Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Σε ρυθμούς… Σταντάρ η Skoda Ξάνθη

Σε ρυθμούς… Σταντάρ η Skoda Ξάνθη

0
sedoni

Ετοιμάζεται για τον ευρωπαϊκό αγώνα απέναντι στη βελγική ομάδα

 

Την Πέμπτη (01 Αυγούστου) στις 21:30 η αναμέτρηση για το Europa League

 
 
 
Ανακοινώθηκαν από την UEFA οι επίσημες ημερομηνίες των αγώνων της Skoda Ξάνθη με τη Σταντάρ Λιέγης, όπως και οι διαιτητές (για το πρώτο παιχνίδι στα Πηγάδια), αλλά και διάφορες πληροφορίες από την ξανθιώτικη ΠΑΕ για τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια.
 
Την Πέμπτη στις 21:30 ο αγώνας στο «Skoda Ξάνθη Arena»
 Μετά την πρόκριση επί της Λίνφιλντ, συνεχίζονται οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τη Skoda Ξάνθη, η οποία στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League θα βρει απέναντί της τη βελγική ομάδα από τη Λιέγη.
Οι αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθούν στις 01 Αυγούστου (στα Πηγάδια) και 08 Αυγούστου (στη Λιέγη), με την ομάδα που θα προκριθεί να συνεχίζει πλέον στα «play off» του Europa League, μέσα από τα οποία θα διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους.
Η Ξάνθη σαφώς και έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο έργο και αν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, θα μιλάμε για… υπέρβαση αλλά και έκπληξη!
Η εμπειρία της ξανθιώτικης ομάδας εξάλλου, με τις τέσσερις ευρωπαϊκές συμμετοχές, δεν μπορεί να συγκριθεί με τις 34 χρονιές που έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη η Σταντάρ, έχοντας αγωνιστεί σε συνολικά 172 ευρωπαϊκούς αγώνες.
Τις καλύτερες ευρωπαϊκές πορείες της η Σταντάρ τις σημείωσε το 1981 και το 2010, όταν έφτασε στους «8» του Europa League, ενώ για το – ανενεργό πια – κύπελλο κυπελλούχων, είχε μία συμμετοχή σε τελικό (1982) και μία σε ημιτελικό (1967).
Τέλος να σημειώσουμε ότι στις εγχώριες διοργανώσεις η Σταντάρ Λιέγης έχει 10 κατακτήσεις στο πρωτάθλημα Βελγίου και 6 κατακτήσεις του βελγικού κυπέλλου.
 
Επικίνδυνη ομάδα με ταλαντούχους παίκτες
Η Σταντάρ Λιέγης τερμάτισε πέρσι 4η στο πρωτάθλημα Βελγίου. Με μία σε γενικές γραμμές νεανική ομάδα, ο Ισραηλινός προπονητής της Γκι Λουζόν κατάφερε να φτιάξει ένα «δεμένο» σύνολο, το οποίο με παίκτες ταχύτατους και «τρεχαλατζήδες» είναι επικίνδυνο σε όλους τους αγώνες. Το ¨ρόστερ¨ της Σταντάρ αποτελείται από ένα «κράμα» Βέλγων, Γκανέζων, Ιαπώνων, Ισραηλινών, Βραζιλιάνων, Γάλλων, Ιταλών κ.α. ποδοσφαιριστών.
Η Σταντάρ διαθέτει αρκετά «αστέρια», ενώ ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι:
Ζιλ Βαν Νταμ: Ο 29χρονος αριστερός μπακ/χαφ και αρχηγός της βελγικής ομάδας στο παρελθόν αγωνίστηκε με επιτυχία σε ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Βέρντερ Βρέμη, η Άντερλεχτ και η Γουλβς ενώ είναι διεθνής 30 φορές.
Ρόνι Σταμ: Ο 29χρονος δεξιός αμυντικός ξεκίνησε στην ολλανδική Μπρέντα ενώ ακολούθησε καριέρα σε Τβέντε και Γουΐγκαν όπου αγωνιζόταν έως και πέρσι.
Ταλ Μπεν Χαΐμ: Πλούσια η καριέρα του 31χρονου κεντρικού αμυντικού που αγωνίστηκε κατά σειρά σε Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπόλτον, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτσμουθ, Γουέστ Χαμ κ.α.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι βασικός τερματοφύλακας στη Λιέγη είναι ο Έιτζι Καγιαζίμα, που αποτελεί και το βασικό ¨πορτιέρο¨ της Εθνικής Ιαπωνίας!
 
