Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Πώς θα είναι το Europa League 2018-19

Πώς θα είναι το Europa League 2018-19

0
europaleague

Νέα δομή με προ-προκριματικό γύρο

Σχεδόν ένας μήνας απέμεινε για την ολοκλήρωση όλων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αλλά και των εγχώριων διοργανώσεων σε κάθε χώρα της UEFA. Συνεπώς, σε λίγο καιρό θα γνωρίζουμε και τις 215 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Europa League της νέας σεζόν, αρχής γενομένης από τις 28 Ιουνίου, όταν διεξάγεται ο πρώτος αγώνας για τον προ-προκριματικό γύρο.

Τι εστί προ-προκριματικός γύρος; Είναι μία από τις κυριότερες αλλαγές που εφαρμόζει από τη νέα σεζόν στις διοργανώσεις της η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Οι βασικές αλλαγές στο Europa League είναι οι εξής:

-Προστίθεται ακόμα ένας προκριματικός γύρος, ο οποίος βαφτίζεται “προ-προκριματικός γύρος”.

-Από το 2ο προκριματικό γύρο μέχρι τα playoffs, θα υπάρχει μονοπάτι πρωταθλητών, στο οποίο θα συμμετέχουν μόνο ομάδες που θα προέρχονται από τα προκριματικά του Champions League, το οποίο σημαίνει πως θα υπάρχουν περισσότερες πρωταθλήτριες ομάδες στους ομίλους του Europa League σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Μέχρι στιγμής, καμία ομάδα (από τις 17 που θα πάρουν απευθείας πρόκριση) δεν έχει σίγουρη παρουσία στους ομίλους. Αντιθέτως, στους προκριματικούς γύρους, πολλές ομάδες έχουν κλείσει ήδη εισιτήριο.

Μεταξύ αυτών, οι δύο από τις τρεις ελληνικές, ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος, που πήραν την 3η και την 4η θέση αντίστοιχα στη Super League. Το τελευταίο εισιτήριο θα πάει στην 5η ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Όσον αφορά, λοιπόν, στον Ολυμπιακό και στον Ατρόμητο, οι “ερυθρόλευκοι” ξεκινούν ως ισχυροί από τον 3ο προκριματικό γύρο και λόγω της υψηλής τους βαθμολογίας, θα συνεχίσουν να είναι ισχυροί μέχρι τη φάση των ομίλων, όπου και πάλι, αν προκριθούν, θα τοποθετηθούν στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας. Από την άλλη, οι Περιστεριώτες θα ξεκινήσουν ως ισχυροί στο 2ο προκριματικό γύρο, αλλά από κει και πέρα, θα “πέσουν” στους αδύναμους και το έργο τους θα γίνει σαφώς πιο δύσκολο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …