Αρχική Χωρίς κατηγορία Ανοιχτή πίτα με βλίτα και φέτα

Ανοιχτή πίτα με βλίτα και φέτα

0
xortopita

1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200γρ. γιαούρτι στραγγιστό

50ml ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

3 αβγά

1 κιλό βλίτα καθαρισμένα, κομμένα και ζεματισμένα, καλά στραγγισμένα

250γρ. τυρί φέτα, τριμμένη

100γρ. κασέρι, τριμμένο

50γρ. γραβιέρα, τριμμένη

1 φλιτζάνι γάλα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

σουσάμι, για το πασπάλισμα

κολοκυθόσπορο, για το πασπάλισμα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ενώνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα. Προσθέτετε τα τυριά, τα βλίτα και το γάλα. Αλατοπιπερώνετε. Λαδώνετε ένα ταψάκι και μεταφέρετε σε αυτό το μίγμα. Πασπαλίζετε με σουσάμι και κολοκυθόσπορο και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά.

  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
  • Κανελόπιτα νηστίσιμη

    1 κούπα λάδι, ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 1 κούπα ζάχαρη 1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι Το ξύ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αλέξανδρος Γιαλάογλου: Απολογισμός και κάλεσμα για στήριξη στον ΑΟΞ

Εν όψει των αγώνων μπαράζ Ένα εικοσιτετράωρο απομένει για την έναρξη των αγώνων μπαράζ και…