Η περιοχή έχει κατ1 εκτίμηση περισσότερους από 6.000 κατοίκους. Δεν είναι όμως όλοι οι κάτοικοι της περιοχής παραβατικοί. Οι περισσότερο; εκ των οποίων προκαλούν προβλήματα βρίσκονται κυρίως στην περιοχή της δεξαμενής νερού της ΔΕΥΑΞ κι εξαπλώνεται έως τον Κόσυνθο.

Συνήθως οι παραβατικότητές τους εκδηλώνονται σε κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, λαθραία τσιγάρα, αυθαίρετη δόμηση, πώληση παιδιών κ.ά.

Συνήθως η μέθοδος που ακολουθούν στις κλοπές τους είναι να στέλνουν “εμπροσθοφυλακή” μικρής ηλικίας παιδιά κι αφού βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση, επεμβαίνουν οι ίδιοι κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως Σαββατοκύριακα.

Ανάλογες επιδρομές με τη δική μας υπέστησαν πολλές επιχειρήσεις της περιοχής, όπως αντιπροσωπείες και συνεργεία αυτοκινήτων (peugeot, mazda, mitsubishi), ανθοκήπια περιοχής ΟΑΕΔ κλπ.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι στην περιοχή:

  1. να μην έρχεται λεωφορείο
  2. να μ ην έρχεται ταξί
  3. να φοβούνται να μπουν ξένοι και κυρίως γυναίκες.

Το παράδοξο είναι πως κι όταν η Αστυνομία αποφασίζει να επέμβει και μολονότι έρχεται με αρκετή δύναμη δεν προκύπτουν συλλήψεις.

Πιστεύω πως για την περιοχή μας και για να επανέλθει το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων στην κανονικότητα, χρειάζεται να γίνουν με ευθύνη της πολιτείας (Αντιπεριφέρεια, Δήμος, Σύλλογος Ελπίδα Δροσερού), συντονισμένες προσπάθειες με συνέχεια.

Μόνο τότε θα υπάρξει αποτέλεσμα.

 Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Βασίλειος Σκαρλάτος

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…