Τα εισιτήρια του αγώνα με την Σταντάρ Λιέγης
 Χθες το μεσημέρι τέθηκαν στη διάθεση του κοινού τα εισιτήρια του πρώτου αγώνα της 3ης προκριματικής φάσης του Europa League μεταξύ της Ξάνθης με την Σταντάρ Λιέγης, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη 01 Αυγούστου στις 21:30 (απευθείας τηλεοπτικά από Novasports 1).
Οι τιμές των εισιτηρίων για το ευρωπαϊκό παιχνίδι στο «Skoda Ξάνθη Arena» είναι 15 Ευρώ (γενική είσοδος), 20 Ευρώ για τα VIP και 8 Ευρώ τα παιδικά.
Εκτός από τα γραφεία της ομάδας στα Πηγάδια και του περιπτέρου της Κεντρικής Πλατείας, εισιτήρια θα διατίθενται και από το καφενείο Παναγιώτη Άψυχου που βρίσκεται απέναντι από το Διοικητήριο αλλά και από τα γραφεία των Xanthifans, στην οδό Χατζησταύρου 14.
 
Ελβετός τραπεζίτης ο ¨ρέφερι¨ της αναμέτρησης
 Ο – τραπεζίτης στο επάγγελμα – Ελβετός ρέφερι Σάσα Κέβερ, ορίστηκε από την UEFA διαιτητής της αναμέτρησης της Πέμπτης. Ο 38χρονος ξεκίνησε την καριέρα του ως διαιτητής το 1991 και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία της Ελβετίας στις 17/3/2004 στον αγώνα Τουν – Σεν Γκάλεν ο οποίος έληξε 2-3. Ανήκει στους διαιτητές της πρώτης κατηγορίας(UEFA) και έχει σφυρίξει παιχνίδια του Euro 2012 αλλά και των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου του 2010. Βοηθοί του Κέβερ θα είναι οι Ράφαελ Ζάντερ και Βιτάλ Ζομπίν ενώ και ο τέταρτος διαιτητής προέρχεται από την ίδια χώρα και είναι ο Πασκάλ Ελνάχερ.
 
Ερωτηματικό ο Κομεσίδης – εκτός ο Φλίσκας
 Με μοναδικό πρόβλημα αυτό του Δημήτρη Κομεσίδη, ο οποίος ταλαιπωρείται από τράβηγμα στο δικέφαλο, συνεχίζεται η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη για το μεθαυριανό παιχνίδι. Μετά την επιστροφή από το Μπέλφαστ, την προηγούμενη Παρασκευή, ακολούθησε ρεπό το Σάββατο και διπλή προπόνηση την Κυριακή, ενώ χθες, όπως και σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει απογευματινή προπόνηση. Ο Ν. Καραγεωργίου ήδη έχει αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του, στα οποία μπορεί να υπολογίζει και στους νεοαποκτηθέντες Χούλιαν Ντε Γκούζμαν και Εστέμπαν ¨Τάνο¨ Σολάρι, οι οποίοι αναμένεται να δηλωθούν στη λίστα για τα επερχόμενα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια απέναντι στους Βέλγους. Αντίθετα στο μεθαυριανό παιχνίδι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Κώστας Φλίσκας λόγω της κόκκινης κάρτας που αντίκρισε στο ματς με τη Λίνφιλντ.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …