Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κοινωνική συμμαχία ενάντια στην Λιτότητα – Ανεργία – Υπερφορολόγηση

Κοινωνική συμμαχία ενάντια στην Λιτότητα – Ανεργία – Υπερφορολόγηση

0

Κάλεσμα από ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 30 Μαΐου

 

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ Κ. Μπέση στην Ξάνθη: « Ως εδώ δεν πάει άλλο»! Εργατικό Κέντρο Ξάνθης: « ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ Μπορούμε»

 

«Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε δυναμικά», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Κώστας Μπέσης, που ήρθε στην Ξάνθη για να παρακινήσει για συμμετοχή στην 24ωρη Γενική απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ και στην οποία συμμετέχουν δέκα φορείς (ΓΣΒΕΕ, και διάφοροι επιστημονικοί κλάδοι) σε μια «κοινωνική συμμαχία». Στο πλαίσιο αυτό παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο των Δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης και μέλος του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Δημήτρη Γαλανόπουλο καθώς και τον γραμματέα του συμβουλίου κ. Φάνη Παπαδάκη.

 

«Ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι…»

« ‘Ως εδώ δεν πάει άλλο», τόνισε ο κ. Μπέσης στηλιτεύοντας την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της εργασίας με την φράση: «Ευημερούν οι αριθμοί με τα πρωτογενή πλεονάσματα του κ. Τσίπρα αλλά δυστυχούν οι άνθρωποι». Αναφερόμενος στο διεκδικητικό πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης τόνισε πως τα γενικά αιτήματα είναι η ανατροπή της λιτότητας, ο περιορισμός της ανεργίας και η κατάργηση της υπερφορολόγησης ενώ σ’ ότι αφορά τα δημοσιοϋπαλληλικά αιτήματα είναι: α) Η άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου στο συνταξιοδοτικό, η απόσυρση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση την οποία μάλιστα χαρακτήρισε φασιστικού τύπου, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αυξήσεις των αποδοχών σε βάθος χρόνου. Ιδιαίτερα για την αξιολόγηση είπε πως η ΑΔΕΔΥ δεν ήταν ποτέ κατά της αξιολόγησης αλλά με τον όρο να έχει προηγηθεί αξιολόγηση των δομών και ο απαραίτητος εκσυγχρονισμός τους και να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα. Σ΄ ότι αφορά τις προσλήψεις διευκρίνισε πως ο κανόνας ένας προς ένα (μία πρόσληψη σε κάθε μία αποχώρηση) πως είναι ένα θετικό βήμα αλλά κι αυτό προϋποθέτει αξιολόγηση δομών γιατί υπάρχουν υπηρεσίες που είναι υπεράριθμες και άλλες υποστελεχωμένες που υπολειτουργούν. Τέλος τόνισε πως οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων και ότι αυτό θα επιφέρει η μείωση του αφορολόγητου σε 5 . 800 ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η υπερφορολόγηση που πλήττει όλους τους κλάδους των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Καταλήγοντας ο κ. Μπέσης εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμμετοχή στην απεργία θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Εργατικό Κέντρο Ξάνθης: «ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ Μπορούμε»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης που καλεί σε συστράτευση: «Μετά από απόφαση της Γ.Σ.Ε.Ε. και της ΑΔΕΔΥ δημιουργούμε κοινό μέτωπο με αντιπροσωπευτικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών για την πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μάη 2018.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Απευθύνουμε, κάλεσμα συμμετοχής και σε άλλους φορείς για να ενταχθούν στον κοινό αγώνα ενάντια στη λιτότητα, στην ανεργία, στον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια.

Γι’ αυτό η ενότητα όλων, η συστράτευση και ο κοινός αγώνας είναι προαπαιτούμενα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας.

Η κρίση, το έλλειμμα και το χρέος δεν προκλήθηκαν από εμάς εμείς όμως συνεχίζουμε να σηκώνουμε το βάρος.

Όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή, γι’ αυτό σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μάη 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Εργατικού Κέντρου Ν. Ξάνθης».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…