Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πανελλήνιες 2018: Τώρα είναι η ώρα για 1.102 Ξανθιωτάκια

Πανελλήνιες 2018: Τώρα είναι η ώρα για 1.102 Ξανθιωτάκια

0

Πρεμιέρα με Έκθεση στα ΕΠΑΛ – Όλα και όλοι στη θέση τους – Το «Ε» αφουγκράζεται το ….χτυποκάρδι τους και δίνει βήμα σε 3 υποψήφιους

 

Μια συμβουλή από την Ελένη για τους συνυποψήφιους της: «Για 8 ή και περισσότερα χρόνια πίστευαν στον Άγιο Βασίλη, ας πιστέψουν μια χρονιά και στο εαυτό τους»!

 

Πρεμιέρα έχουν σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2018. Την αυλαία ανοίγει το ΕΠΑΛ όπου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών και της Νεοελληνικής Γλώσσας ενώ την Παρασκευή 8 Ιουνίου την σκυτάλη παίρνουν τα Γενικά Λύκεια με το ίδιο μάθημα.

Πανελλήνιες 2018: Τώρα είναι η ώρα

Ήρθε η ώρα για 891 απόφοιτους και υποψήφιους των ΓΕΛ της Ξάνθης 211 των ΕΠΑΛ να δώσουν την μάχη των πανελληνίων. Σήμερα από τις 8 το πρωί οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ προσήλθαν στο Εξεταστικό Κέντρο, 2ο ΕΠΑΛ επί της Δημοκρίτου (απέναντι από το ΚΤΕΛ Ξάνθης) που είναι και το μοναδικό για τον νομό. Μαζί τους η 3μελής Επιτροπή των καθηγητών επιτηρητών που εγγυώνται τη ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας. Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση από πλευράς διαδικασίας όλα και όλοι είναι στη θέση τους. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στο Εξεταστικό Κέντρο που ανήκουν από τις 8 το πρωί έχοντας μαζί τους το Ειδικό Δελτίο Εξεταζομένου με τα απαραίτητα εφόδια (στυλό, μολύβια κ.λ.π.) και χωρίς κινητά τηλέφωνα. Αν τα έχουν μαζί τους θα πρέπει να τα παραδώσουν στους επιτηρητές ενυπόγραφα και θα τα παραλάβουν κατά την έξοδό τους από το σχολείο. Αν παρόλα αυτά κάποιος υποψήφιος «συλληφθεί» να το έχει μαζί του αυτός, σύμφωνα με τον νόμο, είναι λόγος μηδενισμού του γραπτού. Τα θέματα έρχονται απευθείας στα Εξεταστικά Κέντρα ηλεκτρονικά μέσω δορυφόρου μετά από συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας με την ΕΡΤ και μόνο αν διαπιστωθούν προβλήματα στο Εξεταστικό Κέντρο (π.χ. διακοπή ρεύματος) τότε αποστέλλονται και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση χωρίς ωστόσο να ανοίγονται τα αρχεία.

7 +1 τα Εξεταστικά Κέντρα στην Ξάνθη

Να σημειώσουμε πως τα Εξεταστικά Κέντρα στην Π. Ε. Ξάνθης είναι συνολικά 7 για τα ΓΕΛ και 1 των ΕΠΑΛ. Τα 4 είναι στα ισάριθμα ΓΕΛ της Ξάνθης , 1 στο Λύκειο Αβδήρων, 1 στο Λύκειο Σταυρούπολης και 1 στο Λύκειο Γλαύκης. Τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι 4 – 5 (μαθήματα προσανατολισμού και γενικής παιδείας) ανάλογα με τα επιστημονικά πεδία που έχουν δηλώσει με δικαίωμα επιλογής από 1 – 2 επιστημονικά πεδία. Η αυλαία των εξετάσεων πέφτει στην Παρασκευή 22 Ιουνίου με το Ειδικό Μάθημα των Αγγλικών (2ο ΓΕΛ).

Χτυποκάρδι για 1.102 Ξανθιωτάκια

Οι κόποι μιας χρονιάς των μαθητών αλλά και η προετοιμασία πολλών περισσοτέρων θα …δώσουν εξετάσεις έχοντας απέναντί τους τον πήχη που θέτει η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για να δώσει το πολυπόθητο εισιτήριο της φοίτησης! Το «Ε» αφουγκράζεται το χτυποκάρδι τους και δίνει βήμα σε 3 υποψηφίους που …σήκωσαν λίγο το κεφάλι από το διάβασμα της τελευταίας στιγμής, για να μας πουν πως νιώθουν, τι σκέφτονται και πως αντιμετωπίζουν μια διαδικασία που αποτελεί σταθμό για την μελλοντική τους ζωή.

Αγνή Π.: “Νιώθω άγχος αλλά παράλληλα είμαι χαρούμενη γιατί θα τελειώσει μια διαδικασία που κράτησε πολλούς μήνες. Επιπλέον, ανυπομονώ να δω τις επιδόσεις μου και αν θα μου επιτρέψουν να φτάσω στο στόχο μου”.

Πάρης Κ.: “Νιώθω ιδιαίτερο άγχος, αλλά και ανακούφιση που τελειώνει μια τόσο δύσκολη χρονιά. Ωστόσο, όπως και άλλοι συμμαθητές μου, θα ήθελα να είχα λίγες ημέρες ακόμα για επαναλήψεις”

Ελένη Τ.: «Δεν νιώθω ιδιαίτερο άγχος! Κατά την διάρκεια της χρονιάς μπορώ να πω ότι ήμουν πολύ πιο αγχωμένη σε σχέση με τώρα. Ξέρω ότι δεν θα με βοηθήσει και έτσι το έχω αποβάλει. Χαίρομαι που έφτασε μια ακόμη σχολική χρόνια στο τέλος της. Ήταν πολύ ιδιαίτερη γιατί εκτός από τις γνώσεις που απέκτησα, έμαθα να έχω υπομονή κι επιμονή, να πιστεύω στο εαυτό μου και να ξεπερνάω τα όρια μου! Εύχομαι να πετύχω τους στόχους μου αλλά ακόμη και αν δεν τα καταφέρω σίγουρα έχω κερδίσει πολλά περισσότερα από την 3η λυκείου»!

Μια συμβουλή από την Ελένη για τους συνυποψήφιους της

Το «Ε» εύχεται «Καλή Επιτυχία», σ’ όλους τους διαγωνιζόμενους και υπερμεθεματίζει στη συμβουλή που δίνει η Ελένη στους συνυποψήφιους της: «Αααα και μια συμβουλή που θα έδινα στα παιδιά που θα κληθούν να γράψουν πανελλήνιες είναι ότι για 8 ή και περισσότερα χρόνια πίστευαν στον Άγιο Βασίλη, ας πιστέψουν μια χρονιά και στο εαυτό τους»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